SFO: Uke 37 - 2013
by lovaasen.no on September 19th, 2013

For hver dag som går nå, blir skogen ennå mere gul. Høstens vinder glimrer stort sett med sitt fravær, og lauvet henger fortsatt godt på trærne. Dette skaper et fantastisk nydelig fargespill i naturen, som vi får nyte hver eneste dag her oppe på Løvåsen.

Med naturens fantastiske farger i hodet og øyekroken, så har vi kosa oss masse på Løvåsen denne uka. Vi starta uka med å lære våre nye venner bålvett-reglene, og samtidig fikk vi repetert for oss «erfarne». Hvor og når kan vi tenne på, og hvordan skal vi oppføre oss rundt bålet? Spør gjerne ungene om de husker noe fra gjennomgangen – vi kommer til å repetere dette senere også. Flinke unger i alle fall, som ser og skjønner at åpen ild kan være skummelt.

Turen til Ruggevikfjæra måtte vi utsette, men denne vil vi ta så snart det lar seg gjøre igjen – sikkert både 1 og 2 ganger før vinteren setter inn.

Odin og Tora (tvillingene i 1.klasse) har fått feira bursdagen sin, onsdag og torsdag. Gratulerer med dagen til dem! Da ble det bursdagsmat med pannekaker onsdag og pølsebiter og nudler torsdag. Skikkelig godt! I tillegg har vi hatt brødmat, kjøttboller og pasta og pølser i brød på menyen denne uka. AktivitetsSkolen laga klappakaker på ovnen i lavvoen på onsdag, til stor suksess.

Av aktivitet så har vi kosa oss med masse variert rundt på området. Lavvoen har vært flittig brukt, både til å få være litt i fred og ro og til rollelek. 1.klassingene synes granskogen ved lavvoen er spennende, og koser seg med hytter og snekring der. Taubanen tiltrekker seg også mange, og det er flott blanding av både alder og kjønn. Ute på fotballbanen vrimler det av ivrige sjeler. Fotballsparking er en daglig aktivitet for mange. Noen henta frem badminton og baseball, og har øvd seg skikkelig på det. Den store ballen vår har vært flittig i bruk til bull-dog. Også syklene og pedal-bilene brukes hele tiden, og her må vi lage litt kø-ordning slik at alle får hver sin tur. Selv om planen denne uka ikke har vært stappet med organisert aktivitet, så storkoser ungene seg hvert eneste minutt hver eneste dag! Kan jo være litt godt å ikke ha så mye ferdig organisert hele tiden, slik at frileken og fantasien får fritt spillerom….

3.klassingene går nå og gleder seg til overnatting for dem på Løvåsen. Den første av i alt 3. Denne skal være i lavvoen, med litt aktivitet og bålkos utendørs først. Overnattinga var satt opp fra onsdag 25/9 til torsdag 26/9, men det er flere som har planer i høstferien. Dermed så forsøker vi å flytte den til mandag 23/9, og så skysser vi ungene til skolen på morningen tirsdag 24/9. Nærmere info rundt dette kommer pr mail. Vi skal også ha litt planlegging med ungene i forkant av dette.

På denne ukas siste dag er det skyet og litt regn i lufta. Tidligere i uka har det vært flott vær, med en god del sol og helt fine temperaturer. Noen dager har vi gensere og jakker på, mens andre dager holder det med t-skjorte. Det er bare å nyte! Hvis det slår til med meldingen på yr.no, så vil også neste uke bli ei suverent flott vær-uke! Tidligbussen hjem kl 15:05 på fredager har blitt skikkelig populær, og nå er det mange flere som benytter seg av denne enn ordinær buss kl 16:15. Kan jo være litt godt å ta tidlig helg, etter lange uker… :-)

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)