SFO: Uke 17 - 2013
by lovaasen.no on April 27th, 2013

Det går virkelig unna på snøen her oppe. En håndfull varmegrader, og vel så det, kombinert med sol, vind og litt regn, gjør at snø-haugene minker betraktelig dag for dag. Utfordringen er jo at snø som smelter blir til vann, og når det fortsatt er tele i jorda så forsvinner jo ikke vannet av seg selv. Resultatet blir store svære søledammer, som jo er veldig fristende lekeområder for ungene. Men det er jo bare vann, og våte klær tørker jo. Så da koser vi oss som best vi kan – i kontrollerte former – med vanndammene.

I starten av uka – de 2 første dagene - hilste vi våren velkommen med å så og plante litt. Tomme melkekartonger klippes til, og vi fyller disse med jord og frø. Litt assortert utvalg. Disse lagrer vi innendørs foreløpig, med god temperatur og godt med lys. Så gjelder det å huske på og vanne regelmessig – akkurat passe – ikke for mye og ikke for lite. God øvelse for ungene med å lære seg og følge opp det vi har sådd. Blir utrolig morsomt å se når det begynner å spire – det gleder vi oss masse til.

Innimellom plante-arbeidet, så fikk vi lagt inn lekse-hjelp også. Veldig godt å se at vi er arbeidsomme og flittige med dette. Utfordringen er at vi så gjerne ønsker oss ut i lek. Dette må vi bremse litt, slik at det ikke går over stokk og stein med leksearbeidet.

Lunsjen disse dagene bestod i kjøttboller med potetmos og ostesmørbrød.

Onsdag feira vi Jespers bursdag. Han hadde ønsket pannekaker til 3.klassingene, mens resten kosa seg med fiskekaker og pasta. Etter Jespers ønske fikk ungene gjøre det de selv hadde lyst til av aktivitet. Dermed så spredte vi oss rundt på området, til valgfri lek.

Torsdag og langdag på skolen. Vel oppe på Løvåsen, venta Biola og fruktmüsli/havregryn til lunsj. Det vanket også en yoghurt til «dessert» til de som ønska det. Harstad kommune har nå brøyta fotballbanene, slik at nå ligger det et tynt islag på gresset. Ungene er ikke sene med å finne frem ballene og slå seg løs på banen. Viktig å finspisse formen til helgas turnering på Landsås-banen. Flere og flere trekker bort mot lavvoen og granskogen der. Hamre og sager hentes ut, og vi starter med flikking og nybygg på hyttene våre der. Det er helt bart på bakken i skogen, og dette innbyr til masse flott lek. Mange av jentene har skikkelig flott rolle-lek der, med dukker, kvister, greiner og seg selv.

Søledammene er jo, som sagt, veldig populære. De fungerer nærmest som en magnet! Vi lager demninger, bruker tre-planker og kvister til båter og koser oss skikkelig. Selvfølgelig blir mange våte, både på føtter og lengre opp. Dermed så blir det litt skifte av klær og fottøy gjennom uka, og vi forsøker å sende hjem våte klær til tørk fortløpende. Det er liksom en liten vakuum-periode nå, men det kommer seg!

Fredag og ukeslutt igjen. Deilige hamburgere ble servert til lunsj. Ungene har ytret ønske om litt inne-tid gjennom uka, og det lot vi de som ønsket det få denne dagen. Etter lunsj kosa vi oss med lesing, kanonball, tegning, tau-lek og rolle-lek. Midt i leken utløste vi en uanmeldt brannalarm, for å se om vi huska det vi hadde lært på brannvern-dagen vår sist uke. Det huska vi med glans, ute på like kort tid som sist! Strålende! Etter øvelsen trakk vi innendørs igjen..eller noen av oss, mens andre kosa seg litt ute. Henting, tidligbuss og seinbuss kommer brått på, og plutselig er det helg!

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)