SFO: Uke 19 - 2013
by lovaasen.no on May 10th, 2013

Kun små mengder snø preger idrettsplassen her på Løvåsen. Opp utmarksveien tiner det time for time, og en skal noen meter opp veien før det er mulig å ta på seg ski. For spesielt interesserte, med andre ord. Rundt fotballbanene ligger det ennå noen snøskavler, med det skyldes brøytinga av banen for et par uker siden. Straks er asfalten rundt banen helt bar, og da kan vi igjen kose oss med sykling runde på runde på runde… Skal ikke se bort fra at pedal-bilene våre snart ser dagens lys også! :-)

Denne uka er vel enda mere spesiell enn forrige. Kun 2 skoledager, så en full-dag, så en dag fri og så en full-dag til….går rett og slett i surr, med fredags- og mandagsfølelse om en annen. Uka starta med bursdagsfeiring av Mai Helen på mandag. Hun hadde valgt pannekaker til lunsj for 1.klassingene, og de starta dagen innendørs med det. Deretter var det litt valgfri lek og kos, før de trakk utendørs. Resten av gjengen inntok Biola og havregryn/fruktmüsli utendørs.

Tirsdag var det Oskar sin tur til å feire dag. Nok en gang ble det pannekaker til lunsj – skikkelig populær bursdags-mat med andre ord. Også denne dagen ble lunsjen til 1.klassingene inntatt inne, etterfulgt av fri-lek. Utendørs serverte vi tomatsuppe med pasta – nam!!

Onsdag var det skole-fri, og full-dag på Løvåsen. Jevnt og trutt fra kl. 0730 ankom ungene, og ca. kl. 0930 var alle som skulle komme ankommet. Vi starta dagen innendørs, med tegning, form og farge, ball- og tau-lek, hyttebygging…og….sjakk, selvfølgelig! Ser ikke ut til at ungene blir leie av sjakk i det hele tatt. Suverent! Kl. 10 hoppa vi i klær og sko, pakka sekken med niste og gikk på tur. Målet var gapahuken i Grangjerdet (Slettlia-veien). Skyet oppholdsvær da vi starta turen. Etter 10 minutter starta det å snø…!!! Da vi ankom gapahuken, så skinte sola fra blå himmel! Deilig!! Store kontraster værmessig på kort tid, med andre ord! Hele tida vi tilbragte ved gapahuken hadde vi sol og nydelig vær. Vi tente bål og grua, og la på ostesmørbrød innpakka i aluminiumsfolie. Vips, så var maten ferdig! Kjekt og koselig med bål! Deretter spredte vi oss rundt i den store granskogen, og kosa oss skikkelig med masse deilig lek. Det formelig krydde av cowboyer og indianere mellom trærne, og mange rømte opp i trærne når «fiendene» kom. Andre fant det morsomt med rolle-lek, sisten og annen kos. Etter hvert pakka vi sakene våre, og tok på tur nedover mot Løvåsen igjen. Spennende tur, der vi fikk se at våren tar tak for fullt. Bekker og elver er store, og myrene er våte. Kanskje vi snart kan skimte litt grønn-farge i skogen igjen.

Torsdag – Kristi Himmelfartsdag og fridag.

Fredag – skolefri og full-dag på Løvåsen. Mange valgte å ta fri denne dagen, mens vi andre kosa oss masse. Dagen starta innendørs som vanlig. Kl. 10 trakk vi utendørs, og spredte oss rundt på området. På lunsj-menyen stod pølser i brød, tilberedt på grillpinner over bålet. Skikkelig deilig å være tilbake i god gjenge igjen med bål-kos. Delvis skyet oppholdsvær, sol og 10 varmegrader setter en perfekt ramme rundt dette. På slutten av dagen kosa vi oss med rester fra et par konfirmasjoner dagen i forveien. Dermed ble det kaker i assortert utvalg på oss….nyyyydelig!

Det er deilig å se at vår- og sommer-aktiviteter mere og mere preger dagene våre. Fotballbanene er et eldorado for masse deilig flott lek, og det samme er leirplassen og skogen ved lavvoen vår. Masse barn som koser seg skikkelig! Sykling er skikkelig populært, og vi ser at vi må ta en oppussing på sykkel-parken vår. Linjene på fotballbanen bruker vi til linje-sisten, og det er skikkelig fengende. Vi har tatt med oss ut den STORE ballen vi har inne, og denne benyttes til lek som bl.a. Bull-dog. Ellers så er det en god del fotballsparking – viktig og riktig, nå når sesongen nærmer seg med stormskritt. Hammer, sag og spiker tas med ut daglig, og vi flikker og pynter på hyttene våre i skogen.

Med vår og snøtining, kommer også litt forskjellig etterlatenskaper frem i dagslys. Leker, søppel og andre ting – godt vi skal i gang med Rusken-aksjonen neste uke. Litt koseligere å leke rundt på et område som er rent og pent!

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)