SFO: Uke 41 - 2013
by lovaasen.no on October 11th, 2013

Da er vi i gang med indianer-aktivitetene. Vi har dedikert resten av måneden til dette, og har ett fokus hver uke. Det hele avsluttes og krones med en indianerfest for barna. Dette er og blir gøy!

Fokuset denne uka har vært pil og bue. Fra tidligere har vi erfart at eine-busker egner seg særdeles godt som emner til bue. Dermed har vi måtte bevege oss utafor gjerdet på leiting etter dette. Ble ikke lange turen, det! Det er flust med eine-busker rett utafor gjerdet rundt hele idrettsplassen, så det var bare å forsyne seg. Hver enkelt fant seg en busk som ble saget løs etter tur. Deretter gikk vi samla inn på området igjen. Der satte vi i gang med tilpassing og finpussing av buen. Knivene ble henta frem, og ungene satte i gang med å spikke av bark og kvist. Vi har ikke like mange kniver som det er unger, så det ble litt venting. Det gjorde imidlertid ingen ting, for da kunne vi leke og utfolde oss med andre ting imens.

Neste dag var buene klargjorte til videreforedling. Vi henta frem tråd og hyssing, og skulle til å knyte tråd på. Etter å ha knytt på noen av buene, så kommer ungene løpende tilbake helt opprørt. Tråden tålte ingen ting, og ble slitt tvert av ved den minste anstrengelse. Vi testa nøstet, og JA, det var dårlig sort! Vi klarte å slite av tråden lett som bare det. Hmmmm, det var merkelig! Det funka jo i fjor….!! Vi måtte inn på lageret på leting, for å se om vi hadde tatt riktig tråd. Der var feilen! Vi fant et annet nøste, og dette testa vi umiddelbart. Denne tråden holdt! Så da var det bare å gå i gang med knyting igjen. Nå holdt det, og alle var strålende fornøyd!

Onsdag var det ruskete vær, og vi bestemte oss for innendørs aktivitet. Vi har god tid hver uke på de ulike fokusene, så da gjør det ingen ting at vi tar litt alternativ aktivitet. Denne dagen var det Ylva sin tur til å feire bursdag, så bursdagsmaten og feiringa ble tatt innendørs. Hennes lunsj-valg var pannekaker, og aktivitet var doktor-sisten….hmmm, tro hvorfor det….?? ;-) Ellers så kosa vi oss masse inne denne dagen, mens regnet hølja ned ute. I salen ble det mange runder med kanon-ball, i tillegg til doktor-sisten. Noen kosa seg med Lego, mens andre tegna. Stoler og bord i salen ble møysommelig plassert sammen, og pledd lagt utover disse. Vips, så var det reneste hyttelandsbyen der. En deilig og velfortjent dag innendørs. AktivitetsSkolen dro på utflukt til Gangsåstoppen denne dagen. De hadde med seg pølser og krydret trolldeig, som de tilberedte og kosa seg med rundt bålet. Det ble en noe våt opplevelse, men humøret var allikevel på topp!

Torsdag var det Joakim sin tur til å feire dag. Han hadde valgt pølsegryte til lunsj for 3.klassingene, og et utradisjonelt valg av bursdagssang…..Gangnam style….!!! Men det var jo ikke noe problem, for bortimot alle kunne tekst og moves til denne….stilig!! Deretter spredte vi oss rundt på området, til valgfri aktivitet. Pedal-bilene tiltrekker seg fortsatt masse unger. De er til tider overfylte, og ser ut som full-lastede kjøretøyer slik man ser på TV fra mere eksotiske land! Fotballgjengen heiv seg til på skudd- og dribletrening. Taubanen var godt besøkt, og ei god håndfull kosa seg ved huskestativet bortafor lavvoen. Det foregikk også litt finger-hekling, da noen hadde tatt med seg aktiviteten fra skolen denne dagen. Supert!

Fredag og ukeslutt. Denne dagen benytta vi til mye bueskyting med den «ordentlige» buen vi har her på Løvåsen. Det ble lang kø etter hvert, og vi fikk prøvd skyting flere ganger for de som ønsket det. Noen finpussa mere på buen sin, mens andre benytta sjansen til runder med pedal-bilene. Litt småregn gjennom dagen, men med funksjonelle klær går det helt fint! Også oppe i granskogen ved, rundt og i lavvoen kosa mange seg med ulik lek.

Ei flott uke er over!

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)