SFO: Uke 24 - 2013
by lovaasen.no on June 14th, 2013

Nest siste skoleuke er nå på hell, og vi ser at flere og flere nærmer seg feriemodus. Det er mange ting som skjer i denne tida, med avslutninger her og der, fotballkamper mm. Ei hektisk men flott tid, spesielt når vi har været brukbart med oss på veien!
 
Mandag starta vi uka med frilek. Til lunsj serverte vi Biola og müsli/havregryn, før vi spredte oss rundt på området. Fotballbanen tiltrekker våre ivrige fotballspillere, og det er vel 1. og 3. klasse som er i flertall på denne aktiviteten. Vi utfordra ungene til å prøve spill med en bitte liten ball, og det ble utfordrende. Da måtte konsentrasjonen skjerpes fullt. Det var skikkelig morsomt og populært! Pedalbilene ruller runde på runde, og til tider er det god rift om disse. Det samme med syklene våre. Da må vi følge litt med og lage litt kø-ordning, slik at alle får hver sine turer. Tau-banen og området rundt lavvoen er også flittig i bruk, og der er det jo lunt og flott når litt kald sno blåser over området.
 
Tirsdag var det tid for utflukt igjen. Turen gikk til friidrettsbanen på Stangnes. Med oss hadde vi ferdigsmurt brødmat, og den inntok vi ved Kraftstasjonen i Kilbotn mens vi venta på at bussen skulle kjøre videre. Den har 15 minutters venting der før den fortsetter tilbake mot byen igjen. Da passer det jo perfekt å innta lunsjen ute der, slik at vi slapp å bruke tida på friidrettsbanen til spising. Vel fremme på Kanebogmyra, rusla vi samla ned til banen. Der bar det rett i lek og aktivitet. Lengdehopp-gropa frister både til lengdehopp….og litt sandslott-bygging… :-) Spyd, diskos, kule og slegge hadde vi fått låne fra IK Hind – tusen takk til dem for det! – og dette utstyret fikk vi prøvd ut skikkelig. Spyd, diskos og kule får vi raskt bra tek på, men slegge er jammen ta vanskelig! Godt det er skikkelig sikkerhetsnett rundt sleggekast-området…. ;-) Tjukkasen ved høydehoppinga er et yndet samlingspunkt når vi er på besøk der. Masse hopping og fysisk lek der, og mange svette panner å se. Vi gjennomførte også en løpsøvelse – 400 meter puljestart. 1.klassingene starta først, så 2.klassingene og så til slutt 3.klassingene. Så var det om å gjøre å fullføre i sitt tempo. Strålende innsats! Kl 1530 hadde vi rydda, og starta marsjen opp til busstoppet på Kanebogmyra. En fornøyd gjeng som dro hjem!
 
Onsdag var det delt ankomst. 1.klassingene ankom til vanlig tid, mens 2. og 3. hadde langdag. Deilige varme ostesmørbrød venta på oss da vi ankom Løvåsen. Deretter tok vi puljevis repetisjon og gjennomgang på temaet førstehjelp. Greit å friske opp kunnskapene på dette. Vi beveger oss jo stadig mere rundt omkring nå når vår og sommer har ankommet, og da er det jo supert å ha førstehjelp friskt i minne hvis det skulle være nødvendig. Resten av dagen ble brukt til frilek.
 
Torsdag feira vi Christoffer sin bursdag. Han hadde bestilt Grandiosa til lunsj, til ungenes store tilfredshet. Det kosa vi oss vel og lenge med, og nesten for lenge for plutselig var dagen gått – what!!?? Joda, det var jo langdag på skolen, og ankomst Løvåsen var ikke før 1445…ikke rart vi ikke skjønte hvor denne dagen var blitt av! Det ble tid til noen raske runder med pedal-biler og sykler, litt fotballsparking og rolle-lek. Det ser ut til at skoledagene neste år blir kortere (slutt-tidspunkter 1230 og 1345), og det betyr jo igjen lengre dager for ungene her oppe på Løvåsen. Helt fortreffelig, synes vi! :-)
 
Fredag og ukeslutt igjen. Det er barnas valg på aktivitet, og bålkos med fiskekaker og pasta til lunsj. Vi kosa oss vel og lenge på leirplassen. Herlig med lave skuldre og god stemning. Skyet vær med 16-17 grader. Perfekt og deilig vær til uteaktivitet!!! Vi kosa oss med tau-bane, hyttebygging, klatring og fotball. Runder på sykkel og pedal-biler ble det en del av i dag også. På myra ved skistadion har vi nå den siste tida sett MENGDER av molteblomster, mens nå vises de ikke lengre…. Hmmm, mon tro om molte-karten har knytt seg, og det ligger an til molte-krem utpå sommeren!!?? Det må vi sjekke ut til uka! Spennende! Ei god håndfull dro hjem med tidlig-bussen i dag, mens noen ble henta og resten tok ordinær buss hjem. Ei skikkelig flott og rolig avslutning på uka!
 
Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)