SFO: Uke 7 - 2013
by lovaasen.no on February 16th, 2013

Vinterlandet Norge byr fortsatt på herlig og fantastisk vær og forhold for super aktivitet for sånne som oss. Også denne uka har vi kunne nyte dette, selv om vi også har hatt litt besøk innendørs.

Mandag starta uka med leksehjelp for hele gjengen som er påmeldt. Dette fordi det dagen etter var utflukt på planen. Først lunsj, med deilige varme ostesmørbrød. Deretter var vi spredt klassetrinnsvis rundt på huset til litt lekser. Etter hvert som hver enkelt har fått den hjelp den trenger, og ungene har kommet gjennom en god del, så hoppa vi i klærne og trakk utendørs. Der befant resten av gjengen seg i full aking, både i skilekebakken og ned veien mot Kilkamhuset. De store snø-haugene og snøhuler rundt huset er flittig og godt besøkt. Dette kjenner og husker vi voksne godt igjen fra våre barneår – store hauger av snø etter brøyting. Disse ble gjennomboret av snøhuler og perforert med akebakker. Helt utrolig hvor bra en svær haug med snø kan være liksom…  Forholdene i skilekebakken er helt suverene for tida. Snøen har satt seg etter løypemaskinen, men det er ikke for hardt. Dermed perfekte forhold for ski og aking. Vi storkoser oss virkelig der.

Tirsdag var det klart for tur til skøytebanen i Kanebogen. Hele 40 SFO-unger + 8 fra AktivitetsSkolen dro på tur. Med andre ord – ALLE SAMMEN!! Når vi tenker oss om, så er det vel første gang at absolutt alle sammen er med på tur – KJEMPEFLOTT!!! Alltids noen som er syk eller opptatt med andre ting gjennom uka, men ikke denne dagen. Til vanlig kjører vi buss innover til Kilbotn først, og så retur i retning byen etter på. Denne dagen var imidlertid ivrige unger klare og ferdig oppstilt til bussen kl. 13:05 som går direkte i retning byen. Dermed skippa vi Kilbotn-sløyfa denne dagen, og fikk tilsvarende mere tid på skøytebanen. Allerede kl 13:25 ankom vi skøytebanen, og heiv oss rett i matspising og knyting av skøyter. Ferdigsmurt brødmat var medbragt, slik at vi raskt fikk påfyll av nødvendig energi før vi satte i gang.  På et øyeblikk var alle ungene spredt rundt hele banen. Mange hadde egne skøyter med, mens noen benytta låne-skøyter fra Løvåsen. Vi hadde også med hockey-køllene, slik at vi fikk spilt litt hockey også. Mange is-prinsesser kosa seg med dans og piruetter, mens andre igjen forsøkte seg på lengdeløp. Masse herlig flott aktivitet, der vi får øvd både styrke, utholdenhet, koordinasjon og balanse – og kanskje en smule tålmodighet også for de som ikke har prøvd skøyter så mye fra før. Alle ungene og noen av oss voksne hadde skøyter på føttene, og det ble en helt perfekt dag på skøyteisen i Kanebogen. Plutselig var det tid for oppbrudd, og buss hjemover kl 15:55….hmmmm, den gikk litt for fort denne dagen også ja…

Onsdag og delt ankomst til Løvåsen. 1. og 4.klasse ankom med bussen 13:10, mens 2. og 3.klasse ankom 14:30. På planen stod dans inne i salen. Vi gikk rett inn og inntok deilig pasta og kjøttboller til lunsj, før vi satte i gang. De aller fleste syntes det fenget med diskomusikk og dans inne i salen. Lene har lagt ned en møysommelig jobb med koreografi, og det ble et utrolig flott skue å se hele gjengen gjennomføre. Morsomt å se på, spesielt noen av 1.klasse-guttene, som er noen skikkelige racere på dansegulvet. Utrolig flott rytme, og veldig kreative bevegelser og «moves»…hørte vi «Norske talenter» neste…??!! Etterhvert som kroppstemperaturen steg, så var det på tide med litt frisk luft. Vi trakk på oss ytterklærne, og gikk ut en liten tur før det var tid for hjemreise. Ekspress-aking kalles det visst.

Torsdag og langdag på skolen for hele gjengen. Vi serverte Biola og fruktmüsli/havregryn ti l lunsj da vi ankom Løvåsen. Deretter var det mere dans inne i salen for de som ønska det, og tydeligvis veldig populært da ganske mange tok i på det. Noen og etter hvert flere utfolda seg utendørs, med ski, aking og snøhuler. Greit med en rask lunsj denne dagen, da klokka plutselig viser tid for hjemreise.

Fredag, ukeslutt og barnas valg. Til lunsj venta deilige nystekte hamburgere på oss da vi ankom Løvåsen. Deilig å gå helga i møte med god mat og lystig lek. Vi spredte oss rundt på området, noen med ski på beina, noen med akebrett og andre med fotball. Snowboard funker faktisk også perfekt til akebrett! Fantastisk å se slike ivrige unger spredt over hele området i lystig og lett lek og moro. Klokka raser av garde når man har det artig, og plutselig forlot første gjengen til tidligbuss kl 15:05. Resten holdt ut litt lengre.  Med 4-5 minusgrader, vindstille og lettskyet pent vær, ble det ei perfekt avslutning på ei herlig uke på Løvåsen.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig februar-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)