SFO: Uke 47 - 2012
by lovaasen.no on November 23rd, 2012

Ei ny uke går mot slutten her oppe på Løvåsen. Bare 1 uke igjen, og så starter adventstida. I løpet av neste uke forsvinner sola under horisonten, og vi får halvannen måned med vinterlys før den igjen viser sitt blide åsyn.
 
Mandag starta vi uka med litt leksehjelp for 1.klassingene, etter å ha inntatt Biola og havregryn til lunsj. Resten samla seg utendørs for valgfri lek. Værgudene har laga til mildvær og regn denne uka, så det har til tider vært ganske så vått og glatt utendørs. Da er kunsten å kle seg rett, samt få strødd der isen er som verst. Etter at 1.klassingene var ferdige med leksene, så kom også de utendørs. Der hadde vi gjort klart til dagens aktivitet – skyggefigurer og skyggeteater. Et stort hvitt laken var hengt opp foran inngangen på SFO, og lyskastere satt opp på baksida av dette. Vi delte inn i grupper, og hadde hver sin tur til å lage figurer med hendene. Joakim V i 2.klasse hadde med seg ei bok med «oppskrifter» på masse forskjellige figurer – kjempebra! Vi valgte ut ulike varianter, og så skulle de som stod på andre sida som tilskuere gjette hvilke figurer de bak lakenet lagde. Utrolig masse flotte figurer, og kjempeflott innsats på alle sammen!
 
Tirsdag møtte vi ungene på skolen, med refleksvester og ferdig pakka tursekk. For 2.gang denne måneden var det klart for tur til Stangneshallen. Vi tok som vanlig bussen innover mot Kilbotn først. Ved kraftstasjonen gikk vi ut av bussen for å innta den ferdigsmurte matpakken vi hadde tatt med på tur. Etter 15 min stopp der, gikk turen videre mot byen igjen. Bussjåføren var så snill å tilby seg å kjøre inn mot rundkjøringen ved Shell Åsby, og satte oss av på busslomma mot Biltilsynet vis a vis parkeringsplassen til Amfi Kanebogen. Dermed slapp vi å passere veien og parkeringsplassen ved Amfi Kanebogen. Kjempeflott! Tusen takk til han for det! Kl 14:00 var vi i full gang med lek og sprell i hallen. Håndballer, fotballer, basketballer, kjegler, matter, tjukkaser, hekker, tau mm ble raskt henta frem og tatt i bruk. Musikken ble slått på, og Gangnam Syle runget gjennom hallen. Populær sang med flott rytme, og det pirrer dansefoten til ganske mange. Dermed ble det litt dans og aerobic også. Underveis med sånn flott aktivitet, så er det viktig å fylle på med vann. Lene var «vann-mester» og ropte ungene bort til ferdigfylte vannglass med jevne mellomrom. Vi avslutta dagen med «Haien kommer», før vi rydda hallen for utstyr. Deretter stilte vi opp og vendte nesen mot busstoppet på Kanebogmyra. Svette og slitne unger som satt på bussen hjemover –kjempebra!
 
Onsdag og «splitta» dag på Løvåsen. 1. og 4.klasse ankom til vanlig tid, mens 2. og 3.klasse hadde langdag. 1.klasse feira bursdagen til Tilde, med pannekaker i lavvoen. Barnehagen hadde tent opp der tidligere på dagen, så det var varmt og flott der. Deilig når ruskeværet raser som verst utendørs. 4.klassingene var ganske få denne dagen, så de ble invitert med på feiringa. Supert! Etter pannekake-lunsj så prøvde vi oss på litt utetid. Det ble litt aking og snøhule-graving. Værguden rasla skikkelig med sablene, så når 2. og 3.klasse ankom litt over kl 1430 trakk vi innendørs resten av dagen. Der kosa vi oss med sjakk, tegning, lesing, ballspill, hyttebygging, Lego mm. Greit å ha den muligheten, når det er vanskelig å stå oppreist på isen utendørs i stiv kuling. Det er jo supert å ha så mye å velge i også, så alle sammen får masse variert aktivitet.
 
