SFO: Uke 49 - 2012
by lovaasen.no on December 7th, 2012

Da er adventstida godt i gang. Vi er velsignet med et helt fantastisk flott vær – skyfritt og stjerneklart hver en dag! Kanskje noe kaldt av og til, men heller det enn regn og vind!
 
På planen denne uka står det å lese forskjellige ting knyttet mot advent og jul. Mandag starta vi uka, som seg hør og bør første virkedagen i desember, med tenning av julegrana ute på Løvåsen. Den er satt opp på gelenderet på verandaen over garasjen, og pynta med nydelige små lys. Da vi skulle til å sette den opp, fant vi et brev liggende ved siden av treet. Hvem kunne det være til, og ikke minst hvem var det fra? Vi måtte lese, for å finne ut. Joda, det var til oss, Løvåsen-gjengen! Vi fant fort ut at det var Kilbotn-nissen som hadde vært på besøk. Han skriver at han lusker rundt i skogen rundt Løvåsen, og følger med at vi har det bra og at vi oppfører oss ordentlig. Videre sier han at han av og til får litt lyst til å gjøre små nisse-streker med oss, sånn bare for å erte oss litt. Skikkelig koselig å få brev fra Kilbotn-nissen, og siden vi fikk det så måtte vi nesten ta en sang når vi tente grana. Hva er vel mere naturlig da, enn å synge «På låven sitter nissen»? Ungene sang så høyt og flott, at vi er sikre på at han hørte det laaaangt ut i skogen! Etter dette gikk 1.klasse inn for litt leksehjelp, samt starte på resten av ukas aktivitet – lage hemmeligheter, som vi ikke kan si noe om til noen som helst!! Sånn er det med den saken!!! Utendørs kosa 2.-4.klassingene seg med fotball, aking og masse flott rolle-lek ute på fotballbanen. En gjeng hadde lyst til å lete etter Kilbotn-nissen, og gikk seg en tur opp i skogen. Vel tilbake hadde de ikke sett nissen, men de hadde sett noen svære fot-spor som nok garantert tilhører han! Flott, da vet vi at han er i nærheten.
 
Tirsdag venta deilige varme ostesmørbrød på oss da vi ankom Løvåsen. MEN, på turen opp fant vi ut at noen hadde gjort oss et pek! Alle refleksvestene våre var heist opp i flagg-stengene. Noen på stengene borte ved brua, og resten på stanga ved Kilkamhuset! Hva i alle dager skulle dette bety!!!??? Jo, selvfølgelig, Kilbotn-nissen hadde vært på ferde med nisse-streker!! Den tøv-nissen altså!! Denne dagen var det 2.-4.klasse sin tur til leksehjelp, og jobbing med hemmeligheter…som vi ikke kan si noe om til noen som helst…ja for sånn er det faktisk med den saken!! 1.klassingene kosa seg utendørs, med mat og frilek rundt på området. Selv om det er ganske så hardt rundt på området, så får vi til å ake litt i korte små bakker uten at det går på helsa løs. Det er jo også ganske deilig å kjenne at skare-snøen bærer oss uansett hvor vi går – det er jo nesten som sommer-halvåret. Stilig! Gradestokken på Kilkamhuset viser 10-12 minusgrader, mens gradestokken på gjerdet ved skistadion viser 5-6 grader lavere temperatur. Dermed får vi raskt 15 minusgrader på bakkenivå – brrrrr!!!! Da gjelder det å kle seg godt, og å ha god aktivitet når vi er ute.
 
Onsdag var det langdag på skolen for 2. og 3.klassingene, mens 1.klassingene kom til vanlig tid. Dermed blir dagen tilsvarende kortere på Løvåsen for noen. Med mange kuldegrader samt at noen hadde hatt utedag på skolen, så tok vi innendørs aktivitet denne dagen. Jaggu var det ikke gjort nisse-streker også i dag! Alle kles-kassene i den ene garderoben var flytta ned fra hyllene og satt på benkene! Hmmm, det var da voldsomt! Hvordan kommer nissen seg inn låste dører når vi ikke er til stede! Kan han kjenne til koden på nøkkelboksen på veggen utenfor SFO-inngangen?? Kanskje vi bør bytte kode….??  Først spiste vi pasta og pølsebiter, før vi spredte oss rundt på valgfri aktivitet. Noen var ikke blitt helt ferdige med hemmelighetene sine, og fortsatte med dette. Andre satte i gang med juleverksted, og laga forskjellig julepynt. Flott med litt julepynt her oppe på Løvåsen også! Salen var delt i 2, slik at juleverksted-gjengen fikk holde på i fred og ro. I den andre delen utfolda vi oss med fotball, innebandy og hyttebygging. Ute i sofakroken i gangen spilte vi sjakk, leste tegneserier og kosa oss med andre leker og spill. Da det var på tide å dra hjem, så var jaggu skoene til 1.klassingene borte! Noen hadde vært inne i garderoben mens vi var på huset, og gjort fante-streker med oss! Etter en liten lete-runde, fant vi skoene inne på lageret bak den ene garderoben. Åååå, den nissen altså!!
 
Torsdag var det langdag på skolen for hele gjengen. På planen stod det utflukt til Ruggevik-fjæra, og besøk til hule-nissen. For nede i fjæra i Ruggevika er det ei hule inn i fjellet, og ungene som bor der forteller at de hvert år ser spor etter hule-nissen på denne tida av året. Spennende!! Vi møtte ungene på skolen, og marsjerte samla i retning Ruggevika. Vel fremme venta nystekte hveteboller og deilig varm kakao på oss – naaaammm!! Deretter fant vi frem til hula, og DER…der stod det jaggu ei parafinlykt tent i huleåpninga!! Vi nærma oss rolig og forsiktig mens vi ropte svakt på hule-nissen. Heeelt stille var det, så han var nok ikke hjemme. Vi samla deretter gjengen rundt huleåpninga, diskuterte litt om hva dette var for noe. Deretter samla vi troppene og gikk bort til lekeplassen der vi pleier å holde til. Noen av ungene ble henta tidlig, mens resten fikk høre historier fortalt av Tone. En hektisk og kort dag var plutselig over, men dagen var allikevel skikkelig koselig!!!
 
Fredag og ukeslutt igjen! På fredagene i advents-tida, åpner vi ei luke i Løvåsen-kalenderen. Da vi ankom Løvåsen, fant vi et brev festa til bommen før Kilkamhuset. Det var fra Kilbton-nissen! Han takka så mye for den flotte sangen under julegran-tenninga på mandag. Han hadde hørt den veldig godt. Som takk for dette hadde han laget en liten rebus-løype til oss. Den førte oss over stokk og stein, og til slutt endte vi opp i 100meter-skogen. Der fant vi litt godterier som vi kunne kose oss med gjennom SFO-dagen, som takk for flott sang og som plaster på såret for nisse-strekene han hadde gjort gjennom uka. Deretter gikk vi ned og inn på huset, hvor vi kosa oss med pølser i brød til lunsj. Deretter spredte ungene seg på valgfri aktivitet rundt på huset. Litt juleverksted, rollelek, ballspill, sjakk og tegneserier. Masse og deilig variert aktivitet mens vi roer ned til helg.
 
Ei herlig advents-uke er på hell, og vi tar velfortjent helg!
 
Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig advents-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)