SFO: Uke 40 - 2013
by lovaasen.no on October 7th, 2013

Oktober er godt i gang, og vi går inn i indianer-måneden vår. Det er mindre og mindre lauv på trærne, og vi ser at snøen sånn smått har begynt å legge seg i de høyeste fjell-toppene. Det betyr at lufta er kaldere, og vi må tenke og øve på å ha på mer klær – både på gåbussen på morningen og på SFO etter skoletid.

I uka som har gått, så har vi starta forberedelsene til indianer-temaet. Indianerne hadde vel rimelig gode ferdigheter med kniv, og det er viktig å ha god kjennskap til bruk og farene ved bruk av kniv. Derfor brukte vi store deler av uka til dette fokuset. De som ikke har hatt kniv-opplæring, fikk det nå. Spesielt 1.klassingene, men også noen få andre som ikke har hatt «kurset» tidligere. Dermed ble det teoretisk gjennomgang først, med faste punkter i et fast opplegg som vi har benytta over flere år. Ungene fulgte nøye og ivrige med, og alle sammen fikk med seg det som ble gjennomgått og formidla. Deretter var det tid for praktisk øving. Hente kniv og la den ligge i sliret, finne egnet plass for spikking, ta med emnet, sette seg ned med god støtte i ryggen, passe på at ingen er i veien i sonen foran en, ta kniven ut av sliret, ha kniven i fast godt grep og start spikking. Vi spikker ALLTID fra kroppen, ALDRI i mot. Hvis noen kommer gående i inn i spikke-sonen, så stopper en spikkinga og venter til personen har passert. Kjempeflott øving, og når vi da gjennomførte «eksamen» så bestod alle sammen med glans. Dermed ble det kniv-sertifikat på alle som ikke hadde det fra før! Kjempeflott jobba alle sammen!

Onsdag var det tur-dag på skolen, og mange var tydelig slitne da de ankom Løvåsen. Spesielt 1.klassingene, og de tok seg ei rolig fin stund innendørs. Bygging med Lego, tegning og rolle-lek er perfekt når en er litt kjørt. 3.klassingene gjorde sin flid med området i og utenfor lavvoen, i påvente av den lenge etterlengtede overnattinga for dem. Vi rydda området, gjorde rent i lavvoen og bar ved til bålplassen. Bare litt over 1 døgn til den store begivenheten.

Torsdag var det Silje Linnea sin tur til å feire bursdag. Hun hadde valgt pannekaker til sine klassekamerater, og det inntok vi innendørs. Deretter ble det frilek – innendørs for 3.klassingene, og utendørs for resten. I 3.klasse-gruppa gikk praten ivrig angående kveldens store happening – overnattinga! Mat og drikke var planlagt tidligere i uka, og handla inn av Tone. De kunne nesten ikke vente på å få dra hjem denne dagen, for å hente klær og utstyr og så komme rett opp til Løvåsen igjen!

Kl 1800 var alle sammen på plass igjen oppe på Løvåsen, kjempeklare til lek, moro og overnatting i lavvo. Vi plasserte soveposer og utstyr i lavvoene, og gjorde oss klare til aktivitet. Gruppa på 14 stk ble delt i 2, og fordelt på luftgevær-skyting og kjøring med 4-hjuling. På minibanen hadde vi satt opp ei løype til kjøringa, og ungene fikk kjøre sikk-sakk mellom kjegler. 2 gode runder på hver – med hjelm og brynje på, selvfølgelig! Farta på 4-hjulingen var stilt godt ned, og ei lang snor festa til nød-stoppen. Snora holdt en voksen godt tak i, slik at det bare var et lite rykk som skulle til for å få stoppet hvis det skulle være nødvendig. Alle sammen kjørte pent og pyntelig, og alt gikk helt suverent. På sør-enden av minibanen hadde vi hengt opp masse ballonger, som skulle skytes på med luftgevær. Morsomt å se på ungene som stod i kø og venta på tur – det sitret av glede og spenning på hele gjengen. Riktig skyte-stilling, godt tak i våpenet og rolig avtrekk. Det smalt i ballonger unna for unna, og jubelen stod i taket! Kjempeflott jobba alle sammen! Etter gjennomført aktivitet, var det tid for mat. Hamburgere og pølser i brød var grilla ferdige på bålet, og ungene satte til livs så det holdt. Nydelig godt som vanlig. Etter mat fordelte vi plasser i lavvoene, slik at det ble klart hvor alle skulle ligge. Guttene i tur-lavvoen og jentene i den fastmonterte lavvoen! Deretter var det tid for mere bålkos, med popcorn poppet på bålet, varm kakao og eventyr og røverhistorier rundt bålet. Skikkelig koselig, og med supert vær og nydelig temperatur. Da klokka gikk mot 21, var det tid for å ta kvelden. Kveldsstellet ble gjort i garderobene, og små kropper krøp i soveposene. Litt lopper i posene var det nok, men da klokka passerte 22 var det så godt som stille i begge lavvoene. Bortsett fra noen få toalett-besøk gjennom natta, var det stille og rolig i teltene. Det virka som ungene sov godt….og det er overhodet ikke tilfelle at Arnt snorka og holdt ungene våkne!!! ;-) Kl 0645 begynte vi vekking – noen våkna raskt, mens andre sov godt. Etter en rask do-runde, starta vi med pakking av klær og utstyr. Så var det tid for frokost, med selvsmurt brødmat og melk eller juice. Siri hadde vært så flink og bakt pizza-snurrer dagen før, og disse fikk ungene til lunsj-pakker på skolen. Etter frokost samla vi oss borte ved Kilkamhuset, og Tone kjørte ungene ned til skolen på 2 runder. Ei skikkelig flott overnatting var plutselig over….hmmmm, tida går alt for fort når en har det artig.

Fredag og ukeslutt. Litt over halvparten av 3.klassingene tok fri denne dagen, mens resten av gjengen – 1.-3.klasse - kosa seg oppe på Løvåsen etter skoletid. Vi spilte litt fotball, kjørte pedal-biler, spilte slåball og kosa oss med ulik rolle-lek. Flere kosa seg i skogen ved lavvoen, med hyttene og klatring. Til lunsj serverte vi pølser i brød og hamburgere – litt restelag fra overnattinga kvelden i forveien. En ganske stor gjeng tok tidligbussen hjem – ca  halve gruppa. Resten ble henta eller tok ordinær buss hjem.

Ei innholdsrik og travel uke gikk over i velfortjent helg.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)