SFO: UKE 49 - 2013
by lovaasen.no on December 8th, 2013

Da er desember og advent godt i gang. Vi retter nå for alvor fokus mot dette, og det har denne uka båret preg av. Litt ute- og en god del inne-aktivitet.

Uka starta mandag med litt tegn fra Kilbotn-nissen. Da vi var på tur opp fra bussen denne dagen, stod det ei tent parafinlykt i refleksskogen vår. Ved siden av denne lå det et brev. Der fortalte han at han hadde fulgt godt med på hva vi hadde foretatt oss siden i fjor, og at han var kjempefornøyd og veldig imponert over hvor snille og flinke vi er. Som belønning skal han nå lage litt overraskelser til oss i adventstida. Det var en liten gåte/rebus i brevet. Den tok vi fatt på når vi hadde fått i oss deilige varme fiskekaker på brødskiver. I rebusen ble vi først sendt til julegrana vi tente før helga. Der måtte vi synge en julesang. Deretter skulle vi gå til noe langt og høyt, som det hang noe blått i med et symbol/emblem på. Hva kunne dette så være??!! Jo, flaggstanga!! Den er jo lang og høy, og i toppen blafrer det blåe Kilkam-flagget med den flotte Kilkam-logoen. Vel fremme der, ble vi sendt til ei bu på området….bu…..hmmm…..grillbua! Vi vandra videre dit, og der venta varm saft og deilige pepperkaker. Fantastisk flott overraskelse i herlig vinterlandskap. Vi kosa oss vel og lenge – ja, til det var tomt – før vi spredte oss rundt i skilekebakken. Aking og klatring over en lav sko. Slenghuska der borte er også veldig godt besøkt. En deilig dag ute i frisk vinterluft.

Tirsdag, onsdag og torsdag hadde vi satt av til juleverksted. Da var det frem med alt av papir, glitter, sakser, lim, fargeblyanter med mere. Vi satte ut stoler og bord i salen påKilkamhuset, og satte i gang. Utrolig å se hvor god fantasi og kreativitet ungene har, og det er tydelig at slike fingeraktiviteter ikke går så raskt i glemmeboken til tross for at slike ting «produseres» bare én gang i året. Vi pynta også noen av vinduene rundt på huset, og i bakgrunnen lød nydelig flott julemusikk. Får en ikke julestemning av dette, så vet ikke vi! Til lunsj disse 3 dagene inntok vi brødmat med forskjellig pålegg samt pølser og pasta. Vi feira også bursdagen til Axel i 1.klasse, og han ønska hamburger til lunsj til sitt klassetrinn samt gymsalaktivitet. På slutten av dagene, fikk de som ønsket det og som hadde litt lopper i blodet, ta på seg uteklær for litt herjing og lek ute i snøen.

Fredag og ukeslutt igjen. Ganske kaldt vær, med 10 minusgrader. Det føltes allikevel ikke så kaldt, og det skyldes nok at det var ganske så vindstille. Og med god aktivitet i skilekebakken, så gikk dagen i rakettfart. Vi var så heldige å få låne de nye ake-mattene til barnehagen, og det var stor suksess. Vi aka og aka og aka og aka….noen alene på matta, andre med haugen full på matta. Vi holdt fast i tauene mellom mattene, og aka i tog nedover bakken. Masse blide aktive unger som storkosa seg skikkelig. Det ble reneste nedturen da det etter hvert ble tid for hjemtur. Bortimot hHalvebarnegruppa tar nå tidligbussen kl 1505 hjem på fredagene. Deilig å ta tidlig helg, etter lange dager på skole og SFO.

Vær og forhold har vært flotte denne uka, med masse deilig snø. Det håper vi virkelig fortsetter, men det kan se stygt ut for uka som kommer hvis varselet på yr.no slår til. Der meldes der varmegrader og regn fra og med natt til onsdag. Vi håper de tar styggelig feil, og ser frem til fortsatt deilig vintervær.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig advents-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell og nye muligheter i en ny måned her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)