SFO: Uke 20 - 2013
by lovaasen.no on May 21st, 2013

Da har vi endelig kommet til midten av mai, og nasjonaldag-uka. Forberedelser til den store dagen er vel godt i gang både hjemme og på skolen. Også her på SFO skal vi gjøre vår flid. Derfor har vi også i år meldt oss på Rusken-aksjonen i regi av Harstad kommune. Søppelsekker og arbeidshansker er hentet fra kommunens kontor på Sama, og vi er alle sammen skikkelig klare til innsats.

De 3 første dagene av uka var satt av til rydding av området her oppe på Løvåsen, veien fra kraftstasjonen opp til Løvåsen og 17.maitog-trasseen. Mandag rydda vi området rundt Kilkamhuset. Materialrester ble samla på én plass til deponering. Diverse leker og andre ting har dukka frem fra snøen, og disse samla vi sammen og oppbevarer i containeren sammen med andre leker og utstyr. Søppel finner vi også nok av. Både rundt huset, og kanskje spesielt i skilekebakken. Denne er jo godt besøkt av barn og voksne gjennom hele vinteren, og da blir det jo lagt igjen litt søppel og sånt fra dem. Men vi tar utfordringa, og strigler området som bare vi kan best. Også langs veien ned mot kraftstasjonen har folk funnet det for godt til å kaste søppel, men vi finner det uansett! Totalt rundt på idrettsområdet plukka vi vel 5-6 fulle søppelsekker. Skikkelig godt jobba av alle sammen.

Tirsdag hadde 3.klassingene spesialoppdrag utenfor SFO-området. Vi skulle, som tidligere år, plukke søppel langs 17.maitog-trasseen – altså fra Kila skole til Breivika. På mandag kveld oppdaga vi at andre var i full plukking og rydding på «ruta vår», så hva gjør vi da? Etter ei kjapp oppsummering i hodet, fant vi ut at samtlige 3.klassinger bodde på Jektholtet. Dermed bestemte vi oss for å rydde søppel rundt i boligfeltet der i stedet! Etter en liten matpause samt litt leksearbeid på terrassen hos Jesper, så satte vi i gang. Hele veien fra krysset ved Rema og nedover, rydda vi vei og grøfter. 2 ½ søppelsekk ble det til slutt – kjempebra jobba av alle sammen!! Siden strekninga ikke var så lang, så hadde vi litt tid til overs før dagen var slutt. Da tusla vi oss bort til Tone i Nedre Ruggevik, og hoppa på trampoline en god times tid! Kun avbrutt av påfyll med vann!! Perfekt avslutning på dagen for 3.klassingene!

Onsdag brukte vi til å ta et raskt overblikk over området – var det noe søppel som hadde blitt gjenglemt? Niks, alt var borte, så da ble det masse tid til valgfri lek og moro. Ikke minst – det vanket premie på alle sammen, som belønning for strålende utført arbeid ifm. Rusken-aksjonen! Is til hele gjengen – både store og små! Naaaammmm!!

Torsdag feira vi bursdagen til Emil. Han hadde valgt pølser i brød til lunsj. Deretter var det valgfri aktivitet rundt på området. Endelig hadde pedalbilene igjen kommet på «veien», og en hel horv med unger kosa seg masse med runde på runde på runde med disse! Skikkelig populært! Andre kosa seg med fotball-sparking, taubane, klatrenett og hyttebygging. En kort og hektisk dag, siden alle hadde langdag denne dagen.

Fredag og mandag er det helligdager, og fri fra skole og SFO.

Hipp hurra og god 17.mai-feiring til alle sammen!

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig lang-helg, og vel møtt igjen på tirsdag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)