Barnehage: Uke 16 - 2013
by lovaasen.no on April 21st, 2013

Det var den uka som våren slo til for fullt og de fleste av planene ble satt til sides.. Denne uka har vannet stått i fokus og det har vært kjempemorsomt!! Vi har laget elver, demning, små innsjøer og flyttet mengder med vann fra A til B, gjett om vi har kost oss (og det har dere kanskje merket på mengden klær som er kommet hjem.. :-))!

Vi har snakket litt om hva er det som gjør oss glad inni oss? Hvordan skal vi være mot hverandre og hvordan tar vi vare på hverandre? Vi har hatt dukketeater i samlingsstunden og barna var helt med. Da vi var ferdig snakket vi litt, og barna kom med mange tanker om hva som skjedde og flere klarte å relatere det til dem selv; Flotte unger!!

Onsdag skulle vi gå på tur, men da vi var omringet av verdens største hav, tok vi i stedet turen til Løvåsen, der var det lunt og godt og vannmengdene passelige. Det bidro til at vi fikk gravd fram litt av sandkassen, og ikke minst, måket fram terrassen slik at vi kunne ta fram SYKLENE!! O Lykke på jord! Både tre og to hjulingene fikk vi dratt fram og syklingen var i gang, det glitret i øynene til både store og små. Og da det ble lunsj tid kom Tone og serverte varme ostesmørbrød, og med bord og stoler ute i solveggen var det rene sommerdagen..

En annen fantastisk ting med våren på Løvåsen er alle fluene og edderkoppene som kommer krypende fram, og her snakker vi omsorg på høyt nivå. Barna bærer på dem, samler mat og vann – det lekes at det er babyer, dinosaurer, venner og mye, mye mer. Fornøyelig og se og høre på! Vi har også fått gravd fram masse deilig «blæssikk», og dèt er gøy det – kaldt til tider, men da går vi bare inn og varmer hendene under varmt vann før vi tar på nye votter. De er ikke rådløse disse barna.. ;-)

Snøen smelter og vi vil fortsatt ha mye vann foran huset. Vi har leid pumpe som skal fjerne vannet, men til vi føler at det er helt trygd holder vi oss på Løvåsen eller går på tur bort fra området. Torsdag om ei uke er de 12 største invitert på forestilling i Holtet barnehage med Vilde Bjerke, det skal visstnok være ei flott forestilling der fantasi, kreativitet, drama, dialog, sosial kompetanse, lek med språk, tekst og kommunikasjon står i høysetet. Spennende blir det.. De små skal få spesialservice og få lov til å boltre seg i masse plass og voksne!!

Fredag avsluttet vi med et forrykende vær der masse vind og sidelengs regn fikk dominere. Stilig var det da Arianne stod på ei bøtte, balanserte på en fot og stod i stjerne med resten – god balanse og utrolig stilig!! Vi gikk inn og spiste fiskekaker på brødskiva, og med litt kalde kropper spiser vi ekstra godt!! Vi lekte oppe i gymsalen, og hyttebygging var det morsomste. Noen lekte også doktor og legekontor, «ny»Ellen var den syke som fikk god behandling.. Til fruktmåltidet fikk vi underholdning; Sfo`en hadde brannøvelse, og vi fikk lov til å sitte inne og se på og spise solboller, mens de stod ute i regnet.. Hihi.. Men spennende var det å høre alarmen gitt, og interessant er det å observere at de som sover har soverhjerte nok til å sove gjennom alt bråket.. Jaja, ei fin uke har vi hatt og vi gleder oss som alltid, til neste!! :-)     


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)