SFO: Uke 11 - 2013
by lovaasen.no on March 17th, 2013

Vinteren fortsetter med full trykk, og setter sitt klare preg på dagene her oppe på Løvåsen. Vi nyter det til fulle, men aner allikevel at våren lurer i det fjerne. Sola står stadig høyere på himmelen, og vi nyter solstråler helt til vi er på tur hjem fra Løvåsen. Deilig!

På lunsj-menyen denne uka har det vært Biola og havregryn, brødmat, pannekaker, pølser i brød, ostesmørbrød og kjøttboller med pasta. Noe for enhver smak altså, og det er jo nydelig å kunne nyte lunsjen ute i solskinn når det blir mulighet til det.

Mandag starta uka med leksehjelp for alle som har det, da tirsdagen bød på utflukt igjen. Vi delte oss, både store og små, med leksehjelp-gruppa inne og resten ute. Vi tar stadig mere av området i bruk, og nyter forholdene til fulle. Ski, akebrett, smultringene, spader mm er flittig i bruk, og vi tar med oss utstyret rundt omkring over alt. Også skilekebakken besøkes flittig, både med ski- og ake-utstyr.

Tirsdag var det igjen klart for tur til skøytebanen i Kanebogen. Mange har nå egne skøyter de tar med, og sammen med låne-skøytene vi har på Løvåsen så skal det ikke være mange, om noen, som ikke har skøyter tilgjengelig. Bilen vi har med er så å si stappfull, og det skjønner vi godt når godt og vel 40 par skøyter skal ut på tur. Hockey-køller og puck har vi også med. Mens ungene nyter ferdigsmurt mat, knyter vi voksne skøytene. Så er det full rulle i et par timer! Fantastisk god trening, og vi ser stadig bedre mestring for hver gang på samtlige. Kjempebra! Noen setter seg som mål å gå flest mulig antall runder, samt å slå antall runder de gikk forrige gang vi besøkte skøytebanen. Andre koser seg med is-dans og piruetter, mens andre igjen synes hockey er supert. Det er helt fantastisk å se all den deilige aktiviteten skøyte-isen skaper, og dette skal vi sørge for blir en gjenganger gjennom vintrene som kommer.

Onsdagen starta med litt spenning. Strømmen hadde vært borte hele natt til onsdag, og vi hørte at en brann ved kraftstasjonen i Kilbotn var årsaken til dette. Dette hadde mange av ungene fått med seg, og spørsmålene var mange og samtalene gikk ivrig på gåbussen til skolen. Med litt til og fra med strøm på morningen, så ble det etter hvert klart at både skoler og barnehager åpnet som vanlig, heldigvis! Gåturen opp fra kraftstasjonen ble litt mere spennende denne dagen, da mange lurte på hvor brannen hadde vært. Det var imidlertid få spor etter brann, men plutselig så myldret det av blå-lys på hovedveien like ovenfor brua på Kilkamveien. Det hadde vært ei ulykke, og dette fanget interessen til mange av ungene. Vi kikka litt før vi fortsatte videre. På Løvåsen feira vi bursdagen til Mads. 2.klassingene kosa seg med pannekaker og kanonball innendørs, etter Mads sitt ønske. Resten av gjengen satte til livs pølser i brød i grillbua ved skilekebakken. Det myldra av aktivitet i hele bakken. Etter hvert begynte vi å skjønne at det kunne bli utfordrende å komme seg hjem på vanlig måte til vanlig tid denne dagen. Pga. ulykka var hovedveien stengt, og all trafikk omdirigert via Kilbotnveien. Der gikk det imidlertid raskt i stå, da busser og vogntog skulle passere hverandre på den smale veien. Dermed så var utfordringa der mht. å få bussen vår til å hente oss til vanlig tid. Heldigvis løste ting seg opp ganske raskt og greit, og vi kom oss hjem til tilnærmet normal tid.

Torsdag og fredag fortsatte vinter-leken vår. Masse aking og skigåing. Borte i skogen ved lavvoen kosa mange seg med rolle-lek. Hyttene i trærne besøkes nå igjen, og klatrenettet er deilig å benytte til en pust i bakken i deilig solskinn. Plassen foran Kilkamhuset var godt brøyta, og da så fotball-gjengen vår sitt snitt til en kamp eller to eller tre eller fire….

Ei kjempeflott uke er over, og vi tar velfortjent helg.

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)