SFO: Uke 34 - 2013
by lovaasen.no on August 27th, 2013

Første skoleuka er nå unnagjort! Mange spente fjes, både nye og kjente, stilte til første skoledag. De kjente spente på hva venner og venninner har gjort i sommerferien, og de nye spente på hvem det nå var igjen de skulle gå i klasse til…. Det ser ut til å ha gått veldig bra med alle sammen! :-)

Vi starta uka med full dag på Løvåsen. Som vanlig ble det en rolig start innendørs, med valgfri aktivitet for ungene. Da gikk det i tegneserier, tegning, Lego, tau-lek, småbiler, kortspill, sjakk og ballspill. Etter hvert trakk vi utendørs. Der spredte vi oss rundt på området. Mange kosa seg med spikking, og vi ser at 1.klassingene også har veldig lyst til dette. Det betyr at vi raskt må få satt opp knivsertifikat for disse, slik at de også kan få ta del i dette. Rundt fotballbanen kjørte pedal-bilene runde på runde, sammen med syklene. Kjempepopulært! Mange kosa seg masse med tau-banen, og det foregikk mye flott rolle-lek i og rundt hyttene i granskogen ved lavvoen. Midt på dagen serverte vi Biola og havregryn/fruktmüsli til aktive unger. En kjempeflott og aktiv dag for hele gjengen! Sikkert mange slitne kropper som kommer hjem på ettermiddagene.

Tirsdag og første skoledag! 2. og 3.klassingene møtte opp til gå-bussen som vanlig på morningen, mens 1.klassingene møtte direkte på skolen kl 0900 sammen med foreldrene. Etter skoleslutt, henta vi ungene på skolen. Buss fra skolen til Kraftstasjonen nede i Kilkamveien, og så en kort spasertur opp til Kilkamhuset og Løvåsen. Vel oppe var det feiring av Jenny Marie (2.klassing) sin bursdag. Hun hadde valgt kjøttkaker og pasta til bursdags-lunsj. Vi kosa oss vel og lenge med deilig mat ved bordene rundt lavvoen. Deretter var det valgfri aktivitet. Det var stor gjensynsglede på alle som ikke hadde sett hverandre på ei stund, og praten gikk ivrig rundt på området. Hva har du gjort i sommer, hvor har du vært på ferie? Spennende og morsomt å sitte og lytte til ungene som forteller. Plutselig er dagene så mye kortere enn det vi har vært vant til siste tiden, siden skolen har starta igjen. Med ett var det på tide med rydding og hjemreise…hmmmm…merkelig rart!

Onsdag hadde ungene turdag på skolen, og ved ankomst Løvåsen høljeregnet det så til de grader! Vi tok våte unger med oss inn, til lek og moro innendørs. Vi hadde dekket bord oppe i salen, og gjort klar til lunsj. Varme rundstykker med valgfritt pålegg. Skikkelig sultne unger, etter en dag med mye frisk luft! Deretter var det frem med leker, spill og lesestoff. En del av 3.klasse-jentene koser seg ofte nede i garderoben, med flott rollelek. Andre tar seg et slag sjakk, eller to…eller tre… I gymsalen ble det litt kanonball på noen, mens andre bygde hytter av stoler og pledd. Tau-hopping er kjempepopulært både blant gutter og jenter, så det danner seg fort kø der. Noe for enhver smak her, med andre ord.

Torsdag og bedre forhold for utelek igjen. Det var litt regn i lufta denne dagen også, men på langt nær slike mengder som dagen før. Vi kosa oss med rykende varme ostesmørbrød til lunsj, før vi satte i gang med leken. Siste døgns nedbørsmengder gjorde sitt til at det var vannpytter rundt omkring på området. Vi kosa oss masse med vann-lek. Det ble laga demninger og kanaler, og vannet ble ledet rundt omkring. Bøtter og spader var flittig i bruk. De som ønska annen aktivitet, fant frem fotballer, sykler og pedal-biler. Noen gikk også på leting etter småkryp rundt på området. En super dag!

Fredag og ukeslutt igjen! På planen var det barnas valg, og til lunsj serverte vi pølser i brød. Det var oppholdsvær, fin temperatur og rimelig tørt rundt på området. Mange kosa seg med fotballsparking. Knivene ble henta ut også denne dagen, og nye flotte figurer så dagens lys etter litt spikking. Ved tau-banen var det kø for å få seg en tur, og inne i skogen vrimlet det av unger som hadde flott rolle-lek. Morsomt å høre alle variantene av dialekter som kommer frem i slik lek! :-) Vi tok ut den svære gummiballen vår, og ungene kosa seg med bull-dog og litt balanse-lek med denne. Fredagene drar noen hjem med buss kl 15:05. Det er kun denne dagen i uka vi har en buss i tillegg som går tidligere. Andre blir henta, og resten tar ordinær buss hjem kl 16:15. Dermed så går fredagene sakte med sikkert over i helg etter hvert som ungene drar hjem, og vi kan alle sammen ta velfortjent helgefri!

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)