SFO: Uke 14 - 2013
by lovaasen.no on April 5th, 2013

Påske og påskeferie har passert, og våren er i anmarsj. Allikevel så er det ikke mye utenfor vinduene her på Kilkamhuset som minner om det. Snø-haugene er så store som de aldri har vært denne vinteren, og vi koser oss med det.

Ny måned og ny månedsplan har kommet. Uka har vært litt kortere, i og med at mandagen var 2. påskedag. Dermed ble det ukes-start på tirsdag. På planen stod det innebandy-turnering, og det var det ganske mange som gledet seg til. Etter å ha spist brødmat til lunsj, så samla de som ønska å delta på turneringa seg i salen på Kilkamhuset. Der delte vi i 4 lag, og fulgte det på forhånd lagede kampoppsettet. Mange fartsfylte og målrike kamper ble gjennomført, og mange ble skikkelig svette i panna. Supert! De som ikke ønska innebandy, kosa seg utendørs i snøen med valgfri snø- og vinterlek.

Onsdag var også satt av til innebandy for de som ønska det. Vi la imidlertid inn litt leksehjelp denne dagen – sånn for å få en god start etter påske til tross for at uka var litt kortere enn normalt. Først satte vi til livs deilige grove vaffelkaker til lunsj, før bøkene ble henta frem. Etter ei god økt, så kjente vi på at frisk luft og uteaktivitet ville gjøre godt. Så da hoppa vi i klærne og spurta ut. Der spredte vi oss rundt på området til valgfri lek. Noen spilte fotball i djup-snøen, andre kosa seg i granskogen ved lavvoen med rolle-lek og andre igjen aka. Plutselig så var det tid for hjemreise…igjen…!

Torsdag hadde alle ungene langdag på skolen, og alle ungene ankom kl 14:40. Erle hadde bursdag, så vi feira henne. Hun hadde valgt risengrøt til lunsj, og det kosa vi oss med ute i sola. Mette og gode i magen, ble spadene henta fram. De store snø-haugene foran Kilkamhuset formelig ropte etter å bli gravd snøhuler i. Så her var det bare å brette opp ermene, og sette i gang. Skikkelig morsomt med snøhuler, og spennende å se hvor langt inn det går an å komme før det sier stopp….eller kanskje vi rett og slett klarer å grave oss tvers gjennom haugen??!! Spennende – fortsettelse følger på fredag!

Fredag og ukeslutt. Et helt utrolig fantastisk nydelig vintervær lager ei perfekt ramme for dagen. Deilige varme ostesmørbrød serveres til lunsj, og vi kunne nyte disse i skikkelig solsteik i snøskavlene. Nyyyyydeliig!! Deretter kosa vi oss rundt på hele området. Noen leka i dukke-stua på barnehage-området, noen kosa seg i klatre-nettet ved lavvoen, noen aka og aka og aka og aka i veien ned mot Kilkamhuset og noen igjen fortsatte med å grave snø-huler. Og ja, vi fikk gjennombrudd i snøhula, slik at denne kunne klatres gjennom….utallige ganger!! Skikkelig godt jobba av «hule-boerne»! Fantastisk deilig nå også når vi har stilla klokka en time nærmere sommeren. Det igjen betyr at på dager som denne har vi sola høyt på himmelen hele SFO-dagen! Helt strålende – måtte vi få mange slike dager!! Etter hvert som dagen skred frem, så tynnet det ut i rekkene av unger. Ei god håndfull dro hjem med tidlig-bussen kl 15:05, noen ble henta tidlig mens andre igjen dro hjem med den vanlige bussen eller ble henta mot slutten av dagen.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig april-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen!

PS – husk Barnas Skidag i regi av IF Kilkameratene på Kilbotn stadion søndag fra kl 11:00!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)