Barnehage: Uke 7 - 2013
by lovaasen.no on February 19th, 2013

Ei uke fylt med deilige snøaktiviteter og masse lek og moro. Onsdag hadde vi tur til gapahuken i Slettlita med seks spreke barn. Tre fire åringer og tre fem åringer. Turen opp gikk med skravling og øving på fiskebein, nå begynner de å få skikkelig tak på det, så gode begynner de å bli at når vi møtte en godt voksen mann som falt på ski, skulle de fortelle hva han gjorde galt.. Han tok i mot de på fin måte og takket for gode råd. :-) Vel framme ved gapahuken var det leking, drikking og utforsking. Men bakken ned fristet så vi var snar å få på oss skiene igjen, og HELE VEIEN NED, STOD HELE GJENGEN – HELE VEIEN – TIL OG MED STORBAKKEN!!! Undertegnede var så stolt at tårene trillet, og mestringshylene nedover kan ikke beskrives!! Åhh, det er så godt for både liten og stor å kjenne på mestringsfølelse!! :-)

Supergruppa har denne uken jobbet masse med mønster, med å lage egne mønster, med å fortsette på mønster og med å herme. Vi har jobbet med stavelser og med tall – hvordan ser tall ut? Formet med kropp og med konkreter – kjempegøy!! :-) Vi har også jobbet med likevektsbegrepet, hva er nå det?? Og til slutt måtte vi eksperimentere litt, vi smeltet snø!! Og konklusjonen; snøen på Løvåsen er ganske så ren å se på, smaker den godt da? Måtte jo smake.. Yepp, smakte som helt vanlig vann!!

Vi har tidligere øvd oss på klipping og det har gitt resultat i flotte masker som er blitt pyntet etter alle kunstens regler med fjær og perler – ååå de er blitt kjempefin!! Vi har også laget ei flott utstilling som henger ute i gangen, vi pynter til karneval!! Onsdag den 20 er den store dagen, og vi gleder oss masse – flott om ungene kommer ferdig pyntet!

Fredag var vi i den store akebakken og hadde med oss det store traktorhjulet – det er fantastisk morsomt å kjenne nederst i magen at det kribler av spenning og glede når vi suser nedover og ikke helt vet om vi kommer med ansiktet eller ryggen ned først. Og mens vi holdt på der, fant plutselig noen barn at vi skulle gå inn i skogen og se hva som var der.. Og hva fant vi? Et bjørnehi.. Bjørnen sover, bjørnen sover.. Da måtte vi gå stille forbi.. Men hvorfor sover bjørnen, og hvordan klarer han å sove så lenge uten å spise og drikke? Det er fantastisk å få lov å være med barn å filosofere og bære være delaktig. Heldige er vi som får lov til å låne barna deres!! Takk!! :-)


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)