Barnehage: Uke 10 - 2013
by lovaasen.no on March 11th, 2013

Uka startet med å feire bursdag til Erik Aleksander.  Ellen hadde laget hans siste barnehagekrone, dekorert etter jubilantens ønsker. Skikkelig stilig krone ble det, og de med passord til fotoalbumet vårt, vil kunne ta en titt på den.  Til bursdagsmat ønsket han Sveler, som han da også hjalp Jorunn med å steike.  Og sveler gikk ned på høykant.  Først litt grovbrød, så sveler til dessert.
 
Tirsdag og onsdag hadde student Sigrid lederdager, …og vi voksne måtte øve oss veldig på å spørre henne og ikke bare avgjøre ting sånn uten videre.  Sigrid har mange talenta, men spesielt ett slo ut alle oss andre voksne, gitaren!!!  Når det var tid for samlingsstund kunne ho bare slå an noen akkorder så, vips, var alle ungene på plass. Magisk.
Tord ville gjerne hjelpe Sigrid med å spille…, men da var det nån voksne der og fanget han inn til, ja nettopp, fanget..!
Erik A hadde med seg gitaren sin i barnehagen, og jammen hadde ikke den fått mange fine klistremerker – akkurat som på Sigrid sin.  Vi er klar for barnehage band!
 
Fra høgskolen hadde Sigrid oppgaver i forhold til resirkulering og bruk av verdiløs materiale. I løpet av uka ble det laget mange flotte fantasidyr.  Emil Andre fant en isboks med gul farge og gjett hva han laget? Jo, Svampebob.  Noen laget en robot med fjernstyring.  Masse lim, er stikkordet for at figurene skulle bli holdbare og det ble de.
 
Denne uka har vi ikke kommet oss på skiturer.  I hovedsak fordi vi har hatt sykdom i personalet, men så har vi jo også hatt Polare lavtrykk.  Smak på det ordet.  Æ syns ordet er ladet med magi, mens Arnt sier vi bare har hatt skikkelig godt skitvær….  
 
Men ute har vi vært hver dag.  Blant annet har det vært lekt «haien kommer» flere dager, i snyen.  Og etter hvert som reglene satt, artigere ble det.  Også Løvåsen-versjon av « Hauk og due» ; «Prinsesse-pusi og snøscooter», slo an utendørs.  Noen av personalet har vært på minikurs om bl.a «herjelek» og hvor er det en helt topp aktivitet? Ja, nettopp, ute i snyen!! Og herjelek ble det denne uka.
 
Fredag fikk vi oss en liten overraskelse da vi kom ut.  Arnt hadde startet scooteren og de som ville fikk seg en tur, trygt plassert foran en voksen.  Du store tid, for en begeistring.  Og noen gikk seirende av scooteren etter først og ikke ville prøve.  På månedsplanen vår står det snøscooter på barnehagedagen, tirsdag 12. Og det blir det, tyvstarten fredag tiltros.  Noe å glede oss til J
 
Torsdag og fredag fyrte vi opp i lavvoen og spiste ute.  Torsdag var det fiskekaker i pitabrød med div tilhørende ingredienser og fredag vanlig brødmat. 
 
Fredag var de mest ihuga uteungene ute i 4 timer.  Da de kom inn ventet fruktsalat og takk til Sigrid for fine uker sammen med oss!!!!  Du er velkommen tilbake, Sigrid.
Nok en uke med lek, liv og røre på Løvåsen er over, vi sees neste uke J


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)