SFO: Uke 22 og 23 - 2013
by lovaasen.no on June 8th, 2013

Sommeren har for alvor gjort sitt inntog her nord. De siste ukene er antall dager med 20 plussgrader eller mere i klart flertall – nydelig!!! Bare til nå i år har vi vel flere sommerdager enn de 2 foregående år til sammen, og da er det vel ingen som klager på været!! :-)
Forrige uke ble det dessverre ikke skrevet blogg, så her følger en oppsummering av de 2 foregående ukene – den lengst tilbake i tid først.

Mandag feira vi Carolines og Elises bursdag, med Grandiosa til lunsj for 2. og 3.klassingene og rosa pannekaker til 1.klassingene. Nydelig godt, selv om de rosa pannekakene ikke så veldig delikate ut… ;-) Deretter spredte vi oss til valgfri aktivitet. Med sommerens inntog, har gress og trær blitt skikkelig grønne og fine. Med dette så følger det med en del småkryp og innsekter. Vi har oppdaget at det kryr av marihøner, og ungene finner seg små kopper og beger som de fyller med gress. Deretter går de på marihøne-jakt, og vips så er koppene fulle! Våre ivrige fotball-spillere koser seg masse på banen, med både lagspill og terping på egen teknikk. Pedal-bilene er overfylte av sjåfører og passasjerer, og vi begynner nå å få et anselig antall runder rundt banen.

Tirsdag var det klart for utflukt igjen. Denne gangen var det gårdsbesøk på Kaldsletten i Kilbotn, og sauer og lam i fjøsen til Norodd Torbergsen. Vi hoppa av bussen nede i Kilbotnveien, og gikk direkte opp til gården. Skikkelig morsomt og koselig å få komme på besøk til de små nusselige lammene. Noen veldig nysgjerrige, mens andre noe reserverte…altså lammene. ;-) Vi gikk puljevis inn i fjøsen, og fikk kosa og dulla med de 4-beinte. Mens vi venta på tur til å komme inn eller var ferdige inne, så kosa vi oss ute i sol og strålende sommervær. Rundballene på marka ved fjøsen fenga hele gjengen. Her lekte vi sisten og ulike zombie-leker, og vips så var det tid for å gå tilbake til Løvåsen. En kjempeflott dag!

Onsdag og torsdag kosa vi oss videre her oppe på Løvåsen. På planen hadde vi fotball og fotballtrening, og de som ønska det deltok med stor iver og glede. Vi gjennomførte enkle med gode teknikkøvelser først, og avslutta øktene med lagspill. En kjempeivrig gjeng! I tillegg tok vi en rydde-sjau på torsdag, der all material som lå bak Kilkam-kiosken måtte fjernes før Hålogaland Kraft Kilkam Cup helga etter. En traktorhenger var satt frem, og det var bare et øyeblikk før hengeren var stappfull og all material borte. Kjempeflott jobba!! Til lunsj kosa vi oss med diverse Fjordland-retter vi hadde fått fra Tine. Tine har av og til en del overskudds-produkter som de deler ut, og vi har i det siste vært så heldige å få nyte godt av dette. Pasta Bolognese, Sweet and Sour Kylling med ris og yoghurt bl.a. Strålende! Vi koser oss masse med det.

Fredag fortsatte sommeren, til stor jubel. Som belønning for god jobbing med material dagen før, så ble det vann-lek og moro denne dagen. Vi grilla hamburgere først, før vi ranget av oss klær og henta frem vann-lekene. Bøtter med vann ble henta frem til påfyll, og det ble en kjempeflott og våt dag – til tross for sol og deilig varme!

Ei skikkelig deilig sommer-uke!
Så er juni her, og sommerferien nærmer seg for alvor! Uka starta med SKIKKELIG regnvær! Nesten så vi sier endelig, men bare nesten…! ;-) Da trakk vi innendørs, og hadde reste-fest etter helgas fotballturnering. Vafler, kaker, Biola, frukt, Fjordland mm. Hver og en fikk selv velge maten, og vi kosa oss skikkelig. Deretter ble det innendørs-aktiviteter, med litt kanonball, taulek, lesing og brettspill, før det var tid for hjemtur.

Tirsdag og onsdag hadde regnværet gitt seg igjen, heldigvis, slik at vi var klare for utedag. Litt kjøligere i lufta tirsdag, mens onsdag ble det varmere igjen. 3.klassingene skulle bruke litt tid på å planlegge vårens overnattingstur, men denne har vi måtte utsette litt. Dermed utsetter vi planleggingen også. Vi tok en repetisjon av kniv-reglene. Greit å ta oppfrisking på det, da flere og flere har lyst til å spikke og smi i det deilige sommerværet. Ungene husker veldig godt, og knivreglene klarte de med glans! Deretter var det valgfri lek, med sykler, pedal-biler, ballspill og….spikking, selvfølgelig!

Torsdag hadde alle ungene lang-dag på skolen, og ankom som vanlig kl 14:40. Vi serverte grøt sponset av Tine til lunsj, før et gjeng traska opp til bekken for å se etter småkryp. Varmt og deilig i lufta, så det frista nok mest med vassing og bading for å kjøle seg ned. Småkryp fant vi allikevel, da det var ganske så mange stikke-sultne mygg i lufta. Ikke fritt for at det ble noen stikk på oss, men det tåler vi! Nede på området kosa andre seg med fotball, sykling og pedal-biler. Noen henta frem knivene, og kosa seg med ulike kreasjoner av treverk. Vi forsøkte oss litt på selje-fløyte også, men det spørs om vi ikke har kommet for langt mot sommeren for at det skal lykkes. Kort og hektisk dag, som brått tar slutt!

Fredag hadde vi strålende sol og varme på gåbussen til skolen på morningen. Det skyet over utover dagen, temperaturen var ganske bra. Akkurat da vi skulle gjøre oss klare til å kjøre ned for å hente ungene, så åpna alle himmelens sluser seg. Det styrt-regna så det holdt! 20 grader ble plutselig til 13 grader.  Det betød at vi måtte søke litt ly, og pølser i brød ble inntatt i garderobene. Deretter tok vi på oss gode ytterklær, og trakk utendørs. Da vi kom ut hadde det blitt oppholdsvær, og temperaturen viste 14 grader. Vi kosa oss rundt på området, med sykler og pedal-biler. En helt gjeng prøvde ut såpebobler, og det var stor suksess! Vi blåste bobler i alle størrelser, og med en liten trekk i lufta så fløy de langt av gårde. Skikkelig morsomt! Etter hvert satte regnet i gang igjen, og da ble det raskt sølepytter vi kunne utfolde oss i. Ikke farlig når en har rett klær! Vi laga demninger, og flytta litt på vannet med bøtter. Vi samla også litt marihøner. Rolig og avslappet lek prega Løvåsen, idet helga kom sigende innover oss.

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)