Barnehage: Uke 9 - 2013 (Vinterferieuka)
by lovaasen.no on March 4th, 2013

Denne uka har vinterferien preget oss på Løvåsen på flere måter.  Mange av ungene i barnehagen har hatt fri, en el. flere dager og skoleungene har hatt hele dager på SFO. Så her har vært liv og røre både inne og ute.
En annen ting som det har vært mye av denne uka, er regn……

…. og våte klær. Ungene har storkoset seg ute med god fart på rompeakebrett, ungt entreprenørskap i form av lastebilkjøring, dumpere og gravemaskiner og med masse vann tilgjengelig, har det blitt laget diverse supper og andre matretter i bøtter og spann. God hjelp til sandstrøing på glatte partier, har vi også hatt. Med sand i bøtta og spade i handa har ungene strødd og strødd. Leeenge.
Heldigvis har temperaturen vært god, slik at vi har tålt å bli litt våt.  Likevel har det vært stor trafikk inn for votteskifte, tømming av støvler, samt helskifte. Vi har virkelig fått testet om ungene har vokst fra regntøyet, om strikket er på plass under foten og om det er nok skiftetøy. Disse trivielle, men likevel viktige elementer for trivsel utendørs.

Mille og Kristian nærmer seg med stormskritt 3 år og har fått være en del mer enn vanlig med på aktiviteter sammen med de som er året eldre.
Onsdag var de inne med 3-4 åringene på papirlaging. Deilig grisearbeid med en grøt av varmt vann og papir som de hadde revet opp dagen i forvegen. Kanskje vi får til en utstilling av hjemmelaget papir??
Hvem vet¸ det er studenten vår, Sigrid, som føre an med praksisoppgave fra Høgskolen om gjenbruk.

Så på onsdag var det Håkon, Tord og Jorunn som utgjorde utegjengen på formiddagen. Og vi «jobbet» med sand og vann frem til SFO kom ut for å kjøre snøscooter på fotballbanen. Fra da av var guttenes fokus KUN scooter   Da vi kom inn fikk vi servert deilig pølsegrateng med makaroni, brokkoli og gulrot i. Det var 4-5åringene som sammen med Ellen hadde laget deilig lunsj.

Torsdag hadde Sigrid med gitaren og vi kunne kose oss med musikk til sangen.  Ungene ønska sanger og Sigrid spilte. Knallgod, var ho. Og ongan var fasinert. Kaptein Sabeltann måtte vi ta flere runder på og så sang vi bursdagssang for Veronica som egentlig ikke har noen dag i år, for ho e skuddårsbarn….
Så Tone, når det skal ansettes folk til nybarnehagen; vi ønsker en/ei som kan spille gitar 

Fredag var barnehagen stengt, men vi voksne var på jobb og hadde en konstruktiv og god kurs- og planleggingsdag.

Ellen har lagt ut mange nye, flotte bilder av aktive unger. Så for de som har passord dit, kos dokker og gjennom bilder få en smak av hva vi har holdt på med de siste ukene.

For neste uke melder Yr minusgrader og sny, HURRA. Da kan vi glede oss til skiaktiviteter igjen.
Vi sees.


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)