SFO: Uke 21 - 2013
by lovaasen.no on May 26th, 2013

Da er feiringen av nasjonaldagen gjennomført til 20 i stil, med knall-vær og skikkelig sommer-følelse. Vel fortjent! Og knall-været bare fortsetter og fortsetter, med skikkelig sommertemperatur til Nord-Norge å være. 16.mai forlot vi området her oppe med til dels store snøskavler rundt fotballbanen. Nå er det ikke en eneste snø-flekk igjen her oppe. Utrolig deilig! Da er det bare å nyte i månedene fremover…

For siste gang denne våren har vi helligdag på kalenderen, og uka starta med 2.pinsedag på mandag.

Etter forrige ukes Rusken-aksjon, så fant vi det naturlig med et besøk hos Hålogaland Ressursselskap. Vi må jo sjekke hvor søpla havner, og hva som skjer med den. Dermed så ble det utflukt av litt annen type enn vanlig på tirsdag. Vi henta ungene på skolen, og tok bussen til Kanebogmyra. Derfra gikk vi på rad og rekke nedover til Stangnesbasen…litt lengre ned enn det vi pleier når vi besøker Stangneshallen. Sola strålte fra skyfri himmel, og det var varmt og godt. Skolesekkene satte vi igjen i Tones bil på parkeringsplassen ved Amfi Kanebogen, slik at vi ikke risikerte heteslag på turen ned og opp. Vel nede samla vi oss på baksida av huset ved innkjøringa. Der «slo vi leir», og kosa oss med medbragt mat og drikke. Så delte vi oss i små grupper, og gikk i følge med 2 voksne rundt på området. Først besøkte vi hallen for brennbart avfall. Denne var full av papp, papir og annet brennbart avfall. Dette avfallet transporteres til Kiruna, for brenning der. Varmen fra dette varmer opp vann, som transporteres gjennom rørgater ut til bebyggelsen i byen. Dette varme vannet benyttes til oppvarming av boliger og bygg. Mange unger som ble skikkelig fasinerte av at søpla vi kaster hjemme bidrar til oppvarming av husene i Kiruna! Så gikk vi videre til sorteringstorget for private husholdninger. Der fant vi alt fra elektrisk avfall, til brennbart, trevirke, jern, metall og glass. Mange nysgjerrige øyne gransket alle kontainere. Ved siden av torget står det en kontainer med ting som er brukende, men som folk har kasta. Der fant 2 av ungene ting som hadde hørt dem til…morsomt! Dette ble en skikkelig flott tur med et spennende og lærerikt tema.

Onsdag og delt ankomst til Løvåsen. 1.klassingene var først opp, mens 2. og 3.klasse ankom senere. Etter hvert som vi kom opp, så tok vi med oss mat og drikke og gikk opp til bekken ved 100meter-skogen. Der kosa vi oss med lunsjen, og vassa i det iskalde vannet. Noen er ganske så hærige, mens andre er litt mere forsiktig. Uansett, veldig deilig å få avkjølt seg litt når varmen trykker på. Aktiv og flott lek mellom trærne, rundt og oppi bekken. Etter hvert trakk vi ned til Løvåsen igjen, og kosa oss rundt på området der.

Torsdag tok vi oss nok en utflukt – sånn helt på sparket. Med det flotte været og langdag på skolen, så bestemte vi oss for å gå til Jektvika/Kilahamn i stedet for å dra opp til Løvåsen. Der kosa vi oss masse, med litt mat og drikke og ikke minst….bading/vassing! Vi måtte nesten tvinge ungene til å samles for å få i seg mat og drikke. Vi voksne sprang rundt og smurte solkrem mens ungene spiste. Så var det full fart igjen. Mange vassa til langt opp på lårene, andre så vidt til knærne og vi fikk se vann til halsen og svømmetak også… Deilig å få slike fantastiske dager og forhold allerede i mai…sannelig ikke hvert år vi får det i løpet av hele sommeren i det hele tatt!

Fredag kosa vi oss med bål og grilling av pølser. Ungene trådde rundt med pedal-bilene, og kosa seg masse. Bøtter med vann ble satt frem, og vi hadde oss en god gammeldags vannkrig. Skikkelig morsomt! T-skjortene ble våte, og da var det bare å ta de av og hente de til tørk. Samtidig ble det da viktig å fylle på med sol-krem. En skikkelig hærlig dag!

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig lang-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen. 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)