Barnehage: Uke 49 - 2012
by lovaasen.no on December 10th, 2012

1-2 år

Dette ble ei kald uke i nord og på Løvåsen var 1-2 åringene ute 45 min på onsdag og inne resten av uka.  Middagskvilen ble tatt ute i vogna, godt nedpakket i ull, skinn og vogntrekk.  Vi voksne kjente at det fristet å krype ned i posen og la noen trille oss ut for en liten lur…
Tirsdag var 3-5 åringene, tradisjonen tro, på julevandring i Sørvik kirke. Vi andre benyttet anledningen til å utfolde oss i gymsalen.  Springing er førstevalget når 1-2 åringene kommer opp i det store åpne rommet. Når de så hiver på litt lyd, blir frydes-opplevelsen nesten ekstatisk. Litt organisert ballaktivitet ble det før vi tok frem mer utstyr og ungene kunne fortsette med «fri leken».
Onsdag hyrte vi godt på og gikk ut en tur for så komme oss inn i varmen igjen og kjenne på kor godt det var….:)
4-5 åringene var gått en tur til elva for å se om den var frosset til så vi kunne glede oss over å ha 3 åringene sammen med oss til lunsj.
Torsdag feiret vi Sofies 2-årsdag med fullkornspasta og kjøttboller. Maten gikk ned på høykant og jubilanten kunne glede seg over Pippikrone.
Fredag var barnegruppa noe redusert. Hoste, forkjølelse og litt feber har slått til.
På formiddagen hadde vi «besøk» av noen 3 åringer. De inspirerer de mindre til lek og aktivitet, og er veldig god til å hjelpe der det trengs.  Denne formiddagen ble det puslespill, tegning og storperler på menyen.  
Vi hadde mye melk i kjøleskapet og det resulterte i nissegrøt til lunsj.
I samlingsstundene synger vi julesanger, tenner lys, limer hjerter på vinduet og trekker adventsting fra juleeska. Nissemaska som henger på gardinstanga er daglig i bruk og noen av ungene våger å ta den på. Vi opplever at dette er en god tilvenning til alle nissemøtene ungene eksponeres for i disse dager.  
«Øyenbryn» er det nye ordet vi utforsker nå.  Nissen har jo noen store buskete øyenbryn med kvit farge. Ungene og vi voksne har litt forskjellig farge, men de fleste øyenbryn har buet form. Så følger vi med pekefingeren, både over egne og andres øyenbryn. Slik erfarer vi noe nytt, samt får tatt litt på hverandre. Det er jo ikke alltid ellers at vi tåler at noen kjem oss for nærJ 
Langtidsvarselet på Yr viser minusgrader i fortsettelsen, samt et snev av håp for litt sny nå til tirsdag.  Heldigvis ikke så kaldt som det har vært, så det blir nok uteliv til uka.
Ønsker dokker en flott adventsuke, uten mer stress enn det som er positivt for tia vi er inne i no.


