SFO: Uke 10 - 2013
by lovaasen.no on March 10th, 2013

Endelig er regn, is og mildvær borte, og vi har fått tilbake vinteren igjen. Allikevel har været satt sitt preg på uka, med alt fra sol og blå himmel på mandag til storm og snø-kaos på torsdag. Fascinerende med så store skifter i været på så kort tid. Vi liker nå best snø og vinter når det skal være det, slik at vi får nyte det til det fulle.

Uka starta som vanlig med leksehjelp på mandag og tirsdag. Først brødmat (mandag), så Lenes spesialsuppe (tirsdag) med påfølgende overraskelse fra Karina. Hun hadde bakt muffins til dessert til alle ungene (les; hun hadde bursdag denne dagen), og det til stor jubel fra alle sammen. Etter mat, satte vi i gang med lek og sprell rundt på området. Aking, ski og annen snø-lek foregikk i små grupper rundt på hele området. Borte ved lavvoen hadde forrige ukes mildvær virkelig tært på snøen, slik at taubanen igjen kunne benyttes. Det var virkelig stas å igjen kunne slenge seg rundt i denne. Ble jo nesten liksom litt vårfølelse ut av det – herlig! Den faste fotball-gjengen kosa seg med fotballsparking på den hvite fotballbanen. Litt hardt og isete noen steder, så da gjelder det å være ekstra forsiktig. AktivitetsSkole-gjengen har funnet seg et flott område utafor gjerdet rett ved start-streken på skistadion. Her leker og koser de seg masse, med klatring i trærne og bygging av hytter av busker og greiner. Vi bare plystrer på dem av og til, slik at de stikker hodene frem for å bli talt opp i rett antall.

Onsdag var det delt ankomst. 1. og 4.klasse ankom først, og 2. og 3.klasse sist. Vi gikk innendørs og kosa oss med deilige varme ostesmørbrød med en gang vi ankom Løvåsen. Deretter ble det noen runder med kanon-ball i gymsalen. Utrolig populært! Denne aktiviteten må vel være den som fenger og drar med seg desidert flest unger samtidig. Ikke uvanlig med 12-15 stk fordelt på 2 lag i salen på én gang. Kjempeflott!! Deretter trakk vi på oss uteklærne for litt frisk luft og lek før det var tid for hjemreise.

Onsdag kveld raslet værgudene med sablene igjen, og tankene gikk til morningen dagen etter og «gåbussen»…vi frykta det verste! MEN, da vi slo opp øynene tidlig på morgenen, så var det vindstille, lettskyet pent vær, med tilhørende nydelige soloppgang. Så utrolig bra!! Det varte og rakk utover formiddagen, men så var det slutt på herligheten. Snakk om å slå på/av en bryter – plutselig var alt hvitt! Vind og snø kovet vilt rundt oss, og det var vanskelig nok å puste og langt mindre se noe som helst. Vi kom oss velberga på bussen, og gikk i stram militær rekke fra kraftstasjonen og opp til Kilkamhuset. Her var det ikke rom for noe sprell på turen opp! Nærmest som en polar-ekspedisjon å regne, denne turen opp fra bussen! Vel oppe, bar det rett innendørs med oss. Der venta deilige varme pitabrød med fyll. Deretter spredte vi oss rundt på huset til valgfri lek. Brettspill, tegning, ballspill og rollelek – det hver og en måtte lyste, med andre ord. Innimellom kasta vi et blikk ut vinduene, for å se om værgudene var ferdig-rast. Den gang ei – alt helt hvitt, rett og slett! Det som i utgangspunktet var ukas korteste SFO-dag, ble plutselig ikke så kort allikevel. Vi så oss rett og slett nødt til å avlyse buss-turen hjem. Det var rett og slett ikke forsvarlig å ferdes langs veien ned til kraftstasjonen. Dermed fikk foreldrene beskjed om at ungene måtte hentes her oppe på Løvåsen. Traktor og fres ble rekvirert, og veien ble brøyta som best vi kunne forholdene tatt i betraktning. Dermed så ble klokka både 16 og 1630 før alle kom seg på tur hjemover. En litt spesiell dag, men ganske fascinerende og litt morsomt også – synes nå vi!

Kl 1900 var det duket for et av vinterens store høydepunkt for 3.klassingene – overnatting med filmkveld på Kilkamhuset. 8 ivrige og forventningsfulle unger møtte opp med soveposer, liggeunderlag, klær mm. Vi redde opp på gulvet i den ene delen av salen. Ungene heiv seg raskt til med litt fotball, samt spill på diverse elektroniske duppeditter. I mellomtiden tilberedte Tone hjemmelaga pizza, og Arnt rigga til lerret, projektor og høyttalere til filmvisning. I løpet av en liten halvtime var pizzaen klar, og vi satte oss til bords. 3 sorter – skinke, pepperoni og kjøttdeig. Masse pizza gikk ned på høykant, og restene sparte vi til dagen derpå. Mette og gode i magene, ordna vi oss klare til film. «Megahjerne» var filmen som færrest hadde sett før, og skal en bedømme stemninga underveis så var det et godt valg av film. Etter 1 ½ times kino, var det tid for tannpuss og kveldsstell. Mens dette pågikk, spilte vi «Jon Blund» og «Når trollmor har lagt sine 11 små troll» over høyttalerne….morsomt! Ungene holdt på å le seg skakke av denne morsomheten. Deretter bar det rett i soveposene, og kl 22:30 var det stille og rolig og alle sov. Mellom kl 0600 og 0630 kom dagslyset tilbake, og da livnet det til rundt i soveposene. Vi vaska øynene og pakka sammen bagasjen, mens Tone forberedte frokosten. Deretter gikk vi til bords, og kosa oss med brødmat mens vi smurte niste-pakke til skoledagen. Kl 0800 pakket vi i bilene, og kjørte til skolen. En glad og fornøyd gjeng som ankom skolen, og vi regner med de gledelig skrøt til medelevene om overnattinga de hadde vært på. En helt super, fornøyelig og behagelig gjeng å ha med og gjøre!

Fredag og ukeslutt igjen. Alle 3.klassingene hadde fri denne dagen, i tillegg til flere andre. Gjengen som møtte på Løvåsen denne dagen, kosa seg utendørs med frilek. Aking, klatring og rolle-lek rundt på området, i det flotte været. Til lunsj serverte vi pølsebiter og makaroni. Lett og deilig mat ute i flott natur. Granskogen borte ved lavvoen besøkes stadig oftere nå. Deilig når vi nå får sola stadig høyere på himmelen – nå går det faktisk over Sørvikfjellet – og det betyr lengre solfylte dager på Løvåsen. Ei intens uke med store kontraster går mot slutten, og bare helga gjenstår før vi sees igjen.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig vinterhelg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)