SFO: Uke 25 - 2013
by lovaasen.no on June 21st, 2013

Siste skoleuke og siste skoledag for skoleåret 2012/13 er unnagjort, og det er offisielt skoleferie!!! Jippi!!! Det betyr at Løvåsen SFO pr. def. ikke har 1.klassinger lengre på ei stund, for skoleåret er jo over og da går en jo ikke lengre i 1.klasse! Morsomt!! En skikkelig glad og lystig gjeng på gåbussen denne morningen, samt når vi henta de på skolen. Noen sikkert ganske høye på sukker fra dagens kosestunder på skolen, men sånn skal det jo være….det er jo tross alt ferie!! :-)
 
På mandag stod det tauklatring å lese på aktivitetsplanen, men først mat. Karbonadekaker og pasta på menyen – nam! Deretter rigga vi oss til i skråninga på øversida av Kilkamhuset. Tau ble godt festet i gjerde-pålene, og hengt ned skråninga – både klatretau og sikringstau, så klart! Sikringstauet ble knyttet godt rundt hver klatrer, før de ble sendt opp skråninga. Viktig å stole på at tauene holder, men kanskje litt skummelt lell… Vel oppe, så var det nedklatring igjen. Da var utfordringen å tørre og lene seg bak, og så rappellere nedover. Litt vanskelig, spesielt siden skråninga var så lav. Vi synes det gikk veldig bra allikevel! Kjempeflott jobba av alle sammen!
 
Tirsdag hadde vi fisketur til Ruggevika på planen, MEN så fant vi jo ut at byen hadde stort fint besøk av kongelige… Da gjorde vi raskt om på planene, og bestemte oss for å ta en bytur i stedet for. I tillegg var det jo flere av våre SFO-barn som skulle delta på danseforestillinga for de kongelige på torget, og det måtte vi jo selvfølgelig få med oss. Ungene ble dermed henta på skolen, og så tok vi bussen til byen. Der marsjerte vi rett opp til Generalhagen, hvor vi spiste, lekte og kosa oss til det nærma seg klokkeslettet for kongelig ankomst. Stilig å se kongeskipet ligge ankret opp i havna! Vi gikk ganske tidlig ned for å finne oss gode plasser å stå, sånn utsikts-messig, og det klarte vi. Så ble det litt venting….men det var jo litt spennende det også. Mange uniformerte og sivile politi gikk rundt og sjekka området – noen med hund. Stilig å se hundene jobbe seg rundt på området for å sjekke! Vi SFO-voksne ble plutselig oppmerksom på at vi ble fulgt spesielt nøye med av politi- og sikkerhetsvakter. Vi ble granska med blikket så det holdt! Hæhh!!?? Hva skal dette bety? Vi ser da vel ikke så skumle ut!!?? Nei, det gjorde vi nok ikke i utgangspunktet, helt til vi skjønte at det var walkie talkiene våre de undret seg over. Ikke så rart – det er jo ikke vanlig at 5 rødkledte personer surrer rundt på torget med samband under konge-besøket!! Hihi…litt morsomt da!! :-) NRKs reporter, Nils Mehren, fattet også interesse for oss. Vi sang nasjonalsangen til han, og han intervjuet en av ungene våre med svenske aner….kjempemorsomt!! SÅ, plutselig var de der, og danseforestillinga kunne starte. Masse gul- og rødkledde barn og ungdommer dansa til 20 i stil, mens de kongelige stod og nøt. Etter noen minutter var det hele over, og vi samla oss for å gå til busstasjonen for å ta bussen hjem. En kjempeflott dag!
 
