Barnehage: Uke 18 - 2013
by lovaasen.no on May 5th, 2013

Denne uken har vi for alvor kjent at våren er kommet til Løvåsen, blant annet merker vi det godt på klær. Nå kan vi stort sett være tørrskodd hele dagen og det er en luksus i seg selv. En annen ting er at vi ikke har så mye klær på, og det gir gode mestringsfølelser i påkledningen. Vi merker også at vi begynner å få store barn, også i påkledningen. Denne uken har vi feiret den første i 2009 gjengen sin fire års dag! Emrik ble skikkelig feiret på fredag, men krone, lys, bursdagssang og kasting i lufta; Skikkelig gøy!!

Også i år har vi vært heldig og fått besøk av divisjonsmusikken som har gitt oss 17. mai stemning! I år kom de 10 – 12 stykker og vi følte oss privilegerte. Ungene stod som tente lys og sang for full hals «Ja, vi elsker» og bursdagssangen (hurra for deg)! Norge har jo bursdag, da må vi jo synge bursdagssang.. :-) Høytidelig og flott! Etterpå marsjerte vi rundt på fotballbanen og ropte

Løvåsen unga, det e vi
Vi e unga som kan si,
Hurraaaaa!!

Et annet godt vårtegn er at vi nå spiser hele gjengen lunsj ute, de små har ikke det minste lyst til å gå inn til lunsj. Da er det bare rett og rimelig at de da får medvirke og får spise ute de også. Det er nemlig utrolig morsomt nå når vi har fått hele sandkassen fram, og spesielt gøy er det når Elisabeth og lilleEllen lager sandslott med ekte elv rundt.. Vi «vanlige» voksne er ikke mye verdt når de setter i gang, utrolig morsomt å se!

Vi har i en tid jobbet med rund, firkant og trekant form med de små, og vi er utrolig stolte av å se at de fleste nå mestrer det. De er blitt utrolig god til å gjenkjenne også utenfor samlingsstunden og det er det beste tegnet på at de kan! Matematikk i barnehagen ække tøys!! ;-) GØY!! Og om dere fikk med dere i HT denne uken, så er Løvåsen sammen med Holtet barnehage de heldige til å motta en matematikk pakke utdelt av TEKNA! Det er matematiske konkreter til bruk ute; perfekt for oss!! Så takk TEKNA, TAKK!!!

Formingsdronningene Ellen og Veronica har igjen fått slått seg ut i full blomst og har inspirert til å lage noen skikkelige fine 17.mai rosetter. Noen er allerede kommet opp i gangen! Kjempeflotte som ungene har malt!! Og vet dere hva supergruppa har gjort? DE HAR LAGA IS – uten fryseboks! De blandet ingrediensene (fløte, melk, sukker, vaniljesukker og sjokoladepulver), la det i en pose. Tok så ett kg med isbiter og la i en ny pose med masse salt på. Puttet isblandingen inni isposen og ristet i ti minutter.. voila; is!! Utrolig godt smakte det også.. Kjemi og magi hand i hand!

Fredag var vi også så heldige å få besøk av Jorunn, gjett om vi savner henne! Ungene var fra seg av glede!! Hun kom innom for å ha gjøre en av de tingene hun synes er morsomst; samlingsstund.. Tema var tilhørlighet og nasjonalitet og gjennomføringen ble gjort midt i sandkassen! Ingen som skal si at hun er fin på forholdene rundt, og ungene; de elsket det!!

Ukene går fort, og enda ei hærlig uke på Løvåsen er forbi! Gleder oss til neste og håper dere alle har hatt ei finfin helg!! :-)  


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)