SFO: Uke 12 - 2013
by lovaasen.no on March 22nd, 2013

Påsken og påskeferien nærmer seg med stormskritt nå. Vi da selvfølgelig hatt litt fokus på den kommende høytiden denne uka. Noen koser seg litt mere med fingerarbeidet på dette, mens andre er raske og vil ut igjen til annen aktivitet.
Uka starta med påskeverksted mandag, tirsdag og onsdag, etter at lekser var unnagjort på hvert enkelt klasse trinn de respektive dagene. 1.klasse mandag, 2. og 3.klasse tirsdag og 4.klasse samt litt oppsamling onsdag. Vi samla oss innendørs ved ankomst Løvåsen, spiste lunsj, gjorde unna leksene og så starta vi på påskeverksted-gjøremålene. Ark, fargeblyanter, tusjer, sakser, papptallerkener og masse annet rart ble satt frem rundt på bordene i salen inne på Kilkamhuset. Noen laga tegninger med påskemotiver, mens andre laga pynt. Vi har funnet en mal på en papp-kreasjon av papptallerkener, som kan klippes i ulike deler, stiftes sammen, males og tegnes på. Til slutt setter vi snøre på, og vips så fungerer den perfekt til å ha påske-godter, matpakke eller annet i. Mange skikkelig flotte eksemplarer ble tatt med hjem av ungene. Skikkelig bra jobba alle sammen!
Utendørs foregikk det aktivitet parallelt med fingerarbeidet innendørs. Skikkelig deilig påskevær, med sol og bortimot vindstille, har prega dagene på Løvåsen denne uka. Herlig! På morningen har det vært 8-10 minusgrader, mens utpå dagen har gradestokken vist et par plussgrader i skyggen på det meste. Supert, det sånn vi liker det når påsken nærmer seg! Skilekebakken er strålende preparert nå, og der koser vi oss skikkelig. I granskogen ved lavvoen pågår det kontinuerlig lek. Rolle-lek, klatring i trærne, lek i hyttene og klatrenettet. Vi beveger oss også mere bortover den veien for å spise lunsjen utendørs. Deilig å sitte i sola og nyte lunsjen! De ivrige fotball-sparkerne finner seg alltid en flekk som det er mulig å spille fotball på. Når noen først tar på seg ski, så følger gjerne mange flere etter. Supert å kunne sende ei håndfull ski-gåere på en runde i 1km-løypa. Også plassen oppe ved sandkassen til barnehagen benyttes i stadig større grad nå. Masse flott lek i og utenfor dukke-huset der. Onsdag hadde vi besøk av 2 menn og ei bore-geit. De boret 6 hull i bakken og tok grunn-prøver der det nye barnehage-bygget skal føres opp. Spennende for mange når det kommer nye personer og stilige maskiner til området.
Torsdag var det lang-dag på skolen igjen. Da vi ankom Løvåsen, feira vi Sondre sin bursdag. Sondre hadde bestilt hjemmelaga pizza til lunsj, og det kosa vi oss vel og lenge med. Deretter ble det litt fotball, speed-aking og frilek ute i den deilige snøen, før det var på tide å dra hjem.
Fredag – skolefri, og full dag på Løvåsen. Som vanlig starta vi dagen innendørs, med sjakk, tegning, tau-lek mm. Selv om det for noen er påskeferie allerede, så hadde vi bra «oppmøte» på Løvåsen denne dagen. Kl. 10 trakk vi på oss uteklærne, og storma ut. Holtet Barnehage var kommet på besøk med lavvo-ungene sine, og vi kosa oss masse sammen med dem borte i ski-lekebakken. Ei god håndfull unger med fin aldersblanding kosa seg også masse med rolle-lek inne i granskogen ved ski-lekebakken. Andre aka og gikk på ski. Midt på dag samla vi oss til lunsj foran Kilkamhuset. Deilige ostesmørbrød ble servert, og jaggu ble det ikke litt sol også da vi spiste. Så fortsatte vi med frilek rundt på området. Fotball-gjengen fant seg en ball, og trakk bort på fotballbanen. Et gjeng samla seg borte i klatrenettet ved lavvoen, og kosa seg der. Rundt containeren hadde mange flott rolle-lek, mens en del 1.klassinger fortsatte leken sin oppe på barnehage-området. Kl. 14 serverte vi frukt utendørs – veldig populært hos de aller fleste. Klokka går raskt mot helg, og noen hentes tidlig. Et par-tre stk tok tidligbussen hjem, og da klokka nærma seg 15 trakk vi innendørs for å avslutte dagen der. Det ble ei skikkelig lang og deilig ute-økt denne dagen, og sånn skal det jo være når vi har så flotte forhold utendørs som det vi har nå.
Etter endt dag, tar ganske mange påskeferie. Riktig god påske til dere!
Vi andre møtes igjen på mandag, til nye sprell her oppe på Løvåsen.Ha ei riktig god palme-helg!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)