Torsdag var det skolefri-dag, og full dag på Løvåsen. Vi starta dagen innendørs, med medbragt frokost for de som ikke hadde spist det før de kom. Tegnesaker, sjakkspill, byggeklosser mm var henta frem, og vi kosa oss vel og lenge med innendørs sprell. Da klokka passerte 10 rydda vi opp litt innendørs, og sånn smått kledde på oss for utendørs aktivitet. Det var fortsatt isete og glatt ute, og snøen rundt på området var steinhard. Allikevel fikk vi testa akebrettene, om enn noe mere forsiktig enn vanlig. Klokka 12 var det klart for lunsj, og 2 svære gryter med deilig havregrøt ble satt frem. 1.klassingene spiste lunsj i grillbua, mens 2.-4.klassingene inntok lunsjen i garderobene. Det regna litt heftig idet vi skulle spise, så derfor var det greit med tak over hodet under spisinga. Med mette mager fortsatte vi aktiviteten. Mange testa ut ake-forholdene i skilekebakken. Siden det var så hard snø, så ble skikkelig god fart nedover bakken. Til vanlig stopper vi jo rett etter at bakken er slutt, mens denne dagen suste akebrettene langt utpå myra før de stoppa! Det må vi vel si er ny rekord, med en ake-lengde på 200 meter når bakken måler knapt 50 meter! Stilig!! En annen ivrig gjeng kosa seg med snø-fotball på fotballbanen. Ganske utfordrende, men skikkelig god trening både for balanse, styrke og fotball-teknisk! Dagens aktivitet var å lage is-lykter. Vi fant frem bøtter i ulike størrelser og maling. Bøttene ble fylt med vann, og så blanda vi i forskjellige farger i hver enkelt bøtte. Deretter ble bøttene satt i fryseboksen inne til frysing. Vanskelig å få til utendørs, med mildvær og plussgrader. Mot slutten av dagen trakk vi innendørs, og avslutta dagen med sjakk, tegning og hyttebygging. Stoler ble satt utover, og pledd ble brukt som tak på hytta. Flott rolle-lek foregikk i den ene delen av salen, mens fotball og innebandy prega den andre delen. I sofakroken ute i gangen samla de seg de som ønska å roe ned før hjemreise. Nok en superflott full-dag på Løvåsen!
 
Fredag og straks helg igjen! Litt tørrere vær denne dagen, med lett skydekke/skyfritt, 2 minusgrader og vindstille. Skolefri også i dag! Vi starta innendørs også denne dagen. Enda færre unger denne dagen. Ei håndfull kom tidlig, mens mange drøyde litt utpå før ankomst. Vi kosa oss med en veldig rolig start på dagen. I sofaen ute i gangen samla ganske mange seg til litt fingerarbeid, med julemusikk i bakgrunnen. Skikkelig koselig! I salen ble det litt innebandy og sisten for de som ønska det. Nede i garderoben foregikk det litt rolle-lek og bygging med Lego. Is-lyktene ble hente ut fra fryseboksen. Dette så veldig bra ut! Vi tok de ut av bøttene, snudde de på hodet og kakka hull i bunnen. Da så vi at det var perfekt frosset utenfra og inn. Den innerste delen var fylt med vann, så det slo vi rett i vasken. Dermed hadde vi perfekte te-lysestaker i flotte farger til mørketidsfesten vår neste uke. Suverent!!! Da det nærma seg lunsj-tid, kledde vi på oss og gikk ut. På lunsj-menyen stod det hamburgere, og det grilla vi på grillen borte ved lavvoen. Nydelig vær å være ute i, selv om det er litt hardt. Etter lunsj tok vi akebrett med oss, og tusla en tur ut i skogen. Vi tok med en pose fuglefrø som vi strødde litt rundt omkring til småfuglene. Nydelig å gå rundt i marka på skaren, og med et strålende vær så ble det en super tur. På turen ned satte vi rompa på akebrettene og suste ned bakkene. Vi avslutta dagen innendørs med litt rolig lek og kos i sofaen, og roet ned mot helg. En skikkelig flott dag her oppe på Løvåsen! Nå er det helg!
 
Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)