Barnehage: Uke 48 - 2012
by lovaasen.no on December 2nd, 2012

Så var den der, endelig, vår første uke i advent. For, siden det er første søndag i advent denne uken, måtte vi jo starte friskt.. Vi startet uken med julekos, hobby og julemusikk.. Mmm.. den gode stemningen, endelig tilbake!
 
Fortsatt har vi det iskaldt her oppe, og utetiden består av skliing på isen, masse lek med biler – vi lager bilveier, litt aking i de minste bakkene og ikke minst klatring! Det er gøy det!! Lunsjen vår inntas nå inne, så får vi heller se etter hvert om vi ikke får til å gå ut igjen etter lunsj. Sjekk om barna deres har nok klær til det.
 
Supergruppa har denne uken jobbet med ulike ting. Vi har snakket om og gjort oppgaver om motsetninger, eks varmt – kaldt, vått – tørt. Vi har jobbet med lav/høy, fortsatt å øve oss på høyre og venstre og vi har begynt å øve oss på å skrive Aa, og Bb med fokus på riktig startsted. Ungene synes det er utrolig morsomt med oppgavene som de får på ark, og en time halvannen går fort og de er ikke slitne. Flotte unger!
 
Onsdag tok vi beina fatt og gikk på tur til den gamle skytebanen. Vi har tidligere vært og undersøkt elven i hundremeterskogen og elva ved broen for å finne ut om isen er frosset. Den var ikke frossent nede, men oppe på skytebanen kunne vi se at det var like før. Vi snakket om hvorfor det er sånn, og vi måtte smake på den lille isen som var der.. Nam! Flere unger ble tørste på veien, og hva gjør vi da? Vi sender Nina i elven for å lage kopp av hendene sine, smakte nydelig med iskaldt vann. Etter at vi hadde lekt litt der oppe, kjente vi at det nok var ganske så kaldt, så vi fortsatte på veien videre. Med glade barn i hendene og skravla som går, hadde vi en utrolig flott og koselig tur. Vi fikk snakket og virkelig vært nær barna deres. Godt! Da vi kom til storbakken, kom selveste gulroten for turen vår; AKEBAKKEN!!! Herlighet, de ungene er helt rå i akebakken, og fikk en vannvittig fart nedover bakken! Latteren ljomet i lia og vi måtte opp å prøve på nytt flere ganger! GØY!! Mens de store var på tur, skulle ikke de små være det spor bedre, alle tok vært sitt akebrett foruten om Tord. Han benyttet seg av det privilegiet av å være minst, og gikk litt og fikk sitte litt på. Godt å være minst av og til! De gikk hele veien bort til elven ved brua, så på vannet og koste seg med det. Så gikk turen etter veien og tilbake til barnehagen. Vel tilbake i barnehagen var det tid for å feire EMIL sin store 2 års dag!! Veronica hadde laget nydelig pølsegryte og appetitten var stor. Nydelig!! Emil fikk krone og bursdagssang i ikke mindre enn to omganger. En veldig fornøyd to-åring som gliste stort med krone på hodet!! HURRA!!!
 
Torsdag var det tid for pepperkakebaking. De små bakte nede og de store oppe. På den måten fikk vi vært nær de som trengte det, og de som var større fikk større utfordringer. Vi koste oss med julemusikk og nydelig pepperkakelukt, og sannelig, så forsvant merkelige mengder deig under bordet og vips så var det borte.. Rart.. Flere serverte herlige dufter resten av dagen, hihi, avslørt..
 
Fredag kom og vi hadde årets første adventssamling der Dina var den første til å få hengt opp hjerte i vinduet. Åååå det blir så fint!! Selv om vi startet med adventsamling på fredag, har vi jo ekstra fokus på vennskap på fredager. Og akkurat denne fredagsmorgen hadde vi hatt litt episoder med litt tendenser til utestenging av flere barn, så da passet det ypperlig å møte Truls og Trine igjen. Denne gangen var de sammen med Ola som ikke fikk bli med på leken. Ola ble lei seg og vi snakket om hvordan det kjennes å bli stengt ute sånn. Flere ble betenkt, kanskje sank noe inn..
 
Ei flott uke er igjen forbi, tiden suser og plutselig er det jul!! Og i den forbindelse, har dere husket å si ifra om romjulen?? Vi nisser, vi nisser, i lover fjøs og skjul, vi gleder oss til jul.. Ses i neste uke, til mye morsomheter og spennende ting!! Vi gleder oss!! 


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)