Barnehage: Uke 50 - 2012
by lovaasen.no on December 18th, 2012

Når dette skrives er det bare en uke igjen til fjerde søndag i advent. Utrolig, men sant.

Uke 49 ble en annerledes uke i barnehagen.  Vi hadde mange unger med forkjølelse, feber og hoste. Ja, to dager var vi halvert barnegruppe!

Annerledesuker kan være positivt.  Det ble masse god lek med andre enn ungene til vanlig leker mest med.  Arianne fortalte lykkelig om en ny bestevenn.  Fra sidelinja kunne vi oppleve flott rollelek mellom en på 3 år og en på 5 år, som vanligvis ikke leker mye sammen. Det handlet bl.a. om en mamma som hadde gjort noe galt og måtte i fengsel, men der kunne ikke ungen hennes være…..  

 

Vi valgte å la de store være nede i barnehagen sammen med 1-2 åringene hele uka. Det betydde felles samlingsstund og måltider. De som vanligvis spiser oppe storkosa seg og det var tydelig at de husket rutinene fra da de i fjor var bare nede.

Ute har det vært en grei temperatur, men bakken er fortsatt stein hard. De få fnuggene som kom torsdag var ikke til mye hjelp som fallunderlag. Den inspirerte imidlertid til laging avsny-engler og som ingrediens til baking. Litt vann hjalp på for å få deigen fastere og litt sand fra «bortunder granene» gjorde susen så det ble pepperkakedeig.  

Mandag fikk vi høre første del av Bibelens jul.  Jorunn brukte en stall og diverse figurer til å illustrere Maria og Josefs vei til Betlehem.  Med seg hadde ho ulike engler; for vi vet jo ikke helt hvordan de ser ut…. Noen unger fortalte at de hadde heime og kanskje kan vi få tak i flere engler til nestesamlingstund???

Tirsdag øvde vi på Lucia, men det var bare 5 store unger tilstede, så det ble et lite opptog. Men de som var der var god til å synge og Ellen var et applauderende publikumJ

Onsdag øvde vi også på Lucia, men antall unger var like lavt. Hvordan vil det gå på Luciadagen i morra, tro??

Vi hadde besøk av noen førsteklassinger da vi hadde samling med fortelling av «Legenden om grantreet». Koselig med besøk og spesielt artig var det at Ludvig, som gikk i barnehagen i fjor, tok seg tid i pepperkakebakinga til å besøke oss.  Legende-fortellinga er blitt en juletradisjon i barnehagen og andre året at vi har besøk fra SFO.

Torsdag var det frokost og Luciafeiring i barnehagen. Alltid trivelig med felles frokost, sosialt og godt med god mat.

Ungene, og vi som barnehage, er heldig som har foreldre somstiller opp på det vi arrangerer. Det var bra fullt rundt bordene selv om noen barn og voksne ikke kunne komme pga sykdom.  

Luciaopptoget ble litt «ujevt» på grunn av variabel øving.  Noen hadde ikke vært med i det hele tatt.  Men flott var de i kvite klea og lys i handa. Thea var flott som Lucia og deilige Lussekatter ble spandert på alle som ville ha. Ungene ga et liteekstranr. i form av første vers og refreng på «Vi tenner våre lykter». StemningsfulltJ

Nå begynner det å fylles opp med røde hjerter i vinduene og når jeg neste gang skriver blogg, er vindusrutene nesten fylt helt opp.  Men først har vi en spennende uke med  nissegrøtfest og pakking av de siste gavene. 4-5 åringene skal også ta turen til asylmottaket for å levere julegavene de sammen med Nina har pakket inn. Det blir spennende!

Sees i barnehagen


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)