SFO: Uke 33 - 2013
by lovaasen.no on August 17th, 2013

Dagene flyr av gårde, og nok ei uke går mot slutten. Stadig flere fjes dukker opp på Løvåsen etter velfortjent ferie, og noen av de helt nye. Kjempemorsomt å få hilse på de som skal være sammen med oss i laaaang tid fremover.

Ukestart mandag, og en del passelig trøtte fjes på morningen – inkludert oss voksne! Skal være sånn de første ukene etter ferie!  :-) Som vanlig på full-dager, så starter vi dagen innendørs. Noen har ikke spist frokost før de kom, og inntar den på Løvåsen. Andre har magen full, og starter rett i lek. Vi er spredt rundt på hele huset. Noen koser seg med rollelek nede i garderobene, andre leser tegneserier i sofakroken og andre igjen koser seg med Lego. Etter hvert som kroppene våkner, øker også aktiviteten. Da blir det gjerne opptil flere runder med kanonball. Rundt kl 10, trekker vi utendørs. På planen hadde vi tauklatring. Vi bevega oss bort på fotballbanen, og festa et tau rundt en lysstolpe i skråninga på østsida av banen. Der klatra vi opp, og rappellerte ned. Utrolig bra innsats av alle sammen! Det var så spennende og morsomt, at også noen de største barnehageungene ville prøve. Det fikk de selvfølgelig! Til lunsj kosa vi oss med fiskekaker og pasta.

Tirsdag gikk vi på oppdagelsestur i skogen rundt idrettsplassen, etter en rolig start innendørs først på dagen. Vi hadde med oss pinner med tau i, som vi brukte til fiskestenger. Spennende å utforske busker og kratt litt, spesielt for våre nye lekekamerater. På turen fant vi også en merkelig sopp, som vi måtte ta med ned og få fotografert. Etter turen kosa vi oss rundt på området, med sykling, ballspill, rollelek mm. Et par gutter ville så gjerne prøve bueskyting, så da henta vi frem pil og bue. Plutselig så var bortimot hele gjengen samla i kø på mini-banen, for å få prøve. Skikkelig morsomt! Det ble opptil flere runder på hver. Til lunsj stekte vi ostesmørbrød på bålet ved lavvoen.

Onsdag var det bursdagsfeiring. Andrea E i 3.klasse feira sin dag, og til lunsj hadde hun bestilt pannekaker. Det ble dermed skikkelig kos ved lavvoen i lunsjen. Deretter spredte vi oss rundt på området til valgfri aktivitet. Klatrenettet i granskogen er hyppig besøkt, og mange koser seg skikkelig der med klatring. Pedalbilene får virkelig kjørt seg, med UTALLIGE runder rundt banen. Det samme med syklene. På mini-banen har ungene laga seg et lite hopp for syklene, slik at vi har sånn smått fått litt innslag av sykkel-cross her nå. Det ble litt høyt til å begynne med, og det fant ungene ut av selv. Dermed ble det litt nedjusteringer av høyde og ambisjoner – klokt! Vi har en SVÆR myk gummiball, som vi leker en del med. Denne er det skikkelig populært å leke «bull-dog» med ute på banen. Spør ungene hva denne leken går ut på!

Torsdag gjorde vi litt endringer i forhold til det som står på planen. Vi bytta ut fjellturen med orienterings-løp. O-laget hadde arrangert løp rundt i Kilbotn-marka tidligere i uka. De lot postene stå ute samt noen kart ligge igjen til oss, mot av vi plukka ned postene når vi var ferdige. Glimrende! Først kosa vi oss rundt på området. Denne dagen var det snekring og spikking som var skikkelig «in». Hamrer, sager, spiker og kniver ble henta frem, og ungene storkosa seg med håndverksarbeid! Andre kosa seg med fotballsparking og sykling. Etter å ha satt til livs ferdigsmurt brødmat, starta vi på o-løpene. Vi delte inn i puljer, studerte kartet og satte i gang puljevis. 1.klasse først, så 2.klasse før 3. og 4.klasse gikk/løp sammen til slutt. Kartet var kanskje litt for stort, sånn i målestokk, men vi fant alle postene. Vi ser at det er lurt å være nøye med kartene, og ikke ha det for travelt. I o-løp går tida raskt hvis en løper feil, og må lete i blinde etter postene. Heldigvis løp ikke vi på tid, men det er god øvelse og trening for ungene allikevel med en konsentrasjons- og tålmodighetsaktivitet som dette. Vel nede fra løypa, var det klart for vår daglige frukt-stund ved lavvoen. En kjempeflott dag var plutselig over!

Fredag og ukeslutt. Løvåsen bader i solskinn, og med stigende temperatur utover dagen ble det en super dag. På planen er det barnas valg, og til lunsj serverte vi kyllingvinger og ris eller pasta. Mange lekte og kosa seg masse med taubanen vår. Skikkelig morsomt når vi voksne gir fart – da lyder gledeshylene høyt over området. Det ble også MANGE turer på syklene og pedalbilene, og våre ivrige fotballspillere fikk sin daglige dose med fotball.  I granskogen ved lavvoen fortsatte snekringen på hyttene våre der. Ei fin blanding av unger av begge kjønn og på tvers av klassetrinnene. Flott!

AktivitetsSkole-ungene i 4.klasse har vært veldig ivrige på å hjelpe til med praktisk arbeid. De stiller gjerne opp til å arrangere lunsjen, gjennom bæring av kopper, kar og mat, og det er helt suverent! :-) Store flinke unger!!! Mot slutten av dagen kosa vi oss med frukt – epler, bananer, appelsiner, druer og vannmelon. Naaammm! Så var det de siste sprell, før det var tid for avslutning, opprydding og hjemreise.

Neste uke starter skolen igjen – på tirsdag er det første skoledag! Bussene går som normalt igjen fra og med mandag. Det betyr buss hjem kl 16:15 fra Kraftstasjonen i Kilbotn.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)