Barnehage: Uke 11 - 2013
by lovaasen.no on March 18th, 2013

Da forlater vi ei særdeles innholdsrik uke, den har vært preget av strømbrudd, sol, snø, latter og glede. Vi startet uken med ei sprek hinderløype for de største, der øvde vi på turtaking, balanse, koordinering, kast, hinking og hopp. De store ble så inspirerte at samme ettermiddag lagde de lik til de små, og med masse oppmuntring fra de store gjennomførte de små med stil. Gode pedagoger var de. :-) Vi  hadde også supergruppe, og de var som vanlig supermotiverte.. Vi fant fram stor terningen og lagde tallrekke på gulvet. Vi kastet terning og gikk antallet terningen viste, så kastet vi en gang til, og plusset på. Vips, matematikk!! Og da vi var blitt skikkelig gode, tok vi minus; lett som bare det! Vi gjorde også noen skriveoppgaver blant annet knyttet vi tall til mengder på ulike måter, gøy. Det er et inderlig ønske om å stave på Ipad, så det måtte vi også gjøre. Alle tre staver for øvrig utrolig bra, kjempebra!! :-) Vi skulle avslutte med et morsomt eksperiment med vann, det gikk skikkelig dårlig, og det verste er at vi ikke aner hva som egentlig gikk bra.. Men neste gang, neste gang!!

Tirsdag var den store barnehagedagen og vi feiret den med å henge opp banner på brua med LØVÅSEN BARNEHAGE og håndavtrykket til alle barna – det var nok bare på morgenen vi fikk sett det, for i løpet av dagen kom Mesta og fjernet det, det var vistnok litt trafikkfarlig, - så lærte vi det.. Men vi feiret jo mer, vi hadde skikkelig fest i barnehagen. Vi hadde invitert Arnt til å kjøre snøscooter for oss, og gjett om han kjørte, over myra, opp akebakken og ned igjen. Ungene hylte av glede og øynene glitret, livet blir ikke bedre. Etter endt kjøring gikk vi til lavvoen, og i strålende sol grillet vi kjøttkaker og pølser, og til dessert, marsmellovs. NAM! Dette var første gang i år at både de store og de små spiste ute sammen, og det frister til gjentakelse, det var skikkelig koselig!

Onsdag startet dagen spennende, ti minutter for barnehagen åpnet gikk strømmen! Det var spennende å gå rundt i barnehagen uten lys, og noen valgte å dra hjem for så å komme tilbake senere.. Men de som var igjen koste seg med spill og bøker, og nøt godt av masse voksne og få unger. Da strømmen endelig kom tilbake begynte barnehagelivet å ta form, de fire største barna tok på seg ski og gikk på skitur til gapahuken. Der grillet de kjøttkakerestene fra dagen før og koste seg i sola. De seks minste vekslet mellom ski og føttene og gikk på tur mot hvilesteinen.

Torsdag var det mye snøscooter lek både inne og ute. Det kjøres både i skisporene på myra og oppe i gymsalen og har det utrolig morsomt med det. Lunsjen inntok vi i lavvoen med brødskiver som vi varma på ovnen, åhh, det er så godt!!

Fredag var det kom vi oss tidlig ut og kastet oss i aking, snøscooterlek og snømåkking. Da det var tid for at de små skulle inn og spise lunsjen sin, satt en liten bestemt Emil og sa NEI til å gå inn. Og det er jo engang sånn, at i vår barnehage får vi til det vi vil, og selvfølgelig skulle Emil få lov til å spise med de store. Så da lunsjen kom, satt en liten Emil på benken og spise fornøyd brødskiva si. Vi hadde også besøk av Mille som hadde fri med mammaen sin, kjempehyggelig!! Til frukt hadde vi avslutning for Hege som nå er ferdig med sin arbeidspraksis hos oss. Vi takker henne for tre hyggelige måneder.

Vi gleder oss til ei ny spennende uke, siste uken for påske med masse påskeaktiviteter. Og ikke minst til påskefrokosten på torsdag, alltid hyggelig å starte dagen med dere – vi gleder oss! :-)    


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)