Barnehage: uke 1 - 2013
by lovaasen.no on January 6th, 2013

GODT NYTT ÅR, 2013

Da er vi tre barnehagedager inn i det nye året og vi kjenner det er godt å være på plass igjen, små og store, etter en laaangjuleferie. Ja nesten 14-dager på de mest «ferieivrige»J

Onsdag 2. januar hang det et miljønett med påtrykket logo til Læringsverkstedet på alle ungenes plass. Det skulle først og fremst signalisere at vi fra 1. januar 2013 er en Læringsverkstedbarnehage. En spennende vår med «tilvenning» ligger foran oss, før vi i løpet av høsten flytter inn i nytt barnehagebygg!

Denne uka, med bare tre dager, benyttet vi først og fremst til lek, gode samtaler, tegning og puslerier, initiert av ungene selv, og lite planlagte aktiviteter.

Ute var vi hver dag og det ble mye aking på rompeakebrett og traktorslanger. Temperaturen var god og noen av ungene syns det rett og slett ble for varmt og måtte lufte seg litt.  Det tydet kanskje på at vi voksne ikke hadde tilpasset oss noe høyere temperaturer enn det vi hadde før jul…?

Et tykt lag med rimfrost kan brukes til så mangt hvis vi samler det sammen. Erik Aleksander fikk god hjelp til å lage et bakeri. Så mye baking ble det ikke, det som var artig var prosessen med å skrape sammen nok «sny» til vegger. Unger er kreative og skaper god lek innenfor de rammene de har, men du verden korr vi ønsker oss mer sny…..   Vi krysser fingrene for at noe av det regnet som er meldt, kommer i form av sny.

Vi har øvd på en ny regle som passer veldig godt i disse juletider hvor mange unger har stiftet kjennskap med kakebokser. Med god rytme er den som så:

Alle: Kem har tatt kaker i kakeboksen vår?

        Ho Jorunn har tatt kaker i kakeboksen vår!

Jorunn: Kem æ?

Alle: Ja, du!

Jorunn: Å, nei!

Alle: Å, jo!

Ute har vi lekt «slå på ring», en sang-lek vi kommer til å leke mer. Her er det mye lek og læring; holde hverandre i hendene, danne sirkelform, reagere når du får «kakk» i ryggen og takle det når du ikke blir først frem til åpninga i ringen. Ikke alltid like enkelt å følge spillereglene, men veldig god trening.

Vi har spist inne disse dagene, men slik temperaturen ligger an fremover, blir det nok å fyre opp i lavvoen. Fredag hadde vi ostesmørbrød og ungene langet inn som vanlig. Hege, som er i praksis hos oss, er forferdet over matlysten til denne freske ungeflokken vår. 1 og 2åringene tygde godt steikte skorper med ketchup på til de store gullmedaljer, kjevemuskelen skal trenes, må vite….

Vårt nyttårsønske; friske, lekne barn og voksne på LøvåsenJ

God helg!


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)