SFO: Uke 15 - 2013
by lovaasen.no on April 12th, 2013

I skrivende stund bader Løvåsen og området rundt i et helt fantastisk nydelig vær! Sol fra skyfri himmel, kritthvit snø, blikk-stille og 4-5 plussgrader – bedre enn dette kan det ikke bli på vinterstid! Dette legger jo fantastiske rammer for aktiviteten vår – og noen ganger må vi gjøre litt om på planene for å kunne nyte disse.

I starten av uka hadde vi fokus på barke-trykk. Vi tok med oss ark og fargestifter ut på området. Busker og trær har vi jo nok av i massevis, så vi gikk til nærmeste forekomst. Der tok vi arkene opp, og holdt de fast rundt stammene på trærne. Deretter tok vi fargeblyantene – i ulike farger – og fargela arkene. Det ble mange flotte motiver, ut fra hvordan barken på de ulike trærne var formet. Skikkelig stilig!

2.klassingene dro tirsdag på besøk til Harstad Politistasjon. Der ble de tatt mot av Frank Formo m/kolleger, som tok oss med på en guidet tur rundt på bygget der. Kontorer, fengsels-celler, garasje mm. Skikkelig spennende, og kanskje litt skummelt idet vi kom frem til fengsels-cellene. Det er noe med det når slike ting som en normalt har på god avstand, kommer helt nærme…da kjenner en litt på det! Vi fikk også en tøff demonstrasjon av en av politiets narkotika- hunder. Litt av sorten ble gjemt i garasjen, og så skulle hunden lukte seg frem til gjemmestedet. Selvfølgelig klarte den det – bra jobba!! Ungene fikk også prøvesitte politibilene, og det må vel nesten betegnes som høydepunktet på hele turen. Skikkelig stilig!! Mens vi var der, gikk plutselig alarmen på huset, og en patrulje måtte rykke ut til en hendelse. Hahh, så da fikk vi med oss hvordan det ser ut i virkeligheten også. Snakk om flaks!!

Innimellom resten av programmet, har vi også fått gjort lekser. Litt triksing på tidspunktene for enkelte, siden tirsdagen hadde utflukt for 2.klassingene, men det gikk helt fint.
Torsdagens aktivitet med brannøvelse, bestemte vi oss for å forskyve 1 uke. Vi synes det ble for dumt å dra ungene innendørs, for gjennomgang av brannregler, rutiner og øvelse i det praktfulle været. Det kommer alltids en uværs-dag vi kan ta dette på.

Dermed så kosa vi oss utendørs, som vi har gjort masse denne uka – innimellom den andre planlagte aktiviteten. I forkant av Barnas Skidag forrige søndag, så ble plassen foran Kilkamhuset brøyta skikkelig ut. Dermed har vi fått skikkelig svære snø-hauger der, og disse har blitt kjempepopulære. Det formelig vrimler av unger der kontinuerlig. Vi inntar lunsjene våre der, og disse har denne uka bestått av risengrynsgrøt, brødmat, ostesmørbrød, tomatsuppe, kjøttboller med pasta og pølser i brød. Vi graver snøhuler og aker på snø-haugene. Ellers så har noen gått en del på ski denne uka, og ei håndfull har fått opp øynene og funnet lysten til skihopping. Hopp og kuler ligger fortsatt perfekt til i skilekebakken etter sist helg, og disse har vi benytta flittig denne uka. Bra! Lysten til å klatre i trærne melder seg også når det våres i bakkan. Et sjur-par som holder til på området, har startet bygging av reir i bjørka på nordsida av røst-veggen til Kilkamhuset. Utrolig fascinerende å se hvor flittig de holder på, og hvor nøye jobben gjøres. Snakk om å ha naturen nært innpå seg! Reiret bygges høyt i treet, og ifølge gammelt utrykk så betyr det en fin sommer når sjura bygger høyt. Så da er det bare å lene seg tilbake å vente på en praktfull sommer!! Viktig å ha god tru!

Når det nå atter går mot helg, så er det med en deilig god følelse. Følelsen av å kunne nyte slike dager som i dag, med bål, pølsegrilling, aking, klatring i trærne og masse herlig aktivitet – med strålende sol fra skyfri himmel. Helt fantastisk!

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)