SFO: Uke 9 - 2013 (Vinterferieuka)
by lovaasen.no on March 1st, 2013

Årets vinterferie-uke er her! Det betyr skolefri, og fulle dager på SFO. Med de siste ukers drømme-vær friskt i minne, så hadde vi store forventninger til at dette skulle fortsette også denne uka. Men skal hilse og si at der ble vi skuffet! Mengder med regn har gjort forholdene litt utfordrende, MEN vi lar oss ikke stoppe!!!
 
Mandag ankom ca 30 unger utover morningen. Vi starta dagen innendørs, med samling rundt bordene til spill, tegning mm. De som ikke hadde fått i seg frokost, benytta muligheten til det da. Ellers så var vi spredt rundt på huset til valgfri lek. Til lunsj serverte vi brødmat med selvvalgt pålegg på dekket bord i salen. Ungene kosa seg vel og lenge rundt bordene, og smurte maten sin selv etter hvert som vi spiste. Deretter trakk vi på oss uteklærne, og gikk ut. Der hadde vi forberedelser til Løvåsen VM dagen etter, på planen. Vi måtte lage nye skiløyper, da hele ski-stadion stod over i vann. Vann, is og holke prega nesten hele området. Snøscooteren ble tatt ut, og spor-plogen hengt på. Vi kjørte opp løyper rundt fotballbanene. Der var det nok og urørt snø, slik at vi fikk til spor. Deretter ble det litt skitesting og akebrett-testing. Med de store nedbørsmengdene, så ble ute-tida noe avkortet. Vi trakk innendørs igjen etter hvert, med tegning, kanonball, sjakk og lesing – avbrutt av ei fruktstund ca 14-14:30.
 
Tirsdag og VM-dag på Løvåsen. Tradisjonen tro arrangerer vi Løvåsen-mesterskap i vinterferieuka, når det foregår mesterskap på høyt internasjonalt nivå. Ski- og akekonkurranse var årets grener. Noe amputert pga de utfordrende forholdene, men vi gjennomførte. Startnr ble utdelt til løperne, og vi stilla opp på rekke og rad ved starten mellom minibanen og storbanen. Det ble gjennomført intervall-start, og hver enkelt fikk gå så mange runder en ønskt. Noen gikk mange, andre noen få. Kjempeflott innsats! For de som ikke ønsket å delta, så var de heia-gjeng rundt løypa og ved målgang. Suveren innsats av disse også! Deretter var det omkledning og forberedelser til ny øvelse. Akebrettene ble henta fram, og vi gikk oppover utmarksveien for så å ake ned samme vei igjen. Skikkelig skarpt føre ga knallgod fart. Strålende innsats på samtlige her også. Plutselig var det lunsj-tid, og deilige varme fiskekaker med pasta ble inntatt inne på Kilkamhuset. Etter lunsj var det klart for premieutdeling, ved en høytidelig seremoni i salen på Kilkamhuset. Stilig!! Deretter var det valgfri lek og aktivitet resten av dagen. Vi henta frem fallskjermen vår, og samla masse barnehender i salen rundt og under denne. Skikkelig populært, og det fenga mange…lenge!! Kanonball er også skikkelig popis, og vi har vel spilt dette 4 av 5 dager denne uka. Også sjakk, tegning og andre brettspill koser vi oss med. Fruktstund som vanlig midt mellom lunsj og hjemreise.
 
Onsdag og midtuke. Etter en rolig og fin start innendørs med variert lek og aktivitet, trakk vi på oss uteklærne til, for mange kanskje ukas høydepunkt, SNØSCOOTER-KJØRING! Runde på runde rundt fotballbanene, med ungene stilt opp på rekke for å vente på sin tur. 2 runder pr unge fikk vi gjennomført, og det til samtlige ungers store begeistring. Deretter var det tid for lunsj, og vi kosa oss utendørs med deilige varme ostesmørbrød. Deretter ble det masse vann-lek i sølepyttene rundt på området. Vi demmet opp søler og kanaler med grus og gjørme. Vann er utrolig morsomt og fengende…så lenge en klarer å holde seg sånn passelig tørre. Dagen avslutta vi innendørs med kanonball, lek med fallskjermen eller annen valgfri lek. Fruktstund med epler, appelsin og banan litt utpå ettermiddagen.
 
Torsdag og fortsatt skikkelig møkkavær. Vi måtte gjøre ei menyendring til tomatsuppe pga dette, i stedet for bålkos. Vi oppholdt oss innendørs til etter at vi hadde inntatt lunsj denne dagen. Masse tomatsuppe ble satt til livs, og det er herlig å se unger kose seg slik med maten. Deretter gikk vi ut. En gjeng ville gå på ski, så da ble det sånn. Vi observerte stor aktivitet oppe ved skiskytterarenaen, og bestemte oss for å besøke disse på skituren. Da vi kom frem dit, fant vi mange ivrige Kilkamerater som gjennomført skiskyttertrening. Spennende og morsomt å se på skyting i kombinasjon med skigåing. Deretter gikk vi oppover utmarksveien, og satte av gårde nedover denne igjen da vi nådde toppen av bakken. Opp og ned flere ganger, med skikkelig god glid. Deretter ble det masse vann-lek igjen rundt på området, før det var tid for hjemreise igjen.
 
Fredag, og DER kom sola tilbake. Kan du vel skjønne! Siste dagen i vinterferien, og veldig få barn på SFO. Men vi klager overhodet ikke! Dagen ble prega av rolig finger-lek og aktiviteter først på dagen. Kl 10:00 heiv vi oss rundt på sparket. Annika inviterte til bading i jacusien sin hjemme i Nedre Ruggevik. Vi heiv oss i bilene og kjørte nedover, til herlig og deilig bading i skikkelig varmt vann. Utrolig bra!! Tenk å ha muligheten til dette!! Som ungene sa i bilen på tur nedover…Løvåsen e verdens bæste SFO!!! Etter et par timer med bading, kosa vi oss med pølser i brød før dro vi opp til Løvåsen igjen. Der lekte vi gjemsel, tegna og kosa oss resten av dagen. Tusen takk til Annika for at vi fikk lov å kose oss i jacusien hennes!
 
Ei skikkelig spenstig og variert uke er over, og vi har kosa oss skikkelig i lag alle sammen. Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)