SFO: Uke 38 - 2013
by lovaasen.no on September 24th, 2013

Full fres i sommerværet her oppe på Løvåsen – ja, for det er sannelig ikke alle dager på sommeren som er like bra som de vi har nå. Sol fra skyfri himmel og 17-18 varmegrader – over flere dager I SEPTEMBER!!! Helt fantastisk!! Da er det bare å nyte som best en kan.

Starten av uka – mandag og tirsdag - var det ballspill på planen. Vi kommer stadig tilbake til bull-dog, og forholdene ligger jo perfekt til rette for det ute på fotballbanen. Til og med bare i sokkelestene, når været er så flott og tørt som det vi har hatt. Ei flott aldersblanding av unger, og av begge kjønn, tar runde på runde på runde med dette…. Ungene er stadig flinkere til å følge reglene til punkt og prikke – god øving i det! De er også påpasselige med at det blir byttet på å stå i midten, slik at aller får prøvd det. De ivrige fotballspillerne våre er også raske med å finne frem fotballen, når sjansen byr seg. Slåball er også populært, og vi har noen lette og litt polstrede baseball-køller som er i flittig bruk.

Onsdag dro 2.klassingene på besøkt til politistasjonen i byen. Der ble vi møtt med åpne armer, og vist rundt. Fengselsceller er spennende å se, men også litt skumle når en kommer så nær på. Vi fikk se alle politibilene på nært hold, og det er jo nærmest hysterisk morsomt og spennende. Politiets utstyr ble også vist frem, og demonstrert.  Håndjern  - klikk, der var en fanget! Stilig! Pistol og automatvåpen ble også vist frem – spennende, men også litt skummelt! Politimannen Frode Strende fortalte og forklarte masse rundt politi og politiets jobb. Tusen takk til han og Harstad Politistasjon for at vi fikk lov til å komme. På tur ned til bussen ble det jaggu meg tid til en liten is, før vi gikk på bussen hjem. Resten av gjengen kosa seg med frilek oppe på Løvåsen.

Torsdag var det tid for utflukt. Vi henta ungene på skolen, og gikk til fjæra i Nedre Ruggevik. Det var skikkelig flo, slik at det var ganske lite fjære å boltre seg i – i forhold til hva vi er vante med. 4.klassingen var ferdige tidlig – 1230 – og de befant seg i Jektvika/Kilahamn siste del av skoledagen. Dermed kunne de ta en kort spasertur nordover til dagens aktivitet på SFO. Først kosa vi oss i nærmiljøet på Jektholtet, før resten av gjengen ankom ca kl 1415. I fjæra lette vi flyndre-steiner, og øvde oss på å kaste flyndre. Skikkelig morsomt! Det flotte klatretreet der var til tider fylt til randen av ivrige unger. Noen klatra mellom greinene, mens andre fant seg en flott plass å sitte bare for å nyte utsikten. På løkkebanen foregikk det ballspill – så å si hele tida. Huskestativet, sklia og karusellen der ble også benytta flittig. I et fantastisk flott vær, var det en super dag i fjæra. Godt med litt miljøforandring av og til!

Fredag roet vi ned mot helg, og kosa oss med ostesmørbrød til lunsj. Spikkeknivene ble henta fram, og mange kosa seg med å lage kreative figurer. 1.klassingene samla seg ved benkene ved lavvoen, og fikk utdelt diplom for gjennomgangen av bålvettreglene tidligere. Skikkelig bra jobba av alle sammen. Inne i lavvoen kosa ei god hånfull jenter seg med rollelek. På sørsida av fotballbanen hadde andre jenter dansetrening – uten musikk vel og merke. Flere gikk på skattejakt i gresset rundt banene, og lette etter ting og tang og småkryp. Noen småerta de voksne, godt lystne på litt herjing og killing fra oss. Vips, så var det tid for første pulje hjem – tidligbuss-gjengen! Dermed forlot halvparten av ungene, og resten ble igjen til henting eller ordinær buss hjem.

På lunsjmenyen denne uka har vi hatt brødmat, Biola og fruktmüsli/havregryn, fiskekaker og pasta og ostesmørbrød.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)