Barnehage: Uke 2 - 2013
by lovaasen.no on January 14th, 2013

1-2 år

Uka startet med å feire Håkons 2-årsdag. Flott traktorkrone, bursdagssang og avfyring av 2 raketter, slik det seg hør og bør.  Til lunsj ble det selvsagt noe av det bursdagsbarnet liker best; pannekake og blåbærsyltetøyJ
 
Utelivet ble for 1-2 åringene noe amputert i starten av uka på grunn av glatt og hardt føre.  På mandag var de minste ute på et noe mindre, men godt strødd område. 3-5 åringene mer eller mindre krøp til skogs og fant fotfeste inne i granskogen….
 
Tirsdag valgte vi å ha  1-2 åringene inne. Vi benyttet da anledningen til å bake solboller som vi frøs ned i påvente av solfest på Løvåsen. Baking og smakingJ
No er det ikke lenge før vi kan hilse sola velkommen tilbake og vi benytter ventetiden til å synge om «sola i vinduskarmen» og om sola på Løvåsen, som vi synes e best!
Etter soving og frukt laget vi buss av stolene og sang «hjulene på bussen» mens vi klatret av og på, over og under stolene. Emil og Kristian holdt det lenge gående med å springe ut i gangen, inni stua, klatre over ryggstøene, fra stol til stol, ned på gulvet ut i garderoben og inn igjen. Om-at og om-at og om-at igjen.  Og for hver gang de startet fra garderoben telte de; en, to, tre!
Vi har det helt konge når 3-5 åringene er oppe og vi eier barnehagen…….
 
Onsdag var det endelig kommet litt sny og vi ordnet oss for en gå-tur etter «en-kilometeren» rundt Kilkam-anlegget. De voksne hadde kommet på at fatet med grøt, som vi hadde satt ut i skogen til Kilbotnnissen, nok kanskje fortsatt sto ute? Mon tro om det var tomt?  Og tenk om nissen hadde tatt med seg hele fatet?
Neeei, det kan han jo ikke, for da får han jo ikke grøt neste jul!! Eller?
Vi fant fatet, tok det med oss og tuslet/ruslet hele runden rundt anlegget. 
Tilbake i barnehagen var det lunsj, deilig brødmat med egg for sultne sprekinger.
 
Torsdag har fått navnet «språkdagen» i ukeoppsettet vårt. Vi er startet på eventyret om skinnvotten som vi skal jobbe/leke med utover i januar. Eventyret skal både fortelles, lekes, formes og ja, hvem vet, kanskje vi får til en forestilling?
 
Fredagen ble avsluttet med vennskapssamling, solsanger, lek og latter.
Nrk Troms, radio kom på besøk og intervjuet oss om mørketia som offisielt ble avsluttet 10. januar, og om sola vi nå venter skal komme tilbake.
Ungene sang mørketidssangen med en slik trøkk at reporteren ble storlig imponert. Artig. (Sko ha vært tv…)
 
Denne uka har vi hatt 3 unger som har vært syk, men satser på at når mandagen kommer er vi «alle mann alle» på plass igjen. Da skal Mille og Kristian få være med 3-5-åringene på solkonsert på Kulturhuset – spennende!
Yr.no byr på en god porsjon sludd og vi satser på at det bikker mer mot sny enn regn J
Gleder oss til en ny uke!


3-5 år

Da var årets første, hele uke over og det var utrolig godt å komme skikkelig i gang igjen! Mandag fikk de største ungene presentert nytt rim til samlingen;

Katten smyger lett på tå,
Store bjørner tramper på
Liten kylling tipp-på-tå
Snille kuer sakte gå
.

Morsomt rim som ungene lærte seg kjempefort!! Vi startet dagen med litt boogie, boogie og hode, skulder, kne og tå. Godt å få beveget seg litt og kjenne at vi er i gang. Vi snakket også om hva denne måneden heter, og hvem som har bursdag i januar. Selvsagt måtte vi snakke om året, og det faktum at vi dette året faktisk får fire, fem og seks åringer blant de største – dèt er kult det!!

Tirsdag var det tre ivrige førskoleunger som løp opp trappen for å ha supergruppe!! Erik Aleksander og Erik B stemte i at de skulle ønske at supergruppen kunne vare hele dagen – kanskje skal vi ta de på ordet der..?!! I alle fall fikk vi jobbet med mengder, symmetri, litt bokstavlek og kategorisering – de har full kontroll og synes hver utfordring er kjempegøy!! Vi holder også på med litt engelsk og telling både på norsk og engelsk..

Onsdag hadde vi en flott tur til gapahuken, noen på beina og noen på ski! Vi brukte god til oppover, fikk øvd oss på diagonal gange og fiskebein, heldige oss som har gode forhold å øve oss på, dere skal se at framtidens store skiløpere kommer fra Løvåsen barnehage.. ;-) Erik B og Thea var lettfotningene som lekent gikk oppover med ski på beina, og fikk god tid til å leke ved gapahuken før resten kom; strålende fornøyd med det! Før vi gikk på tur, hadde alle barna vært med på å forberede maten vi skulle ha; vi hadde skjært opp ost og skinke, blandet mel, salt, oregano, bakepulver og vann. Og hva får du da? Ost og skinke pinnebrød som vi stekte på bålet, nydelig godt!! Og det beste? Alle fikk steke sitt eget, akkurat så mye og lite svart de bare ville ha.. NAM!!

Det er så utrolig god stemning i barnegruppen nå etter jul, vi opplever at det har skjedd mye i språkutviklingen som igjen bidrar til at leken blir god. Vi forsøker å dele oss for å skape rom for lek, men opplever at ungene i stor grad finner leken selv. Det er mye konstruksjonslek, og det er god blanding i alderssammensetningen. Gøy å se! Ellers er det godt å være tilbake til lavvoen vår, der har vi det godt og varmt og får så utrolig god tid til å snakke med hverandre. Flere av de største begynner å vise interesse for å være med på å fyre opp, og sist i uken kom Erik Aleksander med en kjempestilig kniv med tennstål – selvsagt måtte vi teste den og det gikk!! HURRA!!! Ingen tvil om at bålsertifikat er det neste som må stå på planen når det kommer til sertifikater..

Neste uke; ny uke, med nye muligheter, vi gleder oss!!! 


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)