Barnehage: Uke 47 - 2012
by lovaasen.no on November 26th, 2012

1-2 år

Tid for blogg igjen.  Lurer på hvor ukene blir av? Nå er det akkurat fire uker igjen til juleferie og det begynner å merkes i barnehagen.  Ikke at vi teller ned til juleferie, men at vi er inne i en tid med forventninger, julehemmeligheter, gode stunder med lys og sang, rett og slett advents- og mørketid.
 
Denne uka har vært litt kortere enn vanlig siden vi hadde stengt på fredag.  Personalet var på kurs sammen med alle andre barnehageansatte i Harstad. Over 400 stykker!!!  Harstad kommune har vennskap og deltakelse som satsingsområde og kurset handlet mye om dette og om hvordan vi kan forebygge mobbing i barnehagen. En knalldyktig og kunnskapsrik foreleser. Vi fikk mye som vi må drøfte videre i personalet og ta tak i i fortsettelsen.
 
Mandag var det så isete og glatt ute at vi valgte å være inne med 1-3 åringene. Ingen sturing av den grunn, for etter morrasamlinga tok vi på oss maleforklær og gikk i gang med å male mørketidslykter. En skikkelig kosestund og etterpå måtte vi vaske både ansikt, hår og stoler……
 
På grunn av det ekstremt glatte føre regnet vi med at mørketidsfesten måtte avlyses tirsdag. Men mandag ettermiddag sluddet det litt, så frøs det til og tirsdag morgen kom med minusgrader og flott feste for både små og store føtter. Små og store var ute som vanlig på formiddagen. Noen hjalp til med å frakte ved i akebrett bort til lavvoen mens andre bedrev fjellklatring i skråninga på venstre side av fotballbanen.
Etter lunsj, soving og lek inne, bar det ut til en flott mørketidsfest borte ved lavvoen.
 
Onsdag var det mildvær og regn igjen. Hovedaktiviteten ute på formiddagen ble sandstrøing. Med bøtte og spade var ungene borte i sandhuset og hentet strøsand som de strødde ut over det brøyta området på fremsida av barnehagen.
Over et av spisebordene ble det etter lunsj hengt opp ei lysslynge som sammen med batteridrevne t-lys ga god stemning ved fruktmåltidet. Det med å ta frem litt og litt av det som hører adventen til, gir tid til å se, føle og undre seg sammen med en/flere voksne.
 
Torsdag var det skolefri på Kila skole og dermed hele dagen fullt av SFOère oppe på Løvåsen. Det betydde at vi ikke kunne bruke lokalene oppe like fritt som vanlig og de store barnehageungene var mye mer nede sammen med de små.
Vi var ute alle sammen på formiddagen, men det var i glatteste laget for de minste. Håkon datt og fikk seg en kul før vi kom oss inn igjen.
Etter lunsj var vi i gang med å pynte adventsposer. I dem håper vi det skal bli litt julehemmeligheter som ungene kan ta med hjem til jul.
Det vi kan forberede dere foreldre på, er at fremover vil dere få en del glitrende unger hjem etter endt barnehagedag. Og tar dokker en titt på personalet, vil dokker kanskje oppdage at de også glitrer….

Vel møtt til en ny uke, mandag 26. november.

3-5 år

Mandag var det iherdig jobbing med forberedelser til mørketidsfest, ikke minst var det hett tema – blir det fest eller ikke? Det var nemlig så utrolig glatt ute at flere rumper ble både gule og blå, ingen skal komme og si at vi ikke jobber med motorikk i vår barnehage. Her fikk vi øvd på diagonal gange på alle fire i akebakken (eneste måten vi kom oss opp på!!) og ikke minst på balanse. Morsomt var det, og godt var det å kunne gå inn og hvile anspente muskler og kose seg med maling av nydelige lyslykter samt pusling og annen kos.
 
Tirsdag var det den store dagen for fest, på natten hadde været nemlig slått litt om, og glatta var ikke lengre glatt.. Vi hang ut lys, fyrte opp ovnen i lavvoen, ryddet på området og tente lykter. Trallet og sang mens vi koset oss. Vi rakk også å ha SUPERGRUPPE med førskolebarna. Vi lagde historie med ordlyden «O», skikkelig tulle, tøyse historie som ble skikkelig gøy! Måtte også telle antall O`er som var med, og skrev det riktige tallet med riktig skriveretning. Med tunga på snei og konsentrasjonen på topp, ble jobben utført helt perfekt! Vi skulle også finne ut hvor den berømte smaksløken ligger, og vi måtte teste hvordan søtt, salt og surt kjentes ut, og for å være litt ekstra vill og gal, tok vi med pepper. Vi smakte på salt spekepølse, på sitrondråper, på søt prim og på ren pepper. Og tenk, Thea, som før ikke likte prim, syntes det smakte kjempegodt. Til slutt blandet vi prim og pepper, såkalt primpepper – kjempegodt!! Vi skal ringe Tine og tipse dem.. Hihi! Men så, mørketidsfesten. Fantastisk at så mange av dere hadde mulighet til å komme, og både vi voksne og barna syntes at sangen var helt perfekt. De hadde øvd lenge, og alle var enige om at vi måtte synge med den fineste og høyeste stemmen vi hadde! Og når vi kunne gå rundt blant dere foreldre, og se stolte barn løpe til sin mamma og pappa og høre kom, se! For der oppe, rundt lavvoen vår, koser vi oss med lunsj hver en dag, så å få besøk av dere der oppe, dèt var ganske stort det! Og når nordlyset danset over oss i strålende klarvær, ja da var lykken total.. Ryktene skal ha det til at Jorunn syntes det var så flott at hun ikke hadde det minste lyst til å dra hjem.. Det er mørketidsfesten sin det!! J
 
Onsdag stod det skitur på planen til storgruppa, den gang ei.. Regnet pisket og skisporene var særdeles dårlig, så hva gjorde vi da? Vi tyvstartet på juleforberedelser og startet med glitter og stas og JULEPOSER!! Jeeeiii!! Line fikk ansvaret og det ble full tilgang på glitter og lim; lykke på jord!! Gled dere til resultatet!!
 
Torsdag ble siste dag denne uken, og det var kjemperart. I tillegg hadde SFO full dag, så det var barn over hele huset fra tidlig morgen. Rart! Så, da hadde vi ikke lyst å gå opp på morgenen, og startet dagen med samlingsstund nede i garderoben. Jorunn hadde funnet fram den magiske posen, og inni den var det forskjellige ting. Det var majones, skinkeost, leverpostei, duploklosser, puslespillbrikker, biler og lastebiler. Ungene fikk trekke hver sin gang og skulle kategorisere de ulike i mat, leker, puslespill og kjøretøy. Med litt hjelp fikk alle dette til, kjempeflott øvelse for å lære kategorisering. Ute var det lek på tvers av SFO og barnehagen, morsomt med nye impulser og spennende med nye leker. Avsluttet dagen og uken med magiske fruktstunder i mørket med smålys, eventyr og (ikke si det til noen..), frukt og pepperkaker! Takk for ei flott uke, og velkommen til neste!!  


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)