Barnehage: Uke 6 - 2013
by lovaasen.no on February 11th, 2013

Da har vi forlatt ei uke med betraktelig mindre barn enn vanlig. Dette har bidratt til at vi har fått lov å komme barna enda nærmere enn vanlig.. Vi har hatt god tid til å spille spill, lese bøker, til å tegne og ikke minst til å øve på klipping. Morsomt å se at flere har fått inn klippeteknikken, og småbitene flyr – vi koser oss!

Samefolkets dag var på onsdag og i forkant av det hadde vi samisk som tema. Vi fortsatte med fokus på fargene i flagget som symboliserer solen i rødt og månen i blått. Fargene symboliserer også de landene samene bor i, - spennende! Vi har også lært oss på telle til fem på samisk;»Okta, guokte, golbma, njealje, vihtta»! Stilig! Vi har lekt med reinsdyrskinnet til Arnt, prøvd samelue og samesko (som for øvrig heter kommager). Alt i alt har vi hatt det utrolig morsomt med samiske tema, og ut fra det har det kommet masse fin rollelek. På grunn av mindre barn, blir det andre sammensetninger med barn som vi ser bidrar til positiv lek.Fantasien når nye høyder, og det er bare for oss voksne og følge på og med.

Kulden denne uken har igjen vært en utfordring for oss, og to av dagene har vi holdt oss inne i gymsalen og hatt gymsalaktiviteter. Heldige er oss som har diger sal som vi kan utfolde oss i,da er det bare vår egen begrensning som er til hinder.. Ungene er blitt utrolig gode på «rødt lys», «sisten» og «hermegåsa», og disse lekene blir ofte etterspurt av ivrige barn med lys i øynene.

Supergruppa ble denne uken avholdt med et helt barn, og om vi til vanlig føler at vi komme nært førskolebarna våre er det ingen underdrivelse at vi denne uken hadde god voksentetthet!;-) Vi koste oss med matematikk spill på Ipad, med formlek på pc, med ordlek og mønster. Luksus å få lov til å ha det så nært og fint!

Uken går fort, og vi gleder oss til å ta fatt på ei ny. Nytt denne uken er at vi skal ta i mot førskolelærer student Sigrid. Hun studerer ved høyskolen på Nesna og skal være hos oss i fire uker. Vi gleder oss! Håper at helgen har gjort godt og at vi møter friske og raske barn imorgen! :-)


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)