SFO: Uke 6 - 2013
by lovaasen.no on February 13th, 2013

Det deilige fantastiske vinterværet fortsetter her nord, og vi har aldeles nydelige dager med masse fres og sprell. Trærne er malt hvite av snø, og sola skinner fra nærmest skyfri himmel – skikkelig postkort-motiv uansett hvor en snur seg….hva mere kan en ønske seg da?

Mandag starta vi uka med bursdagsfeiring for 2.klassingene. Denne dagen var det Erle som fylte 8 år. Det ble feira med pannekaker og litt lek og aktivitet innendørs. Resten av gjengen fordelte seg på litt leksehjelp for 1.klassingene innendørs, og resten ute. Til lunsj kosa vi oss med ferdigsmurt brødmat, før vi satte i gang. Både skilekebakken og fotballbanen ble godt besøkt av ivrige unger. Noen med akebrett, andre med fotball. Ei håndfull jenter koser seg fortsatt inne i granskogen på baksida av Kilkamhuset. Det har liksom blitt det nye og hippe tilholdsstedet. Forandring fryder!

Tirsdag og onsdag hadde vi snø-figurer på planen. Lunsjmenyen bestod av brødmat på tirsdag og fiskepinner med pasta på onsdag. Deretter ble det leksehjelp på tirsdag for 2.-4.klasse, før vi starta på snø-figurene. Vi samla oss ute på fotballbanen, der det var masse urørt snø. Plutselig så var store deler av området gjort om til store og små figurer i alle former og varianter. Dette til tross for at snøen var lite krem, og til dels litt vanskelig å forme. Vi mister ikke motet av den grunn. Etter hvert som figurene ble ferdige, så henta vi frem spray-flaskene med vann-maling. Deretter ble figur etter figur møysommelig pynta og sprayet i forskjellige farger. Vi voksne løp etter for å ta bilder, men dette var ganske utfordrende pga. ganske flatt lys samt at malinga trakk raskt ned i snøen. Tror allikevel vi fikk noen smakebiter festa til kameraet. Etter hvert gikk leken over i aking, litt ski og snowboard og annen frilek.

Torsdag og langdag for hele gjengen. Mange litt slitne kropper ankom Løvåsen, og de aller fleste var stemt for innendørs aktivitet. Vi tok i på det – greit å komme inn og varme seg litt når gradestokken kryper godt nedover. Vi serverte varm deilig tomatsuppe til sultne kropper, og det gikk ned på høykant.  Deretter ble det tegning, form og farge på mange, mens andre kosa seg med sjakk. I gymsalen foregikk det masse deilig tau-lek, samt litt ballspill. Vips, så var også den dagen gått, men så var den jo skikkelig kort også da….

Fredag og ukeslutt igjen. Lunsjmenyen bestod av pølser i brød, og det kosa vi oss skikkelig med. På planen hadde vi flaskeløp. Vi hadde rigga til stadion ute i snøhaugene, flaskene var fylt og lagene var delt inn og hadde fått navn. Deretter satte vi i gang. Det ble skikkelig fres og suksess. Flaskene suste nedover i banen, og passerte mål med stil. Skikkelig godt jobba, og kjempeflott engasjement! Etter at løpet var over, så tok 1/3 av gjengen helg og dro hjem med tidlig-bussen kl 15:05. Resten kosa seg med frilek rundt Kilkamhuset. Det er jo bare skikkelig herlig med store flotte snø-hauger rundt over alt, som vi kan grave i, ake fra, gjemme oss bak mm. Suverent! De som ønska det, fikk ta seg en liten tur inn for en pust i bakken og litt varme. Plutselig var det helg for alle sammen, og resten ble henta eller tok siste buss hjem kl 16:15.

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig februar-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)