SFO: Uke 50 - 2012
by lovaasen.no on December 14th, 2012

Når en pepperkakebaker baker pepperbakekaker…ja, for det har vært hovedfokuset denne uka. Julebaksten må jo i boks – det er helt klart! Ivrige barnehender har kosa seg rundt bake-bordene, med deig, kjevler og kakeformer. Suverent!
 
Mandag, tirsdag og onsdag gikk dagene med til baking. 3. og 4.klasse bakte mandag, 2.klasse bakte tirsdag og 1.klasse bakte onsdag. Vi fikk i tillegg lagt inn leksehjelp for alle trinnene denne uka også, slik at vi ikke «skulker unna» det viktigste arbeidet. Vi satte opp langbord i salen, og fordelte deig til ivrige unger rundt bordet. Kjevlene gikk på rundgang, og deretter var det klart for å trykke ut kakemenn mm i hopetall. Noen var veldig raske og effektive, mens andre kosa seg med aktiviteten og lot «overskudds-deig» smelte på tunga før den forsvant videre ned i magen….mmmmm, nyyyydelig!                
De som ikke hadde bakedag, kosa seg med annen aktivitet. Litt sprell og fres innendørs, og litt utendørs. Mandag serverte vi brødmat, tirsdag tomatsuppe og onsdag brødmat. Litt varm og litt kald mat. Utendørs er det fortsatt stein-hardt på bakken. Fotballbanen er snødekket, om enn noe humpete. Allikevel spilles det en god del fotball, og fotballmålene er godt synlige da det er relativt lite snø på banen. 4.klassingene har fått lov til å utfolde seg litt utafor gjerdet på baksida av lavvoen. Der sysler de med et gapahuk-lignende byggverk. De er kjempeivrige på det! I restene av snøhulene foran Kilkamhuset, koser mange seg med flott rollelek. Ruinene har blitt til Motell, og både store og små blir invitert til et opphold. Og det beste av alt er at det er HELT GRATIS – inkludert servering! Fersk presset appelsin-juice, kaffe, te, egg, bacon, brød – ja det meste er på menyen, og serveres av ivrige små hender. Ansvar for de ulike rettene er møysommelig fordelt, og så hjelper alle til med serveringen. Suverent! Vi har også denne uka hatt besøk av Kilbotn-nissen, med sine pek. En dag fant vi refleks-vestene hengt rundt på plassene til ungene, men med feil farge i forhold til klasse. En annen dag sto benkene i garderoben hulter i bulter….skal disse nisse-strekene aldri ta slutt??!!
 
Torsdag var det langdag på skolen igjen, og alle ungene ankom ca 14:30. På turen opp la vi plutselig merke til noe brunt under ei granbuske like ved Kilkamhuset. Hva er dette for noe? Det var en stappfull brun stri-sekk, dekorert med julemotiver. Hmmmm, hadde Kilbotn-nissen vært på ferde igjen??!! Vi tok sekken med oss til huset, og da alle var samlet så var det tid for åpning. Mange spente ansikter samla seg foran SFO-inngangen, og så åpna vi sekken og tømte den på bakken. Hæhhh, sekken var full av sko og støvler, og disse tilhørte ungene på SFO!!! Vi styrta inn i gangen for å sjekke, og joda – sko-veggen var nesten tom for sko. Den der tulle-nissen altså!! Resten av dagen feira vi Emilies bursdag, med deilige nystekte vafler og «Haien kommer»! En kort dag, men skikkelig koselig allikevel.
 
Fredag og ukeslutt. Siste hele skoleuka dette året er på hell, og nå nærmer det seg for alvor julehøytida. Uka avsluttes med fredags-kos og frilek rundt på området. Da vi ankom Løvåsen, fant vi nok et brev fra Kilbotn-nissen. I brevet stod det at han syns det er kaldt for tida, og at han noen ganger må låne garderoben vår for å få sove varmt og godt om natta. Der er altså forklaringa på benkan som var flytta på…. Videre skriver han at han synes det er så flott at vi er så snille og greie med hverandre her på Løvåsen, og det må vi fortsette med. Dagens rebus fra han var at vi skulle gå til en plass der det står et lite hus, og som det pleier å være mange unger som leker…hvor er dette tro? Vi rekognoserte området litt, og gikk så på leiting. Kiosken til Kilkam er jo et hus, det samme er grillbua…mon tro om lavvoen regnes som et hus…? Hva med containeren? Hahh, vi hadde glemt at dukke-stua på barnehageområdet kan regnes som et hus, og der leker det jo mange unger…. Vi traff blink – ved dukke-stua fant vi denne ukas kalender-overraskelse. Rosiner og Fox fra nissen til ungene….naaaammm!! Godt med litt dessert etter å ha spist deilige varme hamburgere til lunsj! Deretter kosa vi oss rundt på området med aking, fotball, hule-lek, mens vi fylte på med dessert underveis. Deilig og rolig avslutning, og nå tar vi velfortjent helg!
 
Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig advents-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)