SFO: Uke 43 - 2013
by lovaasen.no on October 27th, 2013

Da var det sannelig meg blitt full vinter her oppe på Løvåsen. Mildværet som var meldt med 8-9 varmegrader må ha svingt av ved polarsirkelen, og det har gjort at snøen har blitt liggende. Vi har fortsatt indianer-temaet med oss videre, men det har nok blitt litt avkortet denne uka. Det får vinter-vær med snø og temperatur helt nede i 7-8 minusgrader ta skylda for.

Totempåle har vært ukas tema. Tidligere har vi saget opp små påler til hver og en av ungene, men det har vi ikke fått gjort denne uka. Emnene våre har snødd ned, og kuldegradene har gjort det vanskelig med fingerarbeid ute. Men hva er nå egentlig en totempåle:         
En totempåle er en trepåle med utskårede figurer som har betydning for eieren. Vanlige motiv er totemdyr eller andre rituelle figurer. Totempæler finnes hos indianerne på vestkysten i Nord-Amerika, hos maoriene på New Zealand og hos Ainu-folket i Japan/Russland. Da passer den jo perfekt til oss, den store vi har stående ved lavvoen!

Vi starta og avslutta uka med full vinter-aktivitet. Mandag og tirsdag var det aking opp og i mente. Så vidt vi hadde tid til å spise ostesmørbrød og brødmat med pålegg. Containeren stormes hver dag, for å få tak i akkurat det akebrettet som funka best i går. Noen må snus og sendes inn igjen for å få på mere klær. Også spadene er tatt ut, og vi graver snøhuler i brøytekantene rundt fotballbanen. Perfekt for oss at banen ble brøyta sist helg, i forbindelse med IF Kilkameratenes 75-årsjubileum!

Onsdag hadde temperaturen steget en del, slik at det var mulig med litt fingerarbeid. Først spiste vi fiskepinner og pasta til lunsj, borte på benkene ved lavvoen. Deretter full gass på aktiviteten. 1.klassingene heiv seg da rundt og malte opp totempålen vår. Supert å få frisket opp fargene, da vær og vind sliter på disse fra år til år.

Torsdag og fredag var det fortsatt vinterlek, kun avbrutt av bursdagsfeiring for Eirik-Tobias torsdag. Han hadde ønska seg pølserbiter og pasta til lunsj. Denne dagen hadde vi de første på ski for sesongen, og det smitta voldsomt. Plutselig var alt av ski og skisko som vi har her på Løvåsen, i bruk. Kjempeflott! Og det til tross for at det ikke er kjørt en eneste meter skiløyper! Fredag var hele gjengen i skilekebakken. Vi fyrte opp i grillbua, og grilla hamburgere der. Ungene kosa seg masse med akebrett og ski, og hele bakken var fylt av ivrige og glade unger.

De siste 3 ukene har vi hatt et lite spesial-prosjekt på gang. Vi plukker ut en god håndfull unger fra 2 årstrinn – 2. og 3. klasse til nå. Disse beveger seg utafor gjerdet på tur. Ikke så langt, men langt nok unna til at vi har god avstand til resten av gjengen. Der koser de seg med litt mat, og litt annen aktivitet enn resten av gjengen. På denne måten blir vi litt bedre kjent med hverandre, på tvers av års-trinnene, og kan lære litt av hverandre. Spennende og morsomt å se hvem som får kjemi med hvem. Dette har blitt godt mottatt av ungene, og vi fortsetter videre med opplegget. Onsdag er den ukedagen vi har dette opplegget.

Fredagen går raskt mot helg. 2 plussgrader, og lettskya pent vær. Ypperlige forhold for lek ute i frisk luft. Sola har kommet så lavt i horisonten at Sørvikfjellet nå skygger for den. Dermed blir det nok ei stund til vi får glede av den igjen på vanlige SFO-dager. Men den kommer garantert tilbake!

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)