Barnehage: Uke 3 - 2013
by lovaasen.no on January 20th, 2013

Da har vi forlatt en innholdsrik uke spekket av opplevelser. Vi har vært på konsert, mange har sett sola, vi har vært på ski, har akt, vi har holdt på med antall og former, vi har tegnet og vi har hatt supergruppe. Og sist, men ikke minst, vi har tatt farvel med Line.

Uken startet med ei fantastisk morsom samlingsstund med Ellen der vi lekte oss med firkant form, trekant form, rund form, oval form og hjerte form. Ellen viste først tegning av de ulike formene, så fikk ungene tau som de formet med. Kjempemorsomt!! Ellen har også laget de flotte tallene i trappen, og gjett om barna er blitt god til å telle, 1 til 16 går som bare det! For dere vet at det er 16 trinn i trappen vår?!! ;-)Dèt er matematikk i barnehagen det!!

Tirsdag hadde supergruppa spennende opplegg foran seg; de sang engelsk sang:

Where is Thea/Erik/Erik Aleksander?
Where is Thea/Erik/Erik Aleksander?
Here I am!
Here I am!
How are you today?
How are you today?
I am fine!
I am fine!                 (mel. Fader Jacob)

Så fortsatte vi øvingen på overbegreper som møbler, hus, kjøretøy og dyr. Når de først skjønte hvordan man tenker, løsnet det fort og de lærte seg det fort. Vi snakket også om egen adresse og når vi har bursdag; Sitat Thea; det e jo lætt!! ;-) Vi sporet bokstavene DEF, og de beskrev bokstavene etter alle BU reglene, vannrett stilling, loddrett stilling, bua form mot høyre! Åhh så stolt jeg er! :-) Hadde også matematikk og mengder. Vi sorterte og øvde på å telle med blikket, morsomt!! Og til slutt.. avsluttet vi med eksperiment, først skulle vi lure hodet vårt. Presset hendene mot døråpningen, lenge. Et steg fram, så skulle hende fly opp av seg selv. Dette ble vanskelig og vi fikk det ikke helt til. Men så, tok vi to små glass og fylte det ene med vann, og det andre med juice. Så la vi sertifikatet (det var mitt, selv om ingen av barna kjente meg igjen!!! ;-)) over det ene glasset, før vi forsiktig satte glassene mot hverandre slik at kortet ble «lokket». Lagde så ca en millimeter (hvor mye er det?) åpning mellom glassene, og hva skjer da..? Jo, etter hvert vil vannet som var underst flyte opp, og juicen som var øverst, vil synke ned. Hvorfor skjer dette? Spør ungene.. Det var tidkrevende, men utrolig morsomt! Vi løp inn og ut hele formiddagen og fulgte med på prosessen. Og underveis var det mange morsomme filosoferinger.. GØY!

Onsdag dro de største på solkonsert og det vil Jorunn skrive masse om.. :-) Jeg og Eirin tok med oss de fire minste og besøkte bokbussen. Det var utrolig hyggelig, og ungene var fra seg av begeistring. Lille Sofie hadde store forhåpninger om at vi skulle kjøre av gårde, Tord var mest opptatt av buss sjåføren og det som foregikk framme, Håkon gikk rundt og sa Å, å, åå og Emil gikk gjennom bøkene i lynrask tempo. Innimellom fikk vi lest litt, og ikke minst så fikk vi lånt masse flotte bøker til barnehagen vår! JIPPI!

Torsdag var det igjen tid for super samlingsstund med Ellen. Siden i november har vi lest og lekt skinnvotten, og nå har vi kommet til at det er på tide at barna skal få øve seg på dramatisere den selv. Så, Ellen introduserte og alle fikk velge seg sine roller. Huheei hvor morsomt det var, og dagens stjerne var Kristoffer som tok ALLE replikkene på strak arm! Utrolig morsomt, og vi gleder oss til de kommende stjernene..

Fredag var dagen som vi hadde gruet oss til.. Ute høljet det ned som når det er trist i filmer, og vi valgte å holde de små oppe i gymsalen, mens de store fikk gå ut og «svømme» litt.. Gøy med vann, men like fullt, det var Lines siste dag. Line var stille, og brukte mye tid til å være nær barna og oss voksne, det var gaveutdeling, kortlaging og fantastisk gode pizza snegler som Line hadde laget til oss. Som Emrik så klokt sa; Selv om du Line drar, så husker vi deg i hjertet!! Det kan vel ikke sies bedre!! Line har gitt både store og små mange gode opplevelser og vi vil savne henne og glede oss over at hun besøker oss til høsten!! :-)   


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)