Tirsdag kveld møtte 3.klassingene til den årlige overnattingsturen sin. Vi møttes ved Best Sørvik kl 1800, tok med oss utstyret og kjørte til Vikevatnet. Litt legg regn på turen opp, men det gikk fint. Vel oppe slo vi leir på samme plass som fjorårets 3.klassinger. Kano, lavvo og sekker ble samla, og vi var raske med å få fiskeutstyret rigga. Ungene spredte seg langs vannkanten og satte i gang med fiskinga. Det var et yrende liv på vannet, med hundrevis av vak. Det lovet godt! Etter ei kort stund skinte sola fra skyfri himmel, og bålet var tent. Kan det bli bedre da??!! Plutselig ble det liv ved vannkanten – Asbjørn hadde fiks på! En flott ørret på 2 hg ble raskt dratt på land. Da måtte den selvfølgelig utforskes, både før og etter sløying. Det ble raskt konstatert at fisken var av hunn-kjønn, da den hadde flott rogn i magen. Deretter fiska vi litt til, før vi starta med matlaginga. Mens noen forberedte mat, satte andre opp lavvoen. Deretter kosa vi oss med hamburgere, pølser i brød, kyllinglår og popcorn laga på bålet. Fisken ble selvfølgelig også stekt i folie på bålet. Nydelig godt, syntes alle sammen! Så var det tid for høydepunktet for mange – kanopadling! Kanoen ble sjøsatt og gjort klar, og så ble det tur rundt på vannet på hver og en sammen med Arnt. Ikke farlig med svartstille vann, men redningsvest var selvfølgelig på plass. Mens vi padla rundt på vannet, så vi masse fisk som hoppet og spratt. Noen var faktisk neste 1,5 meter opp i lufta – ganske spesielt! Hadde vi vært nærmere, hadde fisken kanskje hoppa rett oppi kanoen. Etterpå ble det tid til litt godteri og kos, før kveldsstellet starta kl 22. Så var det en times tid med litt japping og fliring, før det stilnet av. I tillegg til Arnt og Tone, så ville Ine, Margrethe og Jesper overnatte ute under åpen himmel. Med klarvær og fin temperatur, så ble jo det bare en lek! Skikkelig deilig! Kl 0700 neste morgen måtte vi faktisk vekke samtlige unger! Tyder på at samtlige hadde sovet ganske så godt! Supert! Da var det pakking av utstyr – personlig og felles –før det ble frokost og smøring av matpakke til skolen. Kl 0755 var alt pakket og klart, og vi starta marsjen tilbake til bilene. Kl 0820 var samtlige levert på skolen, og Tone og Arnt leverte turutstyret hjem på trappa til hver enkelt. En fantastisk flott overnattingstur sammen med fantastisk flotte unger var plutselig over. Håper de kan minnes turen i laaaang tid fremover!
 
Onsdag var det delt ankomst. 1.klassingene først, og så 2. og 3.klassingene senere. Til lunsj ble det servert pita-brød fylt med kjøttdeig og ost! Veldig godt og populært! Deretter spredte vi oss rundt på området, til valgfri lek. Noen gikk en tur til bekken for å se etter innsekter og småkryp, mens andre kosa seg med fotball, sykling, pedalbiler og rollelek. Med den tidlige våren og det gode været, så har det nesten eksplodert litt på innsekts-fronten. Ganske mange rare dyr å se. Forrige uke var myra ved skistadion dekket med molteblomst. Denne uka har vi sjekka forekomster av moltekart, og det var ikke rare greiene. Noen få karter var å se på myra…rart, med så mye blomst i forrige uke. Kloke hoder sier at det blir bær på kun 1 av 10 blomster….og hvis da regn og vind blåser bort noen, så blir det jo ikke så mange igjen… :-(
 
Torsdag slo værgudene helt om, og sendte ned mengder med regn. Vi bestemte oss for inne-dag, siden det var langdag på skolen og kort dag på SFO. Hver og en smurte sine egne brødskiver til lunsj. Noen kosa seg lengre med det enn andre. Deretter leste vi tegneserier, spilte sjakk, kanonball, bygget med lego mm, før det plutselig var tid for hjemreise. Kort, men fin dag!
 
Fredag, helg og skoleferie. Litt mere enn halvparten av ungene kom til Løvåsen i dag. Skolen slutta kl 1100, så det ble en lengre dag enn vanlig her oppe. Været var upåklagelig, og vi kosa oss med skikkelig reste-lag fra dagene tidligere i uka. Deretter spredte vi oss rundt på området til valgfri lek. Fotball fenget noen, andre sykla og kosa seg med det. Litt over klokka 13 ankom byens kanskje største kranbil, og den skulle gjøre jobb for Kilkam og den nye barnehagen. Kilkam-kiosken skulle flyttes, og det ble litt av et syn for hele gjengen. Kiosken ble løfta høyt til værs, og plassert på parkeringsplassen ved skistadion. Utrolig for en maskin! Både liten og stor sto å måpte. Etter hvert var det tid for tidligbuss hjem, mange ble henta tidlig, og siste buss-gjengen hadde avgang litt før kl 16. En kjempeflott og spennende dag er plutselig over.
 
Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg og god ferie til de som tar ferie, og til dere andre vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)