Barnehage: Uke 17 - 2013
by lovaasen.no on April 29th, 2013

Sannelig er ikke siste uken i april over, utrolig hvor tiden flyr når en er i godt selskap.. ;-) Mandag startet med ei magisk samlingsstund der vi lekte med mengdebegrepene flest, færrest og lik. Vi brukte den morsomme matematikkpakken vi har fått, og ungene elsker den. De største er flotte rollemodeller og er gode til å slippe tre-åringene fram slik at de også får bidra, samtidig viser det seg at de har full kontroll selv! Morsomt å være med på!

Onsdag hadde vi i utgangspunktet en plan om felles tur for hele gjengen mot brua – det var planen, så skulle barna ta det videre.. Og gjett om de gjorde.. Vel framme med brua fattet noen av de små interesse for den deilige søla, dermed var første stopp et faktum. De kastet stein og lekte med pinner oppi, åhh, det er deilig å være liten og leke med vann.. De litt større ungene hadde lyst å undersøke skogen og lete etter vårtegn. Vel, reflekser og litt søppel fant de, men litt mer spennende var det å finne en sopp som hadde overvintret og så ut som at den nettopp var kommet opp, stilig.. Og det var heller ikke snø der, det var vel et godt vårtegn! Gjennom skogen gikk ferden og på veien var det massevis av fine steiner, de måtte de jo bare ha med seg!! Vogna ble fylt opp av steiner i stedet for barn, og Veronica og Ellen fikk ei god treningsøkt i arbeidstiden, dèt er arbeidsplassen sin det! Nede ved kraftstasjonen ble bussen oppdaget og dermed måtte vi gå enda litt til, bort til bussen for å se og til manges glede oppdage at det sannelig var noen gravemaskiner det også – lykke på jord!! Veien tilbake gikk radig for magene var sultne, og da var det jo flaks at lapskausen med reinsdyrkjøtt stod klar på «Kafè Veranda». Samtlige barn spiste to porsjoner, slettes ikke verst det..

Torsdag var vi invitert til Holtet barnehage der Vilde Bjerke hadde forestilling basert på hennes fars rim og regler. Vi ble møtt av ei dame som var energisk og morsomt og som brukte barna i forestillingen. Hun sa tulle ord og rimte med rytme så det sang i veggene. Men mye armer og bein ble det en morsom opplevelse for store og små. På bussen hjem fikk ungene spørsmål om hva det var som var morsomst. Svaret kom kontant; hun sa DRITT! Wææææ, tenkt at voksne kan si det.. :-) Vel tilbake i barnehagen var det 12 utevante barn som stormet ut for å leke, takk og pris for deilig uteområde!!

Fredag var vi vill og gal; vi tok ut Zalo og tømte det i sølene, så hentet vi sugerør og blåste i vannet.. Resultatet ble verdens største utendørs skumfest!! Dina ble så fasinert at hun satt i en time og bare blåste og blåste.. Det er god munnmotorisk trening det.. Kjempegøy var det i alle fall, både for små og store..

Det er utrolig god stemning om dagen, ungene leker godt på tvers av aldersgruppene og det er bidrar til at noen strekker seg mens andre jenker seg, flott å se og høre på! Ellers er det fortsatt mye sykling, det lekes taxi, hest og minicrossing, vi gleder oss veldig til at det siste skal tine rundt fotballbanen for da skal trøbilene fram, DET GLEDER VI OSS TIL!! Vår er herlig, og vi koser oss og gleder oss med alt det byr på!  


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)