Barnehage: Uke 51 - 2012
by lovaasen.no on December 23rd, 2012

Da har vi akkurat passert siste uka i barnehagen for året 2012. Vi har hatt ei rolig, god og ikke minst ei innholdsrik uke. Mandag satte fem spente barn seg i bilen og kjørte til byen for å gi julegavene til mottaket i byen. 18 julegaver hadde vi med, til barn i alderen nyfødt til 15 år. Mens vi pakket inn julegavene snakket vi om hvem som skulle få gavene, om at dette er barn som ikke har mye familie rundt seg som kan gi gaver. Gode tanker om det å dele på godene og at ikke alle har det like godt som vi har det. På mottaket ble vi møtt av Susanne, hun hadde prøvd og avtalt med de som skulle komme og få, men dessverre var mange i barnehagen og på skolen. Men, det kom en liten gutt på snart tre år. Med nydelige store brune øyne, og med fem søsken som han også tok imot til. Og han takket med den stilleste, mildeste stemmen. Den lille gutten bidro til at hele besøket gav mening, og med Jeff Rogers i kulissene som villig vekk delte ut pepperkaker ble også magene godt fylt opp. Etter besøket på mottaket dro vi til byen og gikk på kafè, der kjøpte vi tidenes dyreste eplejuice som vi storkoste oss med mens vi spiste brødskivene våre og så på folk og fe.
 
Hele desember har jo vært preget av et fantastisk vinterlys, og til tider har vi påstått av lyset var sterkt i øynene. Vi har hver dag vært ute og sett på lyset, og blitt fasinert av alle de nydelige fargene. I tillegg har vi brukt MYE tid på å rope etter kilbotn nissen og se etter tegn. Så, på tirsdag fant vi plutselig en blå strikkavott utenfor barnehagen. Inni den lå det noe som vi først trodde var snørrpapir, men det var det ikke. Det var nemlig brev fra kilbotn nissen, der han skrev at han nå har vært sett fra hvilesteinen at ungene på Løvåsen er så utrolig gode mot hverandre at han i år også har lyst å gi barna en liten gave. Det er bare å følge sporene. Og så vi gjorde.. Oppe på bakketoppen fant vi ei lykt som lyste, spennende, litt videre, fant vi ei nisselue, så sleiven til nissen før vi så lampen som lyste et stykke der borte. Og der, under skinnet av lykten lå et nytt brev og julenissesekken. Kilbotn nissen hadde lyst til å komme og hilse på i år, men da han så hvor mange unger som var der, turte han ikke. Men sekken hans hadde han lagt igjen, og der var det litt godterier. Heldige oss!! Så gikk turen inn for å innta et deilig nissegrøtmåltid. Men, i år hadde det katastrofale skjedd!! Nina hadde kokt grøten, uten nissefars tresleiv!! Og hva skjer da?? Grøten blir svidd!!! Merkelig nok spiste ungene utrolig lite til lunsj den dagen, og desto mer til fruktmåltidet klokken to, rart! ;-)
 
Torsdag fire og fem -åringene på tur til den gamle skytterbanen, men hærlig skareføre var det bare å ta beina fatt. Vi trasket opp og kom til ei helt islagt elv, men når vi var musestille kunne vi fortsatt høre elven som klukket. Erik Aleksander, Emil Johannes, Erik B og Sander kastet seg rundt og måtte sjekke om vi klarte å få hull på isen, og store sterke gutter klarte selvsagt det; så fikk vi sjekket hvor tykk isen er. Ca 5 cm der vi var! Til lunsj grillet vi fiskekaker på bål, litt kaldt på fingrene, så vi måtte fort opp og hoppe for å få varmen tilbake. På vei tilbake, kom vi over fem helt ferske elgespor – utrolig spennende!
 
Fredag var det den o store dagen før juleferie, og stemningen var deretter. Rolig og god og med masse lek med tog, duplo og utkledningsklær. Vi spiste god lunsj, men dempet belysning. Deili å være liten og bare ha tid. Etter lunsj ble de største barna invitert opp til SFO for å se Polarekspressen. Lerret var dratt ned, ullteppene og mattene lagt fram slik at vi bare kunne legge oss ned og la forestillingen begynne. Underveis kom Lene og serverte sjokolademelk, da er ikke livet så aller verst. Gjett om vi koste oss!! Og med dette var julestemningen satt! Fin avslutning på siste dagen før juleferie!
 
Men dette vil vi bare få takke, takke dere for at vi hver dag får lov til å bidra til at barna deres har gode og innholdsrike dager. Til smil og tårer, til latter og sang! Håper så at dere får ei fredfull julehøytid, at dere koser dere sammen og tar godt vare på hverandre. Så gleder vi oss utrolig masse til å se både store og små i det nye året! Ha ei riktig god jul og et godt nyttår!! 


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)