SFO: Uke 13 - 2013
by lovaasen.no on March 27th, 2013

Påskestemninga har for alvor satt seg, og det er ganske så mange som har tatt påskeferie allerede. Deilig vintervær preger de 2,5 dagene på Løvåsen denne uka, og det er en rolig og harmonisk gjeng som koser seg på Løvåsen de siste dagene før påskehøytiden setter inn.

Vi starta uka mandag, med rolig inne-aktivitet. Tegnesaker og diverse spill ble flittig brukt av mange, mens andre kosa seg i salen med tau, hyttebygging og litt ball-lek. Klokka 10 hadde vi fått i oss litt frokost, for de som ikke hadde spist det før de dro hjemmefra, og vi hoppa i klær og skiutstyr og gikk ut. På planen stod det skitur, og vi satte i vei bortover myra og opp Slettlian. Målet var gapahuken midt i Slettlia-veien. Det var ganske så mye nysnø i løypene, så det var en noe strevsom tur oppover. Vel oppe slo vi leir. Der kosa vi oss rundt i skogen, med valgfri lek. Klatring, sisten og rolle-lek aktiviserte unge-gjengen, mens vi voksne forberedte bål, pølser og kakao. Så ble det pølsegrilling og deilig varm kakao til lunsj, i det nydelige flotte vinterværet. Herlig! Deretter ble det valgfri tur videre oppover skiløypa for de ivrigste som ønska det. Løypemaskinen, kjørt av Arnt, kjørte plutselig oppover, og laga trikke-skinner for ivrige skiløpere. Dermed måtte vi teste disse, og satte i vei. Vi gikk nesten til Pe-vannet, før vi snudde og kjørte ned igjen. Skikkelig godt gjobba! Klokka 13:00 ankom vi Løvåsen og Kilkamhuset igjen. Da samla vi oss i skilekebakken, til lek og moro. Masse aking, skigåing, klatring i trærne og annen fri-lek kosa vi oss med, kun avbrutt av ei fruktstund kl 14:00, før det var tid for hjemreise.

Tirsdag var det ennå flere som hadde tatt påskeferie. Vi kosa oss med litt nystekte vafler til «frokost», og drøyde til kl 10:30 før vi gikk ut. Da var det på med ski, for å gå på leting etter påskeegget. Vi gikk 1km-løypa frem og tilbake, og plutselig fant vi egget. Det inneholdt 3 nye brettspill, rosiner og klubbe. Litt kos og snop som vi gjemte til slutten av dagen. Hjemmelaga pizza ble servert til lunsj, og lunsjen inntok vi på trappa foran hovedinngangen til Kilkamhuset. Der var det lunt og fint, og vi kunne nyte noen lette solstråler mens vi spiste. Deretter var det klart for desserten – rosiner og klubbe. Etter litt mere fri-lek i skilekebakken, så trakk vi innendørs på slutten av dagen. Der tok vi frem de nye brettspillene, og testa ut disse. Spill og påske går som hånd i hanske! Kl 14:30 ble det litt frukt, og så kosa vi oss med valgfri aktivitet resten av dagen.
Onsdag hadde alle ungene tatt påskeferie, så da var det ikke nødvendig med åpen SFO til kl 12:00.

Vi ønsker med dette alle sammen en riktig god påske, og vel møtt igjen til nye sprell her oppe på Løvåsen tirsdag 2. april.

PS – det er vanlig skoledag denne dagen!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)