SFO: Uke 26 - 2013
by lovaasen.no on July 2nd, 2013

Siste uke før ferien er over – jaggu har også dette skoleåret gått raskt! Vi synes det nettopp har vært skolestart, og så plutselig er det ferie igjen…hmmm!! Alle ungene har blitt ett år eldre – 1.klassingene som «nettopp» har begynt på skolen er ikke 1.klassinger lengre….og om et par måneder kommer det helt nye fjes på SFOen vår igjen! Jaja, sånn går nå dagene! ;-)
 
Med skolefri, så er det selvfølgelig fulle dager på Løvåsen denne siste uka. Siste SFO-mandagen dette skoleåret feira vi dobbel-bursdag. Erik og Nora fikk sin bursdagsfeiring på Løvåsen, med pølser i brød og pannekaker til lunsj. Deretter var det frilek rundt på området. Det ble fotballsparking på en hel gjeng, mens andre sykla runde på runde med sykler og pedalbiler. Været var overskya, med litt regn. Etter hvert stoppa regnet, og vi kunne ta litt lett i antrekket. Noen av ungene hadde lyst til å ta ut garn, til litt håndarbeid. Før vi visste ordet av det satt en hel gjeng og fingerhekla. Skal si det gikk unna på garn-nøstene. Meter på meter med tykke garn-pølser ble produsert – de fikk jaggu dreisen på det!
 
Siste SFO-tirsdagen fikk vi sol og sommer tidlig på dagen. Temperaturen steg til 20 grader og vel så det, og sola skinte fra skyfri himmel. Nydelig! Denne dagen ville ungene selvfølgelig tidlig ut i det gode været. Allerede før kl 9 var de første ute i full lek. Lettkledde spredte de seg rundt på området, til valgfri aktivitet. Da vi dro frem vannslangen og vannlekene, så var alle sammen plutselig samla igjen. Det ble ei skikkelig herlig stund på fotballbanen, med masse deilig lek med iskaldt vann. Til lunsj samla vi oss på benkene ved lavvoen, og inntok brødmat med variert eget valgt pålegg. Rett etter lunsj, hoppa vi i klærne igjen. Det var tid for en liten utflukt, og Okseholla var målet. Det er grotta som ligger 8-900 m i retning vest/sør-vest fra Kilkamhuset. Vi traska av gårde oppover, for å sjekke ut denne. Da vi kom frem, hadde det skya over. Mørke skyer så veldig truende ut, og midt i grottevandringa vår braka det løs. Det var som en bryter som ble slått på, og regnet hølja ned! Vi skyndte oss å bli ferdige med grottevandringa, og gikk raskt ned til Løvåsen igjen. Ikke noe vits i å løpe nedover, for det gikk ikke an å bli våtere enn det vi var. Vel nede gikk vi rett inn, fikk på oss tørre klær og kosa oss med frilek innendørs resten av dagen. For å få litt varme i kroppen igjen, serverte vi varm saft i fruktstunda. Det var populært og gjorde godt.
 
Siste SFO-onsdagen var det fjelltur på planen. Etter å ha starta dagen innendørs, så kledte vi oss for tur. Med matpakker i sekken, gikk vi opp utmarksveien i retning Blåhatten. Noen små stopp underveis med litt påfyll av vann fra bekkene gjorde godt. Med på turen var også en firbeint ved navn Kaisa, og det var veldig populært både hos hund og unger! :-) Etter 1,5 timers marsj, var vi kommet frem til gapahuken ved Finn Jonsa-gammen. Der inntok vi lunsjen, og skreiv oss inn i boka i postkassen der. Så retta vi blikket mot Blåhatten, men den var borte….!!! Hele fjelltoppen lå innsurret i tåke, og det var jo ikke bra. Dermed ble det ikke topp-tur på oss. Vi syntes det var litt for risikabelt å bestige toppen uten sikt, selv om det er fin sti oppover. Dermed snudde vi nesen nordover, og fulgte bu-veien i retning Slettlian. Flott vei å gå på – slett og fint, og lett nedoverbakke. På toppen av Slettliaveien henger det en postkasse til, og der måtte vi selvfølgelig også skrive oss inn i boka. En glad og lystig gjeng på tur nedover mot Løvåsen, selv om vi ikke nådde toppen av Blåhatten. Vel nede var det tid for frukt og litt godis-overraskelse! Siste del av dagen kosa vi oss litt innendørs og litt ute, med valgfri aktivitet.
 
Siste SFO-torsdagen var det tid for nok ei bursdagsfeiring. Mia T har bursdag i juli, så da måtte vi fremskynde feiringa litt. Vi starta dagen innendørs, med tegning, brettspill, kortspill mm. Deretter trakk vi utendørs, og da slo det om fra overskya vær til sol og blå himmel! Nydelig! Til lunsj hadde Mia T valgt risengrynsgrøt, og den inntok vi på benkene borte ved lavvoen, rett etter at bursdagssangen var fremført. Utover dagen klarnet det opp, og det ble sol og blå himmel. Da var vi raske å lette i antrekket, etter hvert som temperaturen nærmet seg 20 grader. Vi fant raskt ut at det var på sin plass med en deilig saft-is også, etter lunsj. Ellers var det valgfri lek rundt på området.
 
Siste SFO-fredag, siste SFO-dag og siste dag før ferie! Dagen starta rolig innendørs, med tegning, form og farge, rolle-lek, lesing og spill. Vi endte opp med i underkant av 20 barn denne dagen. Etter hvert trakk vi utendørs. Der kosa vi oss i godværet, med sykling, ballspill mm. Til lunsj serverte vi pizza og saft. Til dessert ble det is, og mot slutten av dagen måtte vi spe på med litt frukt. Det var en lystig gjeng som gleda seg til ferie. Vi rydda litt til sommerferie, både innen- og utendørs. Praten gikk mye om hva vi skulle gjøre i sommer, og her var det mange forskjellige ting på planen. Stemninga var meget god! Etter hvert som dagen gikk mot slutten, så starta hentinga av ferieklare barn. Plutselig ble alt stille, området ute var rydda, innendørs var det tomt og ferien var her! Jaja, da tar vi ferie!
 
Vi ønsker alle sammen en fortreffelig ferie, og vel møtt igjen til nye sprell her oppe på Løvåsen fra og med mandag 29/7-13!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)