3-5 år

Ei innholdsrik uke er atter forbi. Denne uken har vi hatt bredt spekter på våre aktiviteter, fra kirkebesøk til baking og ellers mye julekos.
Mandag startet vi uken med å tenne det første lyset, koselig med dempet belysning og barnestemmer som synger «nå tenner vi det første lys». Vi har også kommet godt i gang med å trekke pepperkakehjerte som vi henger opp i vinduet. Ett hjerte for hver dag, som vi skriver navn. I tillegg får dagens barn ta en bit, nam, nam!
Tirsdag var det tid for julevandring i Sørvik kirke. 11 spente barn ventet tålmodig i garderoben mens vi ventet på at taxien skulle komme, og da den endelig kom var lykken total - det er kult å kjøre minibuss!! Vel framme ble vi møtt av Keiser Augustus, han fulgte oss opp til kirkeorgelet der alle barna måtte fram til han, en etter en, og fortelle hva de het. Så ble Erik Aleksander, Erik og Thea kledd ut som de tre konger, og vandringen var i gang. Vi sang vandringssang ned trappen, og da vi kom ned banket vi på døren til engelen Gabriel. Der ble tre Emil Andre, Iben og Emil Johannes englene som skulle komme med det gode budskapet. Veien videre gikk til «marken» der gjeterne Sander, Dina og Selina ble kledd ut. Til slutt ende vi opp framme ved alterringen der Erik Aleksander tente lys mens vi sang «Tenn Lys». Og der trengte vi Josef og Marie, og etter litt fram og tilbake ville Dina så gjerne være Maria og Erik B Josef. Så da måtte vi ha et lite scene skifte, men hva gjør vel det?! Englene og kong Erik Aleksander kom med gull, røkelse og myrra til de stolte foreldrene til det nyfødte Jesus barnet. Organisten avsluttet med å spille en fin melodi på kirkeorgelet før Keiser Augustus leste juleevangeliet for oss. Så takket vi pent for oss, og satte oss i minibussen. Og da skjedde det.. Kong Augustin kom med pepperkaker til oss, inni bussen!! LYKKE!!!
Onsdag var det tur dag, og for treåringene pluss Sander som skulle til tannlegen gikk turen til bokbussen. Her lånte de masse nye julebøker og koste seg med skravling.. Etter bokbussen ble det rusletur rundt om på Løvåsen, koselig! For resten av fire og fem åringene måtte vi jo selvsagt sjekke hvordan det står til med isen. Det har blitt vårt lille mini prosjekt, og det er utrolig spennende. Vi startet med å gå bort til hundremeterskogen, der var det så vidt blitt litt is der vannet stod stille, og da var det naturlig å snakke om hvorfor fryser isen der vannet ligger i ro først. Mange fine og gode refleksjoner. Så gikk vi videre opp mot den gamle skytebanen, på veien måtte vi balansere, se på iskrystaller, på lyset som skinner så langt der borte, vi lyttet til lyder og vi skravlet.. Vel framme ble vi møtt av ei helt igjenfrosset elv, som vi til og med kunne gå på (sendte Nina ut på testtur først, lurt!! ;-)). Selvsagt måtte vi også snakke litt om hvorfor det var frosset igjen der oppe. Vi koste oss med to kopper kakao, men da kjente vi at det rimte godt i barten så vi tok beina fatt og gikk videre. Erik Aleksander har tidligere sagt at han tror han vet om en snarvei, og denne dagen var det perfekt å teste den ut. Og gjett hvor vi endte opp? Øverst i akebakken, og lur som vi var hadde vi med oss rumpeakebrett!! UNNA VEI I BAKKEN!! Utrolig morsomt og det går helt rått fort nedover!! GØY!!
For pengene som vi samlet inn på kafeen vår i høst, har Tone nå vært og handlet inn gaver til barna på flyktningmottaket. Og onsdag ettermiddag samlet vi barna og vi så på gavene og hvem som skulle få hva, så pakket vi de inn mens vi snakket om hvor glade de som skulle få gavene. For våre barn hadde i hvert fall blitt KJEMPEGLADE for disse gavene; sitat storongan.
Torsdag var den store bakedagen vår, og de store skulle få lov til å bli med denne gangen. Vi blandet mel, gjær (hvorfor bruker vi gjær?) og vann og lagde verdens største deig! Og vi bakte, og bakte, og bakte.. I tre timer holdt vi på og resultatet ble til 110 lussekatter og boller, i tillegg forsvant det noen mengder nedi magene, nam, nam.. I tillegg gikk det noen rykter om at det var litt julegavehemmeligheter nede, ikke vet jeg.. ;-)
Fredag avsluttet vi helt rolig, vi lusket oss mot helgen, og koste oss med litt julehemmeligheter. Det er deilig å kjenne at roen senker seg, at vi har god tid til lek og bøker. Det skal være godt å være liten og stor på Løvåsen, og det er godt å ha ekstra god tid når julestria rir utenfor vår lille boble. Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)