Barnehage: Uke 4 - 2013
by lovaasen.no on January 27th, 2013

1-2 år

Ny tidsregning; første uke etter Line.

Tirsdag fikk vi endelig den etterlengtede snyen!!!! Det var tydelig begeistring og ikke noe klaging på sny «i nakke, nese..». Minstemann, Tord, imponerte med stor fremkommelighet.  Når han ramlet, kom han seg raskt opp for egen maskin og måneders trening på barfrost har tydelig gitt resultater

Mandag ble det ikke temasamling. Elisabeth var vikar for første gang etter jul, og tok ungene med storm og plutselig var det tid for utgåing.  Tirsdag spurte Kristian etter henne.  Tydelig ei populær dame som vi gjerne vil beholde hos oss…..

Onsdag kom snyen blåsende  mot oss og «uroen» vi fikk av Merete spilte liflig bort i skogen. 3-5 åringene hadde planlagt en lengre skitur etter tidlig lunsj, så de var inne og laget mat.  Kuttet grønt og stekte kjøttdeig til å ha i pitabrød, nam, nam.
Vi, småtrollan gikk på tur inn i skogen og kom i ly av vinden.  Der holdt vi på i 1,5 time. Lekte bjørner og gjemsel. Akte på akebrett, to og to. Hoppet ned fra steiner. Utrolig for et pågangsmot, klatre opp, hoppe ned, klatre opp osv.
Da det var tid for inngåing var det to små som absolutt ikke ville inn, Emil og Håkon. Ne-snydd så bare fjeset vistes, måket de sny i bøttene sine og lagde kake som alle fikk smake.

Resten av uka fortsatte likedan for de to karan. De hadde slett ikke tid til å gå inn når lunsj-tia var der. Herlige uteunger, det er det vi har

Torsdag er språkdagen og ungene introduseres for stadig nye dyr som skal finne nattely i skinnvotten. Og mange av dyra kan vi jo en sang om, så da må vi synge de og.  En vakker dag skal vi spille eventyret for 3-5 åringene og da vil de bli imponert over oss. Ka vi ikke kan!!!!!

Mauren ( Inger Hagrup)
  Liten?
  Jeg?
  Langt ifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers
  fra øverst til nederst.
  Er du større enn deg selv kanskje?

Fredag er det ukeslutt og vennskapsdagen.  I dag gledet 3-åringene oss med å være med i samlingsstunda hos oss. Vi startet den som vanlig med å holde hverandre i hendene og synge om at vi er en masse venner.  
I dag startet vi med «massasje», noe vi vil holde på med på fredagene en periode.  I dag var det brødbaking. Ungene byttet på å være brød som vi andre knadde (fra hodebunn til stortåa), rullet, strødde sukker på (prikket med fingrene) og penslet med olje.

Ja, slik som dette kan en uke på Løvåsen fortone seg, oppsummert i korte ordelag. Vi har det bare helt supert!!
Hvis noen har lyst til å få utdypet nærmere noe av det vi holder på med, ja så er det bare å ta kontakt

No gleder vi oss til en ny flott vinteruke….

3-5 år

Denne uken har vi virkelig fått kose oss med snø aktiviteter som ski, aking og snøforming. Vi har laget ulike former i snøen, rund form, firkant form og trekant form. Vi leker med former, leter etter dem både ute og inne, og sannelig fant ikke Emil Andrè rund form på søppelbøtten vår. Han måtte i tillegg markere det med å sette magnetene våre i rund form oppå den – kjempestilig!!

Nå har alle de største ungene ski i barnehagen, og det kuleste som finnes er å gå på ski! Ungene tar gjerne på seg skiene med en gang de går ut, og da går vi litt, og leker enda mer. Og når man leker med ski på beina gjør det underverker for balanse og tryggheten til ski. Dina er en av tre-åringene som har imponert stort, allerede nå står hun støtt i de minste bakkene og «200-metern» tar hun lett!! Onsdag hadde vi en flott tur med 13 barn og 3 voksne på tur til gapahuken, på veien fikk vi god tid til å øve på blant annet fiskebein. Masse god mestringsfølelse og glede i bakken! Vel på toppen av «storbakken» var det noen som hadde møtt Kaptein Slettli! Han bor rundt om kring der oppe, og han syntes ungene var blitt så gode til å gå på ski at han måtte gi litt belønning. Bokstavkjeks!! (veimat er viktig.. ;-)) NAM!! Videre gikk kun Emrik, Erik B, Erik Aleksander, Thea og Emil Johannes! De andre hadde lyst til å øve seg på å kjøre ned bakkene og å leke ved barnehagen. Viktig å erkjenne når turmålet er nådd. Guttene og jenta som gikk videre storkoste seg med hverandres selskap og skravla gikk; Erik Aleksander kunne fortelle at han elsker Løvåsen barnehage, for her kan man gjøre som man vil! Det er god tilbakemelding det!:-) Og nedover.. samtlige barn stod på skiene hele veien ned, og spesielt Emriks mestringsfølelse var til stor glede for hele gjengen!! HURRA!!

Tidligere på onsdag hadde alle de største ungene lagd varm lunsj til både seg selv og til de små. De skar opp paprika, agurk, raspet ost og stekte kjøttdeig. Vi varmet til slutt pitabrød i ovnen og dermed var menyen satt. Vi gikk inn i restauranten og alle hadde med seg 10 kr, det kostet nemlig maten. Og vi koste oss som bare det, og sjelden har vi opplevd at ungene har spist bedre. Hva lærte vi? Jo, mat som vi lager selv, smaker ekstra godt! Altså skal vi prøve å lage maten vår selv framover.. Blir spennende og se alt det nye vi skal prøve.. ;-)  

Supergruppa har denne uken jobbet med mønster, vi har snakket om hva mønster er, leitet etter mønster og ikke minst laget mønster. Vi har også lekt oss med mengder. Vi hadde seks like brikker, så la vi de med god avstand mellom, vi la de tett, vi la dem hulter til bulter, vi la dem oppå hverandre. Rett og slett i ulike posisjoner, for så å si noe om hvor mye er det egentlig her. Mange overraskelser i forhold til at like mengder kan se ulikt ut. Spennende. Vi har også jobbet med tallene 7, 8 og 9 og selvsagt øvd på den engelske sangen vår. Til slutt avsluttet vi med å lage magisk slim.. Maizenna og vann blandet blir en hærlig blanding. Når vi jobbet med deigen ble den formelig og hard, men når vi slapp, ble det til en flytende masse.. Fasinerende og utrolig morsomt!!

Torsdag fikk vi kjørt opp akebakken vår og dermed flyttet vi bort dit. Hærlig  med lysere dager og full fart på akebrett, snowboard og ski!! Det er godt at vi endelig har fått litt mer vinter og vi storkoser oss!! Nå mangler bare at hele gjengen får sett sola på Løvåsen, slik at vi kan ha en skikkelig solfest, så er vinteren i boks!! :-)   


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)