SFO: Uke 18 - 2013
by lovaasen.no on May 5th, 2013

Et av de største og sikreste vårtegnene her oppe på Løvåsen, er at gressmatta på fotballbanene kommer frem fra snøen. Om enn med litt hjelp fra kommunens monster-traktor med front-montert fres. Ingen ting som heter at det ikke er lov å hjelpe våren litt, det gjøres rundt over alt! :-) Dermed så kan vi igjen ta i bruk over 6000 m2 med grønt flott lekeområdet, og det skal vi nyte til fulle i mange måneder fremover nå.

Vi starta uka med å lete etter vårtegn, og det fant vi jo…masse grønt krøll-gress! ;-) Ellers rundt på området, så kommer det frem flere og flere bare flekker med natur. Leker og andre ting som har vært snødd ned dukker opp, og på myra ved skistadion er det mindre og mindre som minner om vinter- og skiaktiviteter. Skilekebakken er delvis bar. 1.klassingene tok litt leksehjelp, mens resten starta med å kose seg med lunsj ute på benkene. Brødmat som ungene smurte selv med valgfritt pålegg. Sola titta frem, og det ble skikkelig koselig og deilig ute. Denne dagen var siste dag for AktivitetsSkolen her oppe på Løvåsen, og de kosa seg med selvlaget kylling-nuggets på bålet borte ved lavvoen. Det var skikkelig populært, og nyyyydelig GODT!! Også Ine hadde sin siste dag her oppe på Løvåsen.

Tirsdag var det tid for utflukt igjen. Turen gikk til fjæra i Nedre Ruggevik, der vi skulle sjekke hvor langt våren hadde kommet og kose oss skikkelig. Vi satte til livs ferdigsmurt niste-pakke, før vi spredte oss rundt i fjæra. Det ble umiddelbart satt i gang leting etter levende kryp under steiner og mellom tang og tare. Vi hadde med oss ei bøtte som vi samla i etter hvert. Kråkeboller, ei lita sjøstjerne og marfloge ble fangsten. Det formelig bugner av flyndre-stein, så her var alle mulighetene til stede for å sette nye personlige rekorder på å kaste flyndre. Mange har skikkelig godt tak på det. De 2 dukkestuene oppe på gress-sletta er flotte å leke i. Det samme med trærne. De er helt suverene å klatre i. En liten karusell finnes også der, og denne snurrer ungene rundt og rundt og rundt i med skikkelig fart. Vi voksne blir svimle bare av å se på! Vi koser oss også med huskestativet. De ivrige fotball-guttene får også tilfredsstilt sitt behov for ballspill på fotball-løkka der. Full fart på hele gjengen, og plutselig var dagen slutt.

Onsdag og arbeidernes frihetsdag – dermed ingen skole og SFO.

Torsdag og langdag på skolen. Da vi ankom Løvåsen, var det Noah RJ sin tur til å feire bursdag. Han hadde ønska seg pølser i brød, og 1.klassingene kosa seg med det innendørs. Deretter ble det litt frilek inne i salen, med tau-lek og hyttebygging. Resten av gjengen fikk servert pølser i brød utendørs, og kosa seg masse på fotballbanen. Ballspill, sisten og ulik rolle-lek prega gjengen. Lang dag på skolen gir kort dag på SFO. Dermed så var det plutselig tid for å vende nesen hjemover igjen.

Fredag og ukeslutt. Mai er en skikkelig bursdagsmåned, og denne dagen var det Ida sin tur til å feire dag. Hun hadde bestilt pizza til lunsj. 2.klassingene trakk innendørs og kosa seg med pizza og valgfri lek, mens resten kosa seg med pizza ute. Denne dagen kom syklene ut for alvor, og det ble runde på runde rundt på fotballbanene. En helg gjeng kosa seg i klatrenettet ved lavvoen, mens andre fortsatt fant de små sølepyttene vi har igjen spennende. Ei hektisk men litt kortere uke enn vanlig er over, og vi tar velfortjent helg.

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)