SFO: Uke 8 - 2013
by lovaasen.no on February 25th, 2013

Årets karneval-uke er endelig her, og det har vært snakka i det lange og det breie om kostymer og utkledning. Morsomt å høre ungene både på gå-bussen

Mandag starta uka med leksehjelp for hele gjengen som er påmeldt. Dette fordi karneval stod på planen for heile gjengen på tirsdag. Flesteparten samla seg innendørs, og spiste ferdigsmurt brødmat før de satte i gang med lekser. Noen har lite lekser og gjør unna ting i en fei, mens andre bruker litt lengre tid. Etter hvert som de ble ferdige, så hadde flere lyst til å delta i forberedelsene til karnevalet dagen derpå. Bord og stoler skulle settes ut og bordene pyntes. Masse ballonger ble blåst opp, og disko-lys hengt opp. I en fei var alt klart til fest dagen derpå. Dermed så ble det også tid til litt utendørs aktivitet sammen med de som holdt til utendørs. Litt skigåing på ei håndfull unger, mens andre aka, sparka fotball og lekte i snø-haugene med huler og figurer. Herlig med frisk luft og aktivitet i et nydelig vintervær.

Tirsdag og karnevals-fest! Ungene spurta opp fra bussen, og heiv seg rundt i påkledning av kostymer. Tema med Harry Potter, fotballspillere, cowboy, politi, skurk, rapper, klovner, prinsesser, magedanserinner, vampyr, robot…ja, i det hele tatt masse flotte og gode kostymevalg! Pølser i brød i massevis ble servert, med påfølgende dessert = sjokoladekake. Imellom munnfullene foregikk det masse herlig og lystig lek. Et gjeng av 2.klasse-guttene hadde forberedt litt show, med noen stilige eksperimenter. Mange spente fjes fulgte nøye med på disse, inkludert flere av banehageungene. Til slutt var det klart for piñata. 2 baller var fylt med hemmeligheter, og ungene fikk etter tur slå på disse inntil de sprakk. Hemmelighetene ble spredt rundt på gulvet, og ungene fikk forsyne seg. Skikkelig fest, med andre ord! Med ennå mere sukker i kroppen, så ble det noen sprell til rundt på huset før det var tid for hjemreise.
Onsdag og delt ankomst fra skolen. 1. og 4.klasse ankom 13:30, mens 2. og 3.klasse ankom 14:30. På planen stod det feiring av Brages 7-årsdag. Han hadde bestilt pølsebiter og nudler til mat, og det kosa vi oss skikkelig med. 4.klassingene hadde litt lekser som skulle gjøres før aktiviteten starta. 1.klassingene heiv seg rett i aktivitet etter mat. Først litt inne-lek  med tauhopping og ball-lek, og deretter ut med kos i snøen.

Torsdag var det som vanlig lang-dag på hele gjengen, og ankom kl 14:30. Gjennom natta hadde temperaturen steget betraktelig, og det hadde nok kommet noen få regndråper også. Dermed så hadde snøen blitt skikkelig krem. Dette innbydde til god gammeldags snøballkrig, og noen tok i på å lage snømenn og andre figurer. Med deilige varme ostesmørbrød i magen, så ble det full gass på aktiviteten. Borte i skilekebakken var det flotte løyper etter premieutdelinga for Kraftrennan til Kilkam. Hopp-bakke, slalåmbakke, kulekjøring og aking – masse å utfolde seg i, med andre ord.

Fredag feira 2.klassingene bursdagen til Lova. Hun hadde bestilt pannekaker, og deretter ble det kanonball i gymsalen. Flott feiring. Resten av gjengen kosa seg utendørs. Litt restelag til lunsj, med brødmat og Biola med havregryn. Mange hadde ski på beina, og kosa seg med det. Mange har blitt skikkelig tøffe på ski, og stod med glans ned langbakken/utmarksveien mot Kilkamhuset. Deilig og blandet lek rundt på området, idet vi roer ned mot helg.
 
Ei skikkelig aktiv og deilig uke er plutselig over. Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig februar-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)