SFO: Uke 36 - 2013
by lovaasen.no on September 19th, 2013

Første september-uka er straks over, og vi ser på trærne og kalenderen at det nærmer seg høst. Allikevel har vi drypp av sommer, med både sol og flotte temperaturer. Da er det bare å ta lettelse i antrekk, og nyte som best vi kan.

Fokus denne uka har vært å være kreativ med høsten. Vi har samla blader, pinner, bark, mose og andre ting, for så å sette dette sammen til flotte bilder og kreasjoner. Dette har vi tatt med små drypp gjennom uka, når ungene har hatt lyst og fattet interesse for det. På skattejakten rundt på området, finner vi ganske mye rart. Det er fortsatt mye småkryp – biller og marihøner mm – rundt på området. Disse fenger utrolig masse, og ungene elsker å studere disse. Torsdag dukket det opp en liten nysgjerrig frosk på området, og den fikk litt kos og omsorg av ungene før den ble sluppet ut i gresset igjen. Pinner vi finner av ulike størrelser brukes til både sverd, ønskekvister og fiskestenger. Skal ikke så veldig mye til for at det blir en lek av det. Kjempeflott! Når det er litt fuktig i lufta og på bakken, så dukker det ofte opp små snegler. Noen synes disse er spennende og interessante, mens andre synes de bare er ekle. Ukentlig får vi også besøk av et ørne-par som tydeligvis holder til i området her. De sirkler rundt over idrettsanlegget ei stund, før de blir borte. Et annet tegn på at høsten er like rundt hjørnet, er at det samles en god del sauer rundt anlegget. Tydelig at de kjenner på at det snart er på tide med en klipp, før det bærer inn i fjøset igjen for vinteren. I tillegg til høst-dekorasjoner, hadde vi drageflyging på planen på torsdag. Dette må vi bare utsette litt, fordi det var bortimot vindstille på Løvåsen – helt til vi skulle dra hjem! Da frisket vinden på, men vi fant ut at det ble for dumt å holde ungene igjen til 17-18-tida for å fly drager. ;-)

Innimellom den planlagte aktiviteten har vi kosa oss med masse variert frilek rundt på området. Vi spiller fotball og bull-dog. Pedal-bilene har både 1-2-3 og 4 passasjerer på rundene rundt banen. Denne uka har spesielt jentene kosa seg mye i hyttene ved lavvoen, og inne i lavvoen har det vært både forestilling/show og annen flott rolle-lek. I vannpyttene som kommer når det har regnet, koser vi oss med demninger og elver. Vi er så heldige å få låne litt av barnehagens leker og utstyr, og det setter SFO-ungene stor pris på. Torsdag hadde 1. og mesteparten av 2.klasse litt lek inne på Kilkamhuset. Der kosa de seg med ballspill og Lego.
Ukas lunsj-meny har bestått av brødmat m/pålegg, tomatsuppe, ostesmørbrød, Biola m/fruktmüsli eller havregryn og hamburger.

Ukas siste dag er reneste sommerdagen, med 18-20 grader og lettskya pent vær. Vi kosa oss ute med bål og hamburgere stekt på bålet. Deretter kosa vi oss rundt på området, med bull-dog, tauhopping, kos i klatrenettet og tau-banen. Mot slutten av dagen frisket det på med litt vind, og da var vi snare med å hente ut dragene. Så da ble det drageflyging allikevel denne uka! Ei perfekt avslutning på ei flott uke her oppe på Løvåsen.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)