SFO: Uke 51 - 2012
by lovaasen.no on December 23rd, 2012

Da er siste uka før jul og for året endelig her….mange har nok venta vel og lenge på den! Mye uforløst spenning skal få utløp gjennom deilige juledager. På Løvåsen har vi kosa oss masse, med deilig julefokus.
 
Mandag ankom ungene Løvåsen med viten om at vi skulle ake sammen med nissen. Vi satte til livs deilige varme ostesmørbrød, før vi henta frem akebrettene. Vi aka og ropte på nissen, men stille var det ei laaang stund…og så plutselig, på øversida av minibanen så vi 2 små skikkelsa som løp rundt omkring med rompeakebrett. De aka litt, men da de oppdaga oss så ble de redde og løp inn i skogen for å gjemme seg. Fotografen lista seg oppover bakkene for å se om vi fikk tatt bilde… Det var helt stille der oppe, men da vi ropte litt på dem så kom de frem fra skogen. Da var det bare å knipse i vei! Plutselig syntes nissene det var nok, og løp til skogs igjen. Borte var de! Lykkelige og glade kosa vi oss videre med deilig valgfri lek.
 
Tirsdag var det klart for nissegrøt-fest. Ungene ankom til ferdig dekkede bort, og rykende varm deilig nissegrøt. Vi inntok plassene, og kosa oss vel og lenge med maten. Noen forsynte seg med både 2 og 3 porsjoner, og i noen av fatene var det faktisk – som seg hør og bør – mandel! Dermed vanka det en liten overraskelse til Ine, Nora og Mai-Helen – de 3 heldige mandel-finnerne! Etter mat kosa vi oss innendørs med ball-lek, tau-lek, sjakk, juleverksted mm. En aldeles nydelig dag, med glade og feststemte små og store. På slutten tusla vi oss en tur ut for litt frisk luft, før det var på tide å ta på hjemveien.
 
Onsdag feira 3.klassingene Margrethe sin dag med….ja, akkurat ja, grøt! For hun hadde ønska seg det, til tross for at vi hadde grøt dagen før. Deilig! Resten av gjengen kosa seg med brødmat utendørs. Noen trakk på seg ski, og kosa seg med det. Andre lot akebrettene utfordre seg, med god fart i bakkene. Ute på fotballbanen kosa et gjeng seg med fotball – fantastisk at vi faktisk fortsatt spiller fotball ute på fotballbanen siste uka før jul! Noen flotte is-skulpturer vi hadde funnet, ble gjenstand for flott lek og lys. Vi satte te-lys rundt omkring i disse, og det ble et aldeles fantastisk lysspill av dette. Nydelig!
 
Torsdag og siste skoledag før jul. Ungene var ferdige på skolen kl 11:00, og vi tok så bussen rett opp til Løvåsen. Tydelig at skoledagen hadde medført et visst inntak av sukker i små kropper, men ikke mere enn at det gikk helt fint. Vi spredte oss både ute og inne, med valgfri deilig lek. Akebrett og ski ble funnet frem utendørs. På fotballbanen var det fortsatt fotballsparking. En gjeng kosa seg i skråninga på øst-sida av banen, med flott rolle-lek og aking. Innendørs var det hyttebygging, sjakk, ball-lek, utkleding og finger-arbeid rundt bordene. Herlig med så aktive og blide unger som er så kreative og fulle av initiativ. Plutselig så var den dagen også over, selv om det var lenger enn en vanlig dag.
 
Fredag var det klart for full dag igjen på Løvåsen. Da de første sjelene ankom, laget en skyfri himmel og ei sol under horisonten et helt aldeles fantastisk nydelig fargespill. Det gikk fra blod-rød himmel, via ild-rød til oransje/gult. Hele naturen ble farget av det utrolig flotte lyset – mørketid passe dårlig som beskrivelse på en dag som dette – vinterlys er en mye bedre beskrivelse! Som vanlig starta vi dagen innendørs. Utendørs viste gradestokken godt under 10 minusgrader, så da stressa vi ikke med utgåinga. Da vi kledde oss for ute-lek, så fant vi nok et brev på gulvet ved utgangsdøra nede. Det var fra nissekona, som beklaga nissen oppførsel med nisse-streka i desember. Ho skulle forsøke å holde han bedre i tøylene for ettertida. Som plaster på såret, så leda ho oss til sleng-huska borte ved skilekebakken. Der hang en pose med litt overraskelser til oss – rosiner og sukkertøy! Deilig! Etter en kort tur ut, så var det klart for deilig lunsj innendørs. Potetbåter og kjøtt-kaker stek i lang-panne i stekeovn. Skal si det gikk unna av sorten  – nydelig! Deretter rigga vi til for en liten overraskelse til – julefilm! Lerret,  projektor og høyttalere ble satt opp, og vi samla oss på matter og pledd på gulvet foran lerretet. Varm kakao ble servert, og vi kosa oss vel og lenge med Polarekspressen! Skikkelig flott julefilm, til ungenes store fornøyelse. Ei rolig og deilig avslutning rett før jul, og underveis ble noen av ungene henta av foreldre.
 
Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig jule- og nyttårshelg! Kos dokker masse, med deilig mat i godt selskap! Ta vare på hverandre, og så møtes vi igjen til nye sprell rett over nyttår på Løvåsen!Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)