SFO: Uke 16 - 2013
by lovaasen.no on April 20th, 2013

Store kontraster i vær- og føreforhold fra dag til dag og uke til uke. Forrige fredag bada Løvåsen i et fantastisk vintervær med strålende sol, mens denne fredagen bader Løvåsen i sørpe og vann. Snøsmeltingen har starta for alvor, regnet øser ned og vi får litt følelsen av unntakstilstand her oppe. Kommer like brått på hver vår, men slik må det være hvis vi skal bli kvitt all snø og is. Kilkamveien får også skikkelig juling av alt vannet, men denne får vi skrapet så snart telen har gitt seg i veibanen.

Vi starta uka med leksehjelp for 1.klassingene og uteaktivitet for resten, etter å ha inntatt deilig varm risengrynsgrøt. Vi skjønte av værmeldingen at dette kunne bli siste dag med ordentlig vinteraktivitet denne sesongen, så da ble det marge-lek ute. De svære snø-haugene foran Kilkamhuset er skikkelig populære, og her klatrer vi, aker vi, graver, hopper og leker oss skikkelig masse. Etter hvert som snødybden minker, så frister det mere og mere med litt vårlig lek, og da er det granskogen ved lavvoen som tiltrekker seg ungene. Klatring i trærne, lek i klatrenettet og bruk av taubanen tar seg nå kraftig opp i tida fremover. Herlig at vi får litt skifte i tilholdssted og aktivitet.
Tirsdag var det tid for utflukt igjen til Stangneshallen. Vi møtte ungene på skolen og tok bussen til Kanebogmyra. Etter en lett og rask gåtur fra bussen, var vi klare til litt mat i magen. Det gikk raskt – ikke så rart kanskje, når en stor svær gymsal stappet med utstyr står og venter på oss. Vi storma inn, henta frem det vi måtte ønske av utstyr og satte i gang med aktiviteten. Skilleveggen som deler hallen i 2, ble senka ned. På den ene sida delte vi lag og spilte fotball. Et par håndfuller med unger kosa seg med det. På den andre sida var det tauhopping, hinderløype, hopping, dans, lek med rocke-ringer mm. Vips, så var det mange veldig svette panner spredt rundt i hallen. Helt fantastisk herlig å se hvor mye deilig aktivitet et sånt hall-besøk skaper. Tida går jo så alt for fort, og plutselig så var det tid for hjemtur igjen.

Onsdag og spredt ankomst til Løvåsen. 1. og 4.klasse først, og så 2. og 3.klasse litt seinere. De 3 eldste klassene hadde ikke hatt leksehjelp tidligere i uka, så de gjorde unna litt lekser før aktivitet. Denne dagen feira vi Aksels bursdag, og 1.klassingene kosa seg med lunsjen som han hadde valgt – grøt! De andre fikk servert Biola og havregryn. Deretter ble det litt valgfri inne- og uteaktivitet, før dagen var slutt.
Torsdag hadde alle sammen sein-dag, og ankom kl. 14:40. Vi feira Hogne sin bursdag, og kylling-klubber og pasta ble servert på oss da vi ankom. Lunsjen inntok vi på benkene borte ved lavvoen, og med slik nydelig og populær mat så kosa vi oss vel og lenge. Ja, faktisk så å si hele SFO-tida. Deilig når været tillater det – det har jo tross alt vært mildt sagt varierende denne uka!

Fredag og ukeslutt igjen. Med det ruskete været, så tok vi inne-dag. Søler og sørpe ute, både den ene og andre plassen, gjorde at mange unger ankom med en god del våte klær fra skolen. Dermed så ordna vi til skikkelig restelag, med kylling, kjøttboller, potetmos, hamburgere og brødmat fra kjøleskapet. Det kosa vi oss med vel og lenge, før vi gjennomførte forrige torsdags aktivitet – brannøvelse. Vi gikk gjennom bygget, viste alle nødutgangene, brannsluknings-apparatene, røykvarslerne og brannslangene. Dette mens vi spurte ut ungene om de ulike tingene underveis. Deretter samla vi oss i salen for en siste gjennomgang, og SÅ gikk alarmen. Alle mann gikk rolig og pent ned i garderobene, hoppa i skoene og gikk til samlingsplassen på fotballbanen. Der hadde vi nøye opptelling av alle sammen, og antallet stemte med protokollen. Supert, da var det en vellykket øvelse, og på mindre enn 1 minutt var vi samlet ute på banen! Slett ikke dårlig! Etter brannøvelsen kosa vi oss med frilek inne på huset. Sjakk, ballspill, hyttebygging og annen lystig lek. Deilig å slippe litt våte uteklær for ei stund og kose seg i tørre og varme omgivelser, før det var tid for hjemtur.